Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Gambia ×

Een vakantie naar Gambia tovert een glimlach op jouw gezicht! Gambia heet niet voor niets ‘The Smiling Coast’. Het kleinste land op het Afrikaanse vasteland heeft naast heerlijke stranden aan de Atlantische Kust en het jungleachtige binnenland ook ongekend vriendelijke inwoners. Gambia is bovendien één van de veiligste landen om de Afrikaanse cultuur te leren kennen! Pak je koffers in voor een zonvakantie naar Gambia!

Lees meer

Op vakantie naar Gambia

Gambia is behalve ‘het land van de glimlach’ ook een heerlijke zonbestemming en een toegankelijk land in West-Afrika. De lokale bevolking ontvangt je met open armen! Je vindt in Gambia alles wat je van een fijne vakantiebestemming mag verwachten: ongelofelijk vriendelijke inwoners, een prachtige kust waar de stranden bezaaid zijn met palmbomen en het hele jaar door temperaturen van 30°C mét een fris zeebriesje. Hierdoor is Gambia een fantastische winterzonbestemming! Geniet dus van de zon, maar zet ook een stap buiten jouw resort en betreedt Afrika. Ontdek uitbundige dansrituelen, beleef avonturen tijdens een jeepsafari door de bush, spot tropische vogels, verken de lokale markt en proef de sfeer in een vissersdorp. Die glimlach komt vanzelf!

De leukste plaatsen van Gambia

Voor een vakantie naar Gambia verblijft het grootste deel van alle vakantiegangers in Kololi óf Kotu. Deze twee badplaatsen zijn als het ware aan elkaar vastgegroeid. Kololi is erg gezellig, vooral in de avond, met de Senegambia Strip waar zich winkels, kroegen en restaurants bevinden.  

Onze tips voor Gambia

Om je vakantie in Gambia zo tof mogelijk te maken hebben wij enkele tips voor jou in petto:

  • Het tropische, enorm vruchtbare Gambia heeft een aantal bijzonder lekkere lokale vruchtensappen die veel worden gedronken, zoals bissap gemaakt van de hibiscusvrucht en het dikke, zoete bouyi, oftewel vruchtensap van de baobab-boom. De lokale bevolking kent aan beiden allerlei gezonde eigenschappen toe. Proef het eens!
  • Als je naar Afrika gaat mag een bezoek aan een kleurrijke markt niet ontbreken! De bekendste in Gambia is wellicht de Albert Market in de hoofdstad Banjul, waar onder meer handgemaakt houtsnijwerk en veelkleurige batikstoffen worden verkocht. Voor de beste koopjes vergeet je natuurlijk niet om met een glimlach - zoals de Afrikanen - flink af te dingen.
  • Proef de relaxte sfeer in de typische Gambiaanse vissersdorpen Gunjur en Kartong. Je kunt onder het genot van een drankje in één van de strandbars genieten van de bedrijvigheid als de lokale vissers hun verse vangst aan wal halen.
  • Wil je meer tips? Lees meer inspiratie over wat je kunt doen in Gambia!

Stranden van Gambia

Kijk hoe de warme avondlucht boven de Atlantische Oceaan langzaam oranje, roze en dieppaars kleurt, vanonder palmbomen in jouw hangmat op het strand. Dit kun jij zomaar ervaren tegen het vallen van de avond op één van de stranden. Gambia heeft de meest prachtige stranden. Het is voor veel reizigers dé reden om naar dit heerlijke land te komen. Kololi Beach is zeer populair met veel gezelligheid om je heen. Ga je naar het strand van Kotu, dan zul je merken dat dit iets meer is gericht op gezinnen met kinderen. Dat komt mede doordat het strand langzaam afloopt in zee waardoor kinderen makkelijker in zee kunnen spelen.

Natuur in Gambia

Wees een vroege vogel en ga bij zonsopgang vogels kijken én luisteren. Gambia staat bekend om haar vele unieke soorten en is een magneet voor vogelliefhebbers. Vaar met een bootje vanuit jouw resort de rivier de Gambia op en laat je verrassen. Het Bijilo Forest Park is één van de reservaten waar je niet alleen veel soorten vogels kunt zien, maar ook bijvoorbeeld apen en bijzondere hagedissen. Een boottocht door één van de spectaculaire mangrovebossen in het binnenland is ook een aanrader. Tijdens deze boottocht maak je kennis met de pure natuur van Gambia en kun je zomaar eens dolfijnen spotten!

Praktische tips voor je vakantie naar Gambia

Waar ligt Gambia?

De republiek Gambia is een smalle strook land aan weerszijden van de monding van de Gambia-rivier. Het land ligt in het meest westelijke puntje van Afrika en wordt aan drie kanten ingesloten door het veel grotere Senegal. In het westen ligt de Atlantische Oceaan, die nog eens benadrukt hoe klein Gambia is: slechts één derde van Nederland!

Hoelang is het vliegen naar Gambia?

De vliegtijd vanuit Nederland naar Banjul (Yundum) International Airport in Gambia bedraagt ongeveer 6 uur en 15 minuten.

Wat is het tijdverschil met Nederland en Gambia?

Er is een tijdverschil in Gambia. In de winter is het in Gambia één uur vroeger en gedurende de zomertijd is het in Gambia 2 uur vroeger.

Hoe is het openbaar vervoer in Gambia?

Officieel zijn er geregelde busdiensten die alleen stoppen bij bushaltes, maar deze rijden veelal niet op tijd en het busvervoer is erg chaotisch. Ze zijn echter wél goedkoop. Je kunt daarom beter een taxi nemen. Er zijn groene en gele taxi’s. De groene taxi’s zijn voor toeristen.