Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Zakynthos ×
    • Laganas ×

Laganas is de grootste badplaats van het Griekse eiland Zakynthos. Voor de zonliefhebbers heeft Laganas een mooi zandstrand, waar je heerlijk uitrust voordat je jezelf ’s avonds in het bruisende uitgaansleven stort. Rustzoekers kunnen in de zomer beter een andere bestemming kiezen. Laganas is dan een trekpleister voor jongeren!

Lees meer

Op vakantie naar Laganas

Laganas is een favoriete vakantiebestemming op Zakynthos. De plaats ligt in het zuidoosten van het eiland op circa 5 km van het vliegveld. Je hoeft dus niet lang te wachten voordat je op jouw vakantieadres bent! Laganas heeft een prachtig zandstrand en ligt aan een mooie baai. Daarachter vind je een gezellige drukte in het centrum met leuke winkeltjes, restaurantjes en bars. In de discotheken kun je doorgaan tot in de vroege uurtjes. 

Laganas is meer dan alleen strand en stappen. Je maakt leuke uitstapjes en ontdekt meer van het eiland Zakynthos. Wat dacht je van een strandwandeling naar de sfeervolle badplaats Agios Sostis of een autotocht naar het bergdorpje Keri? Wil je minder actief bezig zijn, dan is een boottocht een absolute aanrader. 

Laganas is populair bij een breed publiek, maar in de zomermaanden in trek bij jongeren. Vooral Engelse jongeren komen hier naartoe. Voor rustzoekers is deze badplaats minder geschikt.

Excursies Laganas

Vanuit Laganas kun je verschillende uitstapjes maken, zoals: Maak een boottocht naar de Blauwe Grotten bij Kaap Skinari, in het uiterste noorden van Zakynthos. Door de combinatie van zonlicht en het zeewater hebben de grotten een mooie blauwe kleur. Voor meer mogelijkheden en ideeën, zie de informatie over Zakynthos.

Ligging

Het landschap rond Laganas is vlak met prachtige olijfboomgaarden. De badplaats wordt van het rustigere badplaatsje Agios Sostis gescheiden door een groene heuvel, een kleine haven en een schiereilandje.

Laganas ligt aan de zuidoostkust van Zakynthos. De badplaats heeft een vlakke kust met een lang zandstrand dat voor de hele plaats doorloopt.

Stranden van Laganas

Op het strand van Laganas kun je heerlijk zonnebaden: Het Laganas-strand is een zeer lang strand (circa 5,5 km), dat bestaat uit hard zand. De zeebodem loopt geleidelijk af en is vooral langs de waterlijn bedekt met kiezels en keien. Om heerlijk van de zon te genieten, kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches. Heb je zin om iets te eten of te drinken, dan hoef je niet ver te lopen. Er zijn restaurantjes en bars in de buurt. Het strand wordt onderbroken door een parkeerterrein.

Bezienswaardigheden Laganas

Maak vanaf het strand van Laganas een excursie met een glasbodemboot en met een beetje geluk zie je de Caretta caretta-schildpad in de zee!

Voor de kust van Zakynthos ligt het Marathonissi-eiland. Dit eiland heeft de vorm van de schildpad en is ook de broedplaats voor de caretta caretta-schildpad. Het eiland is uitgeroepen tot beschermd natuurgebied. Rondom het eiland kun je heerlijk duiken en snorkelen in het kristalheldere water en kijken naar prachtig gekleurde vissen en veel soorten planten en anemonen.

In het bergdorpje Keri, in het westen van Zakynthos, zie je typisch Griekse huisjes in smalle straten. Vergeet niet de vuurtoren te beklimmen! Vanaf hier heb je een adembenemend uitzicht over de steil uit zee oprijzende kliffen en kun je genieten van een prachtige zonsondergang.

Verrassende Highlights in Laganas

Het scheepwrak bij Navagio kun je alleen per boot bereiken. Het wrak ligt aan de noordwestkust van Zakynthos, in de buurt van het dorpje Anafonitria op een prachtig idyllisch wit strand. Het scheepswrak zie je heel vaak terug in boekjes en folders over Zakynthos en is dus zeker een foto waard!

Maak een eilandrondrit met onder andere een bezoek aan de kerk van Kiliomenos en het klooster in Anafonitria.

Stranden van Laganas

In Laganas kun je heerlijk gevarieerd eten. Langs de hoofdweg en bij het strand vind je gezellige Griekse taverna’s en internationale restaurants. Heb je geen zin om uitgebreid te eten, dan kun je terecht in de fastfoodrestaurants. De meeste eetgelegenheden hebben een terras waar je gezellig buiten kunt zitten en kunt genieten van een glaasje retsina (Griekse harswijn).

Na het eten kun je doorgaan in de levendige bars en discotheken. In sommige bars kun je zelfs films kijken, die met een projector worden afgespeeld. Ook de bars liggen vooral in en rond het centrum en bij het strand.

Restaurant Ionian Sea is een absolute aanrader. Het restaurant ligt op de hoek van de weg naar Kalamaki, en biedt een grote variatie aan zowel Griekse als internationale gerechten tegen zeer schappelijke prijzen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Laganas

Hoelang is het vliegen naar Laganas?

Laganas is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Laganas?

Het tijdverschil tussen Nederland en Laganas is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Laganas

De vliegtijd naar Zakynthos is circa 3 uur. Het vliegveld ligt op ongeveer 5 km afstand. De transfertijd bedraagt circa 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Laganas?

Je kunt regelmatig met de bus van Laganas naar Zakynthos-stad en terug.

Vanuit Laganas kun je ook per taxi naar Zakynthos-stad.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.