JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Rondreis Canada | Jouw rondreis op maat met auto of camper

Rondreis Canada

Staat rondreizen in Canada ook op jouw bucketlist? Vergelijk bij ons de beste Canada reizen. Wij helpen je met het uitzoeken van de beste vakanties naar Canada en routes door oost of west Canada! Lees snel verder en laat je verrassen door dit wonderschone en natuurrijke land. 


Wat is de beste reistijd voor Canada?

De beste reistijd voor Canada is van juni tot en met oktober. De westkust van Canada heeft een gematigd landklimaat en dit betekent koele zomers, maar strenge en koude winters. Tijdens de zomermaanden varen alle veerboten, kun je wandelen in de Rocky Mountains, kanovaren op de meren, paardrijden en mountainbiken. Ook als je orka’s en walvissen wilt spotten zijn de zomermaanden de beste periode om Canada te bezoeken.

Hoe laat is het in Canada?

Het tijdverschil met Canada is 9 uur in Vancouver, West Canada. Het is in Canada 9 uur later. Dus als het bij ons 9:00 in de ochtend is, is de tijd in Canada 18:00 uur. Het tijdverschil met Toronto, in Oost Canada is 6 uur. Canada kent 6 verschillende tijdzones, dus check goed in welke Canada tijdzone je je bevindt als je het tijdverschil wilt weten.

Welke dieren kun je spotten in Canada?

In Canada kun je vele wilde dieren spotten: elanden, orka’s, walvissen en wilde beren. De bekendste beer is de Amerikaanse, zwarte beer, waar er 440.000 van leven in Canada. De grizzlybeer leeft voornamelijk in West Canada, hier zijn er nog 25.000 van. Met een beetje geluk kom je ze tegen in een Nationaal Park. Ook zijn er specifieke spots waar ze veel voorkomen zoals bijvoorbeeld Clayoquot sound in Tofino. Je kunt een boottocht maken naar deze inham en thuisbasis van vele beren.

 Wat zijn de mooiste nationale parken in Canada?

Canada heeft vele nationale parken waarvan, Banff National Park en Jasper National Park de bekendste zijn. In deze nationale parken kun je prachtige meren, bossen en vele dieren spotten. Ook is het mogelijk om in sommige te overnachten in je camper of te kamperen. Als je heel veel nationale parken wilt bezoeken, is het aanraden om een Nationale Park pass aan te schaffen. Of ben je ook benieuwd naar onze andere rondreizen?

Bekijk alle rondreizen