Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×

Vakantie Griekenland

Een vakantie naar Griekenland maakt bij velen warme gevoelens los. Dat komt door de unieke mix aan historische overblijfselen, leuke kustdorpen, het lekkere eten, de adembenemende stranden én uiteraard de Griekse gastvrijheid waar het land zo bekend om staat. Beleef een culturele stedentrip naar Athene of zoek de mooiste stranden op bij één van de vele eilanden die op hun manier allemaal even bijzonder zijn. Voor jouw vakantie naar Griekenland hebben wij de beste deal!

Lees meer

Op vakantie naar Griekenland

Griekenland is een schitterende bestemming voor iedere vakantieganger. De Griekse eilanden trekken ieder jaar vele strandliefhebbers, maar ook het vasteland heeft veel te bieden. Het land is rijk aan tradities en cultuur met veel overblijfselen uit de Griekse oudheid.

De stranden en de helderblauwe zee bieden volop mogelijkheden voor zonnen, zwemmen en duiken. Kleine, authentieke dorpjes en grote steden wisselen elkaar af. Veel badplaatsen en de grotere steden bieden bovendien een bruisend uitgaansleven. In de vele taverna's en andere uitgaansgelegenheden geniet je van de zeer smakelijke en gezonde Griekse keuken. De Griekse muziek en het nachtleven zorgen ongetwijfeld voor het ultieme vakantiegevoel.

Een leuke manier om meer van Griekenland te zien is eilandhoppen. Dit stelt je in staat om twee of meer eilanden te bezoeken. Op deze manier leer je verschillende eilanden kennen en geniet je van al het moois dat Griekenland te bieden heeft. Eilanden die goed gecombineerd kunnen worden zijn onder andere Mykonos, Naxos en Paros, Kreta en Santorini, Skiathos en Skopelos of Corfu en Zakynthos.

De mooiste regio’s van Griekenland

Een regio uitkiezen in Griekenland is echt een luxe keuze. Naast het vasteland met de hoofdstad Athene heeft Griekenland enorm veel eilanden die tot verschillen eilandengroepen behoren. Eén van de populairste eilandengroepen is de Dodekanesos met eilanden zoals Rhodos en Kos die dicht voor de kust van Turkije liggen én waar je kunt rekenen op het beste weer.

Centraal in de Egeïsche Zee vind je de Cycladen met eilanden zoals het vulkanische Santorini en Mykonos met de witte dorpen. Meer kleine eilanden vind je bij de Sporaden waarvan Skiathos en Skopelos het bekendst zijn. Ten oosten van het vasteland van Griekenland liggen ook nog de Egeïsche Eilanden met onder andere Samos en Lesbos.

Ten westen van het vasteland van Griekenland liggen de Ionische Eilanden. Dit zijn Corfu, Zakynthos, Kefalonia en Lefkas. Ieder van deze eilanden heeft een eigen uitstraling. Verder vind je ten zuiden van het vasteland de Peloponnesos waar veel uit de Griekse oudheid te vinden is. Je bereikt de Peloponnesos vanuit het vasteland via bruggen. ‘Last but not least’ is er nog Kreta, hét vakantie-eiland van Griekenland met oogstrelend mooie stranden! Welk eiland kies jij?    

Ligging Griekenland

Griekenland ligt in het zuidoosten van Europa op circa 3 uur vliegen vanuit Nederland. Het land heeft een oppervlakte van circa 131.957 km² (ongeveer drie keer Nederland). Het bestaat uit het vasteland en ongeveer 1700 eilanden, die samen circa 20 procent van het landoppervlak beslaan. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. In het oosten, zuiden en westen is het land omgeven door de Middellandse Zee. Het Griekse vasteland beslaat het meest zuidelijke deel van de Balkan.

