Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Dominicaanse Republiek ×

Vakantie Dominicaanse Republiek

Het aardse paradijs ligt op de Dominicaanse Republiek. Op en top genieten van de Caribische zon! Wandelen over parelwitte stranden, genieten van een cocktail onder een palmboom en verwend worden in uw all-inclusive resort. Alles onder het genot van een verkoelend briesje. Dat is de Dominicaanse Republiek bij uitstek! Maak kennis met dit fantastische vakantie-eiland in het Caribische gebied.

Lees meer

Op vakantie naar Dominicaanse Republiek

De Dominicaanse Republiek is een waar paradijs met schitterende stranden, een helderblauwe zee en een grote variatie aan natuur. Je vindt er tropische regenwouden, hoge bergen en grote koffie-, tabak- en suikerrietplantages. Waag je eens buiten het resort en maak kennis met het echte Dominicaanse land! Ook onder water is er veel te zien en te beleven. In de Caribische Zee kun je genieten van de onderwaterwereld met kleurrijke vissen en schitteren koralen. 

Kortom, de Dominicaanse Republiek is een ideale bestemming, waar je kunt ontspannen in de zon, maar ook kunt watersporten en leuke uitstapjes kunt maken naar bijvoorbeeld een rum- of sigarenfabriek. Dit maakt de Dominicaanse Republiek een vakantie-eiland voor het hele gezin! Je vliegt er in 9 uur naartoe. De Domicaanse Republiek ligt op het eiland Hispaniola, samen met Haïti, en grenst aan de Atlantische Oceaan en in het zuiden aan de Caribische Zee.

Eten en drinken in Dominicaanse Republiek

De grootste specialiteit van het land is natuurlijk de rum, maar je kunt er ook heerlijk eten. Op de meeste resorts geniet je van internationale gerechten. Het drinkwater, de salades, het ijs en de frisdranken zijn in de resorts van goede kwaliteit.

Wil je kennis maken met de authentieke, Dominicaanse keuken? Probeer dan de bekendste gerechten van de Dominicaanse keuken. Sancocho is een traditionele stoofpot van verschillende ingrediënten en catibias, met vlees gevulde pannenkoekjes. Casaba is brood van cassavemeel of la bandera, een gerecht van rijst, kip en bonen. Sluit je maaltijd af met plàtanos fritos (gefrituurde bananen) of drink na afloop van je diner een coco loco, letterlijk 'gekke kokosnoot', een kokosnoot voor de helft gevuld met rum.

Ligging

De Dominicaanse Republiek deelt het eiland Hispaniola met Haïti. Beide landen hebben hun eigen geschiedenis. Hispaniola behoort tot de Grote Antillen en ligt midden in het Caribische gebied, tussen Cuba en Puerto Rico. Aan de noordgrens zwem je in de Atlantische Oceaan en aan de zuidkust neem je een verfrissende duik in de Caribische Zee.
De Dominicaanse Republiek is maximaal 360 km lang en 240 km breed. Het land heeft een oppervlakte van 48.734 m². Dit is net iets groter dan Nederland.

Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

Breng een bezoek aan de hoofdstad van de Dominicaanse Republiek, Santo Domingo, met zijn oude binnenstad, mooie huizen en kerken en de Alcázar de Colón, de oudste kathedraal van het voormalig Spaanse rijk.

Maak een boottrip naar Isla Saona. Je vaart met de catamaran of zeilboot naar het bounty-eiland Saona, waar het strand nog witter en de zee nog blauwer is dan op de rest van het eiland. Onderweg geniet je van een hapje en drankje en zwem je in één van de natuurlijke zwembaden in de Caribische Zee, waar je op zoek kunt gaan naar zeesterren.

Bezoek je de Dominicaanse Republiek tussen januari en maart, dan mag een walvissentour niet ontbreken. In deze maanden paren bultruggen bij het schiereiland Samaná. Een natuurspektakel dat je niet wilt missen.

Verrassende Highlights in Dominicaanse Republiek

De noordelijke stad Puerto Plata heeft een interessante binnenstad met prachtige koloniale panden. Je kunt hier een stadsrondrit maken langs onder andere het fort San Filipe of met de kabelbaan naar de top van de circa 799 m hoge Pico Isabel de Torres gaan. Vanaf deze top heb je een schitterend uitzicht over het noordelijk deel van het eiland.

Een dagtocht door het binnenland in het westen is een echte aanrader. Je bezoekt onder andere de stad Higuey, de grootste stad in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek en je brengt een bezoek aan een sigaren- en rumfabriek. Onderweg zie je het prachtige landschap van het land.

Praktische Tips voor je vakantie naar Dominicaanse Republiek

Hoelang is het vliegen naar Dominicaanse Republiek?

