Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Kreta ×
  • Rethymnon ×

Vakantie Rethymnon

Rethymnon is één van de mooiste badplaatsen van Kreta. Als je aan het strand wilt liggen, maar ook wat van de Griekse cultuur wilt meekrijgen is Rethymnon echt een aanrader. Het historische centrum is namelijk zeer pittoresk met eeuwenoude bezienswaardigheden zoals een Venetiaanse haven. De gezelligheid straalt van Rethymnon af, dat belooft dus wat voor de avonden! Zoek een mooi hotel uit, pak je koffers in en raak verliefd op deze fijne kustplaats op het Griekse Kreta.

Lees meer

Op vakantie naar Rethymnon

Rethymnon is een prachtige vakantiebestemming aan de noordwestkust van Kreta. Deze kustplaats heeft zijn middeleeuwse karakter goed weten te behouden. Al wandelend door smalle steegjes zie je de vele Venetiaanse en Turkse invloeden, zoals de Rimondi-fontein en de Fortezza, de Venetiaanse burcht. De Turkse moskeeën en huizen met houten uitbouwen en erkers geven de badplaats een oosters tintje. Daarnaast heeft Rethymnon vele Venetiaanse invloeden, die je terugziet aan de Rimondi-fontein en de haven.

Het centrum biedt een grote verscheidenheid aan winkels, bars, tavernes en een uitbundig nachtleven. De prachtige stranden, die als de mooiste van het eiland worden beschouwd, strekken zich uit over de hele plaats. Langs de boulevard vind je vele terrasjes, waar je heerlijk uitkijkt over de Middellandse Zee. Rethymnon is geschikt voor een breed publiek. Het heeft alles wat je wenst voor een afwisselende vakantie: strand, cultuur, een levendig uitgaansleven en een mooie omgeving.

Bezienswaardigheden Rethymnon

Op de heuvel aan het einde van het schiereiland waarop de stad Rethymnon ligt, is de Fortezza (Venetiaanse burcht) gebouwd. De Fortezza stamt uit 1573 en moest de bevolking beschermen tegen de Turken en tegen piraten die de Middellandse Zee afstroopten. Je kunt de burcht bezoeken. Vanaf de Fortezza heb je een prachtig uitzicht over de zee.

De Rimondi-fontein op het plein Platia Peichaki stamt uit 1629. Het water van de fontein spuit uit drie leeuwenkoppen die door vier Korinthische zuilen van elkaar zijn gescheiden. Het is een waar symbool van de stad!

Buiten het centrum ligt ook een mooie bezienswaardigheid die de moeite waard is. Een van de bekendste kloosters van Kreta is het Arkadi-klooster. Het klooster diende vroeger als opvang voor vluchtelingen en is zeer fotogeniek.

Excursies in Rethymnon

Verlies je in de culturele en natuurlijke pracht van Rethymnon! Dwaal met een stadswandeling met een gids door de smalle straatjes en bekijk de bezienswaardigheden van Rethymnon, zoals de Fortezza en de Rimondi-fontein. Of ga mee met een van de georganiseerde wandeltochten in het achterland van Rethymnon. Meer verdieping vind je met een bezoek aan het Archeologisch Museum van Rethymnon. Denk bij excursies ook verder dan alleen Rethymnon. Zo kun je op Kreta naar de ruïnes van Knossos, een hike maken door de Samaria-kloof en een boottocht naar het lepraeiland Spinalonga.

Onze tips voor Rethymnon

Speciaal voor jouw vakantie naar Rethymnon hebben wij enkele tips:

 • Ongeveer 37 kilometer ten zuiden van Rethymnon ligt het Preveli-klooster. Hier wonen nog steeds monniken. Vanaf het klooster kun je te voet afdalen naar het prachtige palmenstrand van Preveli.
 • Ben je een wandelliefhebber? Naast de bekende Samaria-kloof kun je een mooie hiketocht maken door de Kourtaliotiko-kloof.
 • Maak eens een boottocht vanaf Rethymnon naar het vulkaaneiland Santorini met romantische dorpjes.   

Stranden in Rethymnon

Rethymnon heeft verschillende zandstranden die samen een totale lengte hebben van maar liefst 12 kilometer! De stranden zijn verdeeld in kleinere stranden waarvan het Rethymnon-strand de langste is met 750 meter. Vanaf het strand heb je de mogelijkheid om verschillende watersporten te beoefenen, zoals windsurfen, waterskiën, parasailing en banana-riding. Rethymnon heeft afwisselend kiezel- en zandstranden. In het oostelijk deel van Rethymnon vind je meer zandstrand, terwijl het westelijk deel meer kiezelstranden zijn.

Restaurants in Rethymnon

De talloze eetgelegenheden in Rethymnon liggen vooral langs de boulevard, in het centrum en op de kade bij de vissershaven. Je kunt hier kiezen uit lokale tavernes, visrestaurants of internationale eettentjes, zoals pizzeria's. Midden in de stad is het romantische gedeelte met straatjes die 's avonds sfeervol verlicht zijn en waar je heerlijk kunt eten op het terras. Dit is hét moment om gerechten uit de beroemde Griekse keuken te proeven! In Rethymnon zijn ook veel leuke bars, waaronder enkele Nederlandse. In het centrum vind je de verschillende discotheken voor een gezellig avondje uit.

Praktische tips voor je vakantie naar Rethymnon

Waar ligt Rethymnon?

Rethymnon ligt aan de noordwestkust van het eiland Kreta. De badplaats heeft een vrij vlakke kuststrook met verschillende zandstranden. Ten westen ligt Chania en richting het oosten vind je de hoofdstad Heraklion. Kenmerkend voor het kustgebied van Rethymnon zijn de uitgestrekte olijfgaarden, die aan de kust worden begrensd door de zandstranden. De licht heuvelachtige omgeving is zeer geschikt om te wandelen en fietsen.

Hoe lang is het vliegen naar Rethymnon? 

Rethymnon is tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Rethymnon?

In Rethymnon is het één uur later in vergelijking met Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Rethymnon?

Er is een busverbinding over de hoofdweg via tussengelegen plaatsjes naar Chania en Heraklion. Zo kun je gemakkelijk andere plaatsen bezoeken tijdens je vakantie in Rethymnon. In het centrum van Rethymnon zelf rijdt regelmatig een toeristentreintje en een minibus. Met de taxi kun je vanuit Rethymnon mooie plekken op het eiland zoals naar Knossos, Chania en Heraklion. Als je met de taxi gaat, let dan wel op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.