Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Rhodos-Stad ×

Vakantie Rhodos-Stad

's Ochtends een bezoek aan een middeleeuws kasteel, 's middags zonnen op het strand en 's avonds dansen in een van de vele discotheken: in Rhodos-stad kan het allemaal. Als je houdt van afwisseling en een actieve vakantie, kun je het niet beter treffen. Met een auto bezoek je de meeste attracties van het eiland binnen het uur. En natuurlijk is het nachtleven onovertroffen.

Lees meer

Op vakantie naar Rhodos-stad

Rhodos-stad is een bruisende badplaats met een levendig centrum en een schitterende haven. De stad ligt aan de noordpunt van Rhodos, op circa 40 minuten rijden vanaf de luchthaven. Het gezellige centrum biedt een keur aan winkels, bars, taverna's en uitgaansgelegenheden.

Op de stranden kun je heerlijk zonnen of een verkoelende duik nemen in het heldere zeewater. De badplaats heeft op cultureel gebied veel te bieden en is heel geschikt voor het maken van excursies. 

Rhodos-stad heeft ook mooie parken, waar je heerlijk doorheen kunt slenteren. De oude en de nieuwe stad zijn verbonden door een smal park met diverse wandelpaden. Rhodos-stad is geschikt voor een breed publiek. In het hoogseizoen is de badplaats bijzonder in trek bij jongeren.

Excursies Rhodos-stad

Vanuit Rhodos-stad kun je een groot aantal excursies maken: Embona (aan de voet van de berg Ataviros) is één van de meest pittoreske dorpen van Rhodos. Je vindt hier onder meer de ruïnes van een tempel opgedragen aan Zeus. In de laatste drie weken van augustus treden er vaak volksdansers op in Embona. Filerimos is een van de historische Dorische steden van Rhodos. De naam betekent 'vriend van de eenzaamheid'. Je kunt hier onder meer de 14e eeuwse kerk 'Our Lady of Filerimos' bezoeken, op de plaats van een oude Zeus-tempel. Ook 'Ancient Kamiros' is een van de historische steden van Rhodos. De stad werd verlaten rond het begin van de jaarwisseling. Je kunt de opgravingen bezoeken. De minerale bronnen van Kalithea zijn al sinds de oudheid bekend om hun genezende werking. De baai van Kalithea is ideaal voor diepzeeduiken. Lindos is een schilderachtig dorpje; dat bestaat uit witte huizen. Zowel het dorp als de Acropolis is zeker de moeite van een bezoekje waard! Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Rhodos.

Ligging

Rhodos-stad ligt in een heuvelachtige omgeving. In het westen van de plaats ligt de Monthe Smith-heuvel. Aan de zuidkant vind je heuvels met olijf- en citrusbomen en verspreide bebouwing.

Rhodos-stad ligt aan de noordkust van het eiland. De badplaats heeft een uitgestrekte kust met verschillende (kleine) stranden die bestaan uit fijngrind en soms zand, kiezels en keien. Sommige stranden worden omgeven door rotsen. Over het algemeen staat er een stevige zeewind, de Meltemi, hierdoor kan een sterke branding ontstaan. Hierdoor is Rhodos ook in trek bij surfliefhebbers.

Stranden van Rhodos-stad

Variatie genoeg: je hebt in Rhodos-stad de keuze uit verschillende stranden. Natuurlijk kun je ook een uitstapje maken naar een van de andere badplaatsen. Het zeer lange Rhodos-strand (circa 2 km) bestaat uit (fijn)grind, rotsen en zand en heeft een snel aflopende zeebodem. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Verder kun je gebruik maken van douches, toiletten en kleedcabines. Een EHBO-post en strandbewaking zijn aanwezig. Direct aan het strand vind je verschillende cafés en terrassen.

Het Zefiros-strand is een zandstrand met fijn grind, keien en rotsen en heeft kiezels aan de kustlijn. De zeebodem loopt vrij snel af en is met rotsplateaus bedekt. Het strand wordt door rotsen begrensd, op het strand zelf liggen tevens enkele rotsblokken. Ook hier kun je ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches en een restaurant aanwezig.

