Vakantie Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig en divers land. Uitgestrekte wijnvelden, prachtige natuurgebieden en historische plaatsen bieden je alles voor een actief verblijf. Bezoek beroemde steden als Kaapstad, historische plaatsen als Stellenbosch en ga op safari in het Krugerpark. ... Lees meer over Zuid-Afrika

Helaas hebben we geen vakanties gevonden voor deze combinatie van zoekfilters:
Tip: pas je vertrekdatum of zoekfilters aan om beschikbare vakanties te bekijken. Of bel 088 - 555 4999.

Over Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een prachtig en divers land. Uitgestrekte wijnvelden, prachtige natuurgebieden en historische plaatsen bieden je alles voor een actief verblijf. Bezoek beroemde steden als Kaapstad, historische plaatsen als Stellenbosch en ga op safari in het Krugerpark. Proef een koeksister en voel je thuis in Zuid-Afrika!

Hoogtepunten Zuid-Afrika

Kaapstad is om verschillende redenen erg aantrekkelijk. De Nederlandse architectuur, geschiedenis en taal, de vele wijnvelden, Kaap de Goede Hoop en Robbeneiland…Maar ook de top van de Tafelberg, die je met een tocht per kabelbaan kunt bereiken! De schitterende stranden bieden volop mogelijkheden om te watersporten!

Kleinere plaatsen in de omgeving van Kaapstad zijn Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Loop door de Dorpsstraat van Stellenbosch en bewonder de prachtige Kaaps-Hollandse huizen. In Oom Samie-es kun je winkelen in een omgeving die in circa 200 jaar niet veranderd is. Franschhoek, van oorsprong Olifantshoek, heeft vele wijngaarden en hier zijn ook de beste restaurants van Zuid-Afrika gevestigd.

Krugerpark is werkelijk een must voor natuurliefhebbers! Op safari om de Big Five te spotten: dat kan in dit park. Onder leiding van een gids kun je een boswandeling maken, of een safari van vier nachten door het hele park. In Krugerpark zijn verschillende kampen waar je kunt overnachten.

Op vakantie naar Zuid-Afrika

Zuid-Afrika ligt in het zuiden van Afrika, en grenst in het noorden aan Namibië, Zimbabwe en Botswana. In het oosten liggen Swaziland en Mozambique. Zuid-Afrika ligt helemaal om Lesotho heen, de onafhankelijke staat. 

Het land bied je vele mogelijkheden. Een bezoek aan Kaapstad en Pretoria is een reis terug in de tijd naar de koloniale periode en de tijd van de apartheid. Hiervoor is het Freedom Park aangelegd vlakbij Pretoria. Dit park is een indrukwekkend eerbetoon aan de mensen die zijn omgekomen in de strijd voor vrijheid en democratie in Zuid-Afrika. 

Kaapstad, de City Bowl, ligt prachtig tussen de Tafelberg en de Tafelbaai. Hier hebt je een schitterend uitzicht over de oceaan, en de stranden bieden je volop mogelijkheden om te watersporten. Als eerste nederzetting van de Nederlanders, opgericht door Jan van Riebeeck, heeft Kaapstad vele monumenten die je kunt bezoeken.

Johannesburg, Pretoria en Bloemfontein zijn de drie hoofdsteden van Zuid-Afrika. Alle drie hebben een specifieke functie: wetgevend, administratief en rechterlijk. Andere vermaarde plaatsen zijn natuurlijk Jo’burg of Johannesburg, Durban en Port Elizabeth.

De natuurlijke gebieden van het land zijn schitterend. In Krugerpark, in het noordoosten van Zuid-Afrika, kun je de Big Five zien: leeuwen, buffels, Afrikaanse olifanten, luipaarden en neushoorns. Naast deze imposante diersoorten zijn de landschappen in het park een uitdaging!

Omhoog arrow_upward