Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Rethymnon ×

Vakantie Rethymnon

Rethymnon is een schilderachtige badplaats voor strand- en cultuurliefhebbers. De plaats heeft een idyllische vissershaven en een authentiek centrum. Al wandelend door smalle steegjes zie je de vele Venetiaanse en Turkse invloeden, zoals de Rimondi-fontein en de Fortezza, de Venetiaanse burcht. De stranden, de terrasjes en het bruisende uitgaansleven maken jouw vakantie compleet.

Lees meer

Op vakantie naar Rethymnon

Rethymnon is een prachtige badplaats aan de noordwestkust van Kreta die zijn middeleeuwse karakter heeft weten te behouden. De Turkse moskeeën en huizen met houten uitbouwen en erkers geven de badplaats een oosters tintje. Daarnaast heeft Rethymnon vele Venetiaanse invloeden, die je terugziet in de Fortezza, de Venetiaanse burcht, en de Rimondi-fontein.

Het centrum biedt een grote verscheidenheid aan winkels, bars, taverna's en een uitbundig nachtleven. De prachtige stranden, die als de mooiste van het eiland worden beschouwd, strekken zich uit over de hele plaats. Langs de boulevard vind je vele terrasjes, waar je heerlijk uitkijkt over de Middellandse Zee.

Rethymnon is geschikt voor een breed publiek. Het heeft alles wat je zich wenst voor een afwisselende vakantie: strand, cultuur, een levendig uitgaansleven en een mooie omgeving.

Excursies Rethymnon

Verlies je in de culturele en natuurlijke pracht van Rethymnon! Dwaal door de straatjes en bekijk de bezienswaardigheden van Rethymnon, zoals de Fortezza en de Rimondi-fontein. Ga mee met een van de georganiseerde wandeltochten in het achterland van Rethymnon. Bezoek het Archeologisch Museum van Rethymnon. Ga heerlijk eten en drinken op de terrasjes aan de haven. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Het landschap rond Rethymnon is vlak. Het achterland is vrij kaal, heuvelachtig en deels rotsachtig. Richting Heraklion in het oosten loopt de badplaats over in verschillende kleine plaatsjes, zoals Perivolia en Platanes, die elkaar min of meer overlappen.

Kenmerkend voor het kustgebied van Rethymnon zijn de uitgestrekte olijfgaarden, die aan de kust worden begrensd door de zandstranden, De licht heuvelachtige omgeving is zeer geschikt om te wandelen en fietsen.

Rethymnon ligt aan de noordwestkust van het eiland Kreta. De badplaats heeft een vrij vlakke kuststrook met verschillende zandstranden. De kuststrook wordt richting Chania steeds grilliger.

Verschillende stranden zijn onbereikbaar via het land en worden omgeven door grotten en rotsformaties die steil uit zee oprijzen. Op de stranden bij Rethymnon kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn op verschillende stranden restaurants, taverna's en bars.

Stranden van Rethymnon

Rethymnon heeft verschillende zandstranden die een totale lengte hebben van maar liefst 12 kilometer! De stranden zijn verdeeld in kleinere stranden waarvan het Rethymnon-strand de langste is (circa 750 meter lang). Het kustgebied van Rethymnon loopt door tot voorbij Perivolia. Het Rethymnon-strand ligt langs de kustweg vanaf het dorpje Perivolia tot aan de eerste pier van de haven. De zeebodem loopt geleidelijk in zee af en is bedekt met keien en rotsen. Vanaf het strand heb je  de mogelijkheid om verschillende watersporten te beoefenen, zoals windsurfen, waterskiën, parasailing en banana-riding. Ligbedden en parasols zijn te huur. Er zijn douches, toiletten en een bar/restaurant. Let op, de stroming kan sterk zijn!

Het lange Haven-strand (circa 600 meter) bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem loopt geleidelijk af. Het strand ligt tussen twee pieren. In de zomermaanden zijn er sets van twee ligbedden met parasol te huur. Er zijn douches, toiletten en een bar/restaurant.