Onze tips voor Griekenland

Speciaal voor jouw vakantie naar Griekenland hebben wij enkele tips:

  • Ben je geïnteresseerd in de Griekse oudheid? Overblijfselen uit vervlogen tijden zijn de Akropolis in Athene met het Parthenon en vele andere beroemde tempels en Olympia op de Peloponessos, de bakermat van de Olympische Spelen.
  • Ook de hooggelegen kloosters van Meteora op het Griekse vasteland en de overblijfselen van de Minoïsche beschaving in Knossos op Kreta mag je niet missen als cultuurliefhebber.
  • Bij het groene eiland Zakynthos komt de grote zeeschildpad nog veel voor. Je kunt vanaf dit eiland excursies maken in boten met een glazen bodem, waardoor je deze bijzondere dieren kunt observeren. Nog leuker is natuurlijk als je een zeeschildpad tegenkomt tijdens het zwemmen of duiken!
  • Heel bijzonder is een Santorini-vakantie. Dit kleine eiland met de bekende witte huizen met blauwe daken was ooit rond van vorm, maar tijdens een grote vulkaanuitbarsting is een groot deel van het middenstuk letterlijk in zee beland. Je kunt er typisch Griekse stadjes verkennen zoals Fira!

Stranden van Griekenland

Griekenland heeft een schat aan mooie stranden. Op ieder eiland vind je wel stranden waar je meteen naartoe zou willen! Sommige stranden zijn wel heel speciaal, zoals het palmenstrand Vai op Kreta en Balos Beach op hetzelfde eiland. Andere uit het oog springende stranden in Griekenland zijn Myrtos Beach op Kefalonia en Shipwreck Beach op Zakynthos met een scheepswrak dat is aangespoeld.

Natuur in Griekenland

Van rotsachtige kalksteengebergten die overlopen in vruchtbare groene dalen tot uitgestrekte akkers en olijf- en citrusboomgaarden: ook op het gebied van natuur is Griekenland een aanrader. In veel natuurgebieden kun je naar hartenlust wandelen. Enkele hoogtepunten in Griekenland als het om natuurpracht gaat zijn de Samaria kloof op Kreta, Zakynthos met veel Caretta Caretta schildpadden en een groot gedeelte van Corfu, het meest groene eiland!

Restaurants & uitgaan in Griekenland

De Grieken genieten graag van het eten, hebben geen haast en eten daarom 's avonds niet snel voor 21 uur. De taverna's en restaurants worden dan ook tot laat in de avond druk bezocht. De Griekse keuken is goed bekend in Nederland. Zoals te verwachten is in een land met zo'n lange kustlijn, eten de Grieken veel vis. Bekend zijn onder andere de gefrituurde inktsvisringetjes (calamares). Maar ook gegrild vlees, zoals de bekende souvlaki (vleesspiesjes), staat vaak op het menu.

Een bijzondere Griekse wijn is de retsina, waarin hars van de dennenboom wordt verwerkt. Het is even wennen voor onze smaak, maar veel toeristen leren het te waarderen. Hetzelfde geldt voor de ouzo, een (sterke) anijsdrank. Proef de lekkerste dranken bij restaurants en tavernes in Griekenland! Of juist in je eigen hotel met een all inclusive vakantie!

Wil je tijdens je vakantie in Griekenland ook lekker uitgaan? Nachtclubs genoeg, mits je de juiste bestemming uitkiest. Chersonissos op Kreta, Laganas op Zakynthos, Kos-Stad en Mykonos staan bekend als echte party-bestemmingen!

Praktische tips voor je vakantie naar Griekenland

Waar ligt Griekenland?

Griekenland is ongeveer vier keer zo groot als Nederland. Het bestaat uit het vasteland en ongeveer 1700 eilanden, die samen circa 20 procent van het landoppervlak beslaan. Griekenland grenst in het noorden aan Albanië, Macedonië, Bulgarije en Turkije. In het oosten, zuiden en westen is het land omgeven door de Middellandse Zee. Het Griekse vasteland beslaat het meest zuidelijke deel van de Balkan.

Hoe lang is het vliegen naar Griekenland?

Griekenland is ongeveer 2 uur en 45 minuten tot circa 3 uur en 30 minuten vliegen. Dit is natuurlijk afhankelijk van de bestemming in Griekenland waar je naartoe vliegt.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Griekenland?

In Griekenland is het 1 uur later in vergelijking met Nederland. Perfect voor een last minute naar Griekenland!

Hoe is het openbaar vervoer in Griekenland?

Op het vasteland van Griekenland is een beperkt aantal treinverbindingen. Veel vaker kun je gebruik maken van bussen. De verbindingen zijn over het algemeen redelijk. Je kunt je ook verplaatsen met de taxi. In Griekenland zijn taxi's voordeliger dan in Nederland. Voor het vervoer naar en tussen de eilanden kun je gebruik maken van ferry's die in het hoogseizoen regelmatig varen.