Het Aghia Marina-strand bestaat voornamelijk uit fijn grind, zand, grind en kiezels en is via treden bereikbaar. De zeebodem loopt vrij snel af en is met keien en rotsplateaus bedekt.

Bezienswaardigheden Rhodos-stad

Rhodos-stad bied je verschillende attracties. De oude stad is omringd door middeleeuwse muren met zeven poorten; hier maak je een reis door de middeleeuwen. Bezienswaardig zijn onder meer het Paleis van de Grootmeesters, het Archeologisch Museum, de Ridderstraat (Ippoton straat) en de Moskee van Suleiman.

Rhodos-stad is verder een ideale basis om het eiland te verkennen. Aan te raden is een bezoek aan het witte dorpje Lindos; je kunt er vanaf Rhodos-stad met de boot naar toe (ongeveer 60 km).

Interessant is verder Kamiros, één van de drie Dorische stadstaten op het eiland. Kamiros (circa 40 km van Rhodos-stad) is tegen een helling aangebouwd en van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant op de landerijen onderaan de heuvel.

Verrassende Highlights in Rhodos-stad

Wil je liever de natuur in? Breng dan een bezoek aan de vlindervallei Petaloúdes. Hier zitten van juni tot augustus duizenden vlinders. De vallei is een smal en dichtbebost beekdal met vele watervalletjes. Hier kun je bovendien een bezoek brengen aan het Kalópetras-klooster, waar je op een terrasje kunt bijkomen van jouw wandeling. Petaloùdes is ongeveer 25 km van Rhodos-stad af gelegen.

Stranden van Rhodos-stad

You name it, we got it - dat zou het motto van Rhodos-stad kunnen zijn. Italiaanse pizzeria's, Argentijnse steakhouses, Franse bistro's en natuurlijk talloze Griekse taverna's en visrestaurants: in Rhodos-stad vind je het allemaal. In de zogenaamde barstreet (Orfanidou) vinden alle nationaliteiten hun eigen bar, er is zelfs een bar in Nederlandse handen!

Discotheken en clubs vind je niet alleen hier, maar ook aan het strand. Ook kun je swingen in de nachtclub aan Elli Beach. Aan dit strand is ook een casino te vinden.

Bij veel drink- en eetgelegenheden staat een ober op straat om je over te halen binnen te komen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je gaat eten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Rhodos-stad

Hoelang is het vliegen naar Rhodos-stad?

Rhodos-stad is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Rhodos-stad?

Het tijdverschil tussen Nederland en Rhodos-stad is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Rhodos-stad

De vliegtijd naar Rhodos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op ongeveer 15 km van het centrum van Rhodos-stad en de transfertijd bedraagt ongeveer 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Rhodos-stad?

Rhodos-stad heeft twee busstations, beide achter de Mandraki-haven. Vanaf een station vertrekken de bussen naar plaatsen langs de oostkust van Rhodos, waaronder Faliraki. Vertrek vanaf het andere busstation brengt je naar de westkant van het eiland, onder naar de luchthaven en Trianda. Ook vertrekken er bussen naar Monte Smith en Rodini Park. In het hoogseizoen rijden er bussen naar het waterpark, deze stoppen ook in het centrum. In het hoogseizoen is de frequentie regelmatig, in het laagseizoen ligt deze lager.

Als je liever over water reist, dan neem jede hydrofoil. Deze vaart onder andere naar Kos, Leros en Kalymnos. Ook vaart er een carferry naar Karpathos en kun je per catamaran naar Marmaris in Turkije. Tenslotte varen er excursieboten naar Lindos (van het witte dorpje!) en Faliraki.

Per toeristentrein maak je een stadsrondrit. Wie wat minder snel gaat, kan deze rondrit ook per koets maken.

Vanuit Rhodos-stad kun je ook per taxi naar Faliraki, Trianda, Ixia en de luchthaven.Tip: Je  kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.