Het kleine West-strand bestaat voornamelijk uit zand. De zeebodem is bedekt met rotsen (achter de golfbreker) en loopt geleidelijk af. Tot aan de golfbreker is het water zeer ondiep. Om na de golfbreker in zee te komen moet je eerst over rotsen klimmen. Het strand ligt ten westen van de Venetiaanse burcht, aan de zeer drukke hoofdweg van Heraklion naar Chania. Het strand is te bereiken via treden. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Verder zijn er douches en strandbewaking.

Het lange Delfini-strand (circa 300 meter) is een zandstrand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt ter hoogte van appartementen Delfini Beach, aan de zeer drukke hoofdweg van Heraklion naar Chania. Van half april tot half oktober zijn er ligbedden met parasol te huur. Er is strandbewaking en verschillende bar-restaurants.

Bezienswaardigheden Rethymnon

Op de heuvel aan het einde van het schiereiland waarop de stad Rethymnon ligt, is de Fortezza (Venetiaanse burcht) gebouwd. De Fortezza stamt uit 1573 en moest de bevolking beschermen tegen de Turken en tegen piraten die de Middellandse Zee afstroopten. Je kunt de burcht bezoeken. Vanaf de Fortezza heb je een prachtig uitzicht over de zee.

De Rimondi-fontein op het Platia Peichaki (plein) stamt uit 1629. Het water van de fontein spuit uit drie leeuwenkoppen die door vier Korinthische zuilen van elkaar zijn gescheiden.

Een van de bekendste kloosters van Kreta is het Arkadi-klooster. Het ligt op circa 23 kilometer ten zuidwesten van Rethymnon. Het klooster diende vroeger als opvang voor vluchtelingen. Maak ook eens een boottocht vanaf Rethymnon naar het vulkaaneiland Santorini.

Verrassende Highlights in Rethymnon

Circa 37 kilometer ten zuiden van Rethymnon ligt het Preveli-klooster. Hier wonen nog steeds monniken. Vanaf het klooster kun je te voet afdalen naar het prachtige palmenstrand van Preveli. Preveli is gemakkelijk te bereiken met de bus of met een auto.

Stranden van Rethymnon

De talloze eetgelegenheden in Rethymnon liggen vooral langs de boulevard, in het centrum en op de kade bij het vissershaventje. Je kunt hier kiezen uit lokale taverna's, visrestaurants of internationale eettentjes, zoals pizzeria's. Midden in de stad is het romantische gedeelte met straatjes die 's avonds sfeervol verlicht zijn en waar je heerlijk kunt eten. De meeste restaurants van Rethymnon hebben een terras.

In Rethymnon zijn ook diverse bars, waaronder enkele Nederlandse. Alle bars hebben een terras, In het centrum vind je de diverse discotheken en discobars, een bioscoop en een amusementshal.

De eetgelegenheden op de kade zijn over het algemeen iets duurder dan de restaurants langs de boulevard, maar deze bieden dan ook een grote variatie aan visgerechten, die op een barbecue worden klaargemaakt.

Praktische Tips voor je vakantie naar Rethymnon

Hoelang is het vliegen naar Rethymnon?

Rethymnon is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Rethymnon?

Het tijdverschil tussen Nederland en Rethymnon is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Rethymnon

De vliegtijd naar Heraklion bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld van Chania ligt op circa 60 kilometer van het centrum van Rethymnon. De transfertijd is circa 1 uur. Het vliegveld van Heraklion ligt op circa 86 kilometer van het centrum. De trans fertijd bedraagt circa 1 uur en 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Rethymnon?

Rethymnon heeft een busstation. Regelmatig rijdt er een bus over de hoofdweg via tussengelegen plaatsjes naar Chania en Heraklion.

Door het oude centrum en langs de burcht rijdt regelmatig een toeristentreintje en een minibus.

Het is soms mogelijk om met een ferry naar Piraeus te varen.

Met de taxi kun je vanuit Rethymnon naar Knossos, Chania en de luchthaven van Heraklion.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.