Dominicaanse Republiek is meestal tussen de 9 en 9,5 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Dominicaanse Republiek

De vliegtijd vanuit Nederland naar de Dominicaanse Republiek bedraagt ongeveer 9 uur. Er zijn rechtstreekse verbindingen vanaf Schiphol naar Puerto Plata, Santa Domingo en Punta Cana.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Dominicaanse Republiek?

Het tijdverschil van Dominicaanse Republiek is in de wintertijd -5 en in de zomertijd -6 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Dominicaanse Republiek?

Het is handig om de volgende (geld)zaken te weten voor je naar de Dominicaanse Republiek vertrekt:

 • De munteenheid op de Dominicaanse Republiek is de peso. Je kunt in de toeristische gebieden soms ook terecht met euro's.
 • Het is niet toegestaan de peso in of uit te voeren.
 • Creditcards worden over het algemeen redelijk goed geaccepteerd.
 • Neem Amerikaanse dollars of travellers cheques mee op reis. Amerikaanse dollars worden over het algemeen goed geaccepteerd.
 • In de grote plaatsen en in de badplaatsen vind je geldautomaten.
 • Banken zijn over het algemeen open van maandag tot en met vrijdag van 08:30 uur tot 15:00 uur.
 • Het gemiddelde prijsniveau is laag in vergelijking met Nederland. In sommige toeristische gebieden, zoals Punta Cana, zijn de prijzen de laatste jaren gestegen naar Europees niveau.
 • Een fooi van ongeveer 5 tot 10 procent is gebruikelijk in horecagelegenheden. Naast belasting van 8 procent wordt in restaurants bovendien nog 10% voor de service toegevoegd. Laat voor het kamermeisje een fooi van 5 dollar per verblijf per kamer achter.

Wat is het voltage in Dominicaanse Republiek?

De netspanning is over het algemeen 110 volt. De stopcontacten zijn geschikt voor stekkers met platte polen. Je hebt een verloopstekker nodig.

Is het water drinkbaar in Dominicaanse Republiek?

Het kraanwater op de Dominicaanse Republiek is niet drinkbaar. Wij raden je aan om mineraalwater uit flessen te drinken.

Welke taal spreken ze in Dominicaanse Republiek?

De Dominicanen spreken Spaans, maar ook hoor je er veel Engelse woorden en woorden van de oorspronkelijke Indianen doorheen. Hierdoor kun je er met Engels ook goed terecht als je geen Spaans spreekt.

Hoe is het openbaar vervoer in Dominicaanse Republiek?

Het openbaar vervoer is slecht georganiseerd op de Dominicaanse Republiek. De meeste busverbindingen zijn in handen van particulieren en de bussen rijden zeer onregelmatig. Er is een busverbinding van Sosua en Puerto Plata naar Santiago en Santo Domingo.

Op de hoofdwegen rijden veel zogenaamde guaugua's. Dit zijn, vaak overvolle, privé-busjes, die lange trajecten afleggen en vaak stoppen. De busjes zijn erg goedkoop, maar vanwege de drukte worden ze weinig gebruikt door toeristen.

Wat is de geschiedenis van Dominicaanse Republiek?

Ongeveer 5000 jaar geleden leefden er indianen in het Caraïbisch gebied, die in kano's van het vasteland kwamen. De Taíno-Arawakken was de belangrijkste stam die naar de Dominicaanse Republiek kwam. Op de Dominicaanse Republiek zie je nog talloze voorbeelden uit de Taíno-cultuur.

Door de komst van de Spaanse kolonisten in 1492 werd de ontwikkeling van de Taíno-cultuur bruut verstoord. Onder leiding van Columbus werd het eiland per ongeluk ontdekt, toen hij op zoek was naar een nieuwe vaarroute voor de handel van West-Europa met Azië. Columbus gaf het eiland de naam Hispaniola. Na de Spaanse overheersing volgden jaren van slavernij en opstanden.

In de 16e en 17e eeuw viel het eiland ten prooi aan aanvallen van piraten die het Caraïbisch gebied onveilig maakten. Uiteindelijk verdreven de Fransen de piraten.

In augustus 1791 kwamen de slaven op Hispaniola in opstand tegen de Fransen. De Franse troepen werden in januari 1804 verslagen. Het eiland werd onafhankelijk onder de naam Haïti. Op 27 februari 1844 maakte het oostelijk deel van Hispaniola zich los van Haïti. De Dominicaanse Republiek was geboren. Daarna volgden tijden van dictatuur.

In 1930 kwam de dictator Rafael Leonidas Trujillo aan de macht. In 1961 werd Trujillo vermoord. In 1966 werd in de grondwet bepaald dat de president de uitvoerende macht heeft. Sinds 1996 is Dr. Leonel Antonio Fernández Reyna de president van de Domicaanse Republiek, dat een constitutionele democratie is.