Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Malediven ×

Een aantrekkelijke duikbestemming in de Indische Oceaan: dat zijn de Malediven! Deze schitterende groep eilanden met prachtige koraalriffen is paradijselijk, zeker voor strand- en watersportliefhebbers. De heerlijke temperaturen maken je tropische vakantie compleet!

Lees meer

Op vakantie naar Malediven

De Malediven: de naam alleen al is magisch! Deze eilandengroep ligt in de Indische Oceaan, ten zuiden van India en zuidwest van Sri Lanka. De circa 1200 eilanden zijn verdeeld in 26 atollen. Rondom de eilanden vind je prachtige koraalriffen en een zeer rijke onderwaterwereld. Deze moet je beslist ontdekken tijdens een snorkel- of duiktocht. Ongeveer 200 eilanden zijn bewoond, waarvan circa 88 toeristenoorden zijn.

Malé is het hoofdeiland van de Malediven. Hier ligt de hoofdstad Malé. Als je even van het strand af wilt, kun je hier de schitterende moskeeën bezoeken. Ook kun je langs de verschillende souvenirwinkeltjes slenteren, die je houtsnijwerk en kleding te bieden hebben. Vanaf Malé kun je ook een boottocht maken naar het paradijselijke Lankanfushi. Hier ontdek je hagelwitte stranden die omgeven worden door een heldere, schitterende zee. 

In dit eilandenrijk heb je meer dan voldoende mogelijkheden tot ontspanning: massages, gezichtbehandelingen… De jetlag-symptomen verdwijnen en verder rest je niets dan genieten..

Eten en drinken in Malediven

De verschillende invloeden hebben de keuken van de Malediven een uniek karakter gegeven. De belangrijkste ingrediënten zijn rijst en vis, aangevuld met zoete aardappelen en tarokruiden. Arabische, Sri Lankaanse en Indiase invloeden zijn merkbaar op de menukaart. Een specialiteit van de Malediven is garudiya of vissoep, gemaakt van gedroogde of gerookte vis met rijst, chilipepers en citroen. Kreeft, rijst en roschi (gebakken brood) is ook erg populair.

Mas huni is ook een specialiteit van de Malediven. Dit is een smakelijk visgerecht met gemalen kokos, uien, limoen en chilipepers. Kippen- en geitenvlees wordt alleen bij speciale gelegenheden gegeten. Een typisch nagerecht is de areca noot, een noot van de betelpalm.

Maaltijden worden vaak afgesloten met zwarte thee. Ook vruchtensappen worden veel gedronken. De resorts en accommodaties zijn de enige plaatsen waar alcohol wordt geschonken.

Tijdens de ramadan, de vastenmaand, gelden strenge regels voor het schenken van alcohol. De meeste bars zijn tijdens deze maand gesloten. Alcohol drinken is dan alleen toegestaan na zonsondergang, in een toegewezen ruimte van je accommodatie of op je hotelkamer. Ook zul je in deze periode geen alcoholische dranken vinden in de minibar.

Restaurants hanteren tijdens deze maand aangepaste openingstijden. De maaltijden zul je over het algemeen binnen gegeten moeten worden. Tijdens de vastenmaand moet je niet rekenen op live entertainment.

Ligging

De Malediven liggen in de Indische Oceaan, op circa 800 km ten zuidwesten van Sri Lanka en ongeveer 700 km ten zuiden van India. Je vliegt vanuit Nederland in circa 12 uur naar dit tropische paradijs.

De Malediven bestaan uit ongeveer 1200 eilanden, de oppervlakte bedraagt circa 298 km² (dit is ongeveer even groot als de Maltezer Archipel, of 140 keer zo klein als Nederland!).

De eilanden zijn ingedeeld in ongeveer 26 atollen. De grootste, meest noordelijk gelegen atol is de Noonu-atol. Deze bestaat uit 4 gebieden: Haa Alifu, Haa Dhaalu, Shaviyani en de Noonu-atol. Een aantal delen is ontdekt door duikers, maar het grootste deel is nog ongerept. Hoofdstad Malé vind je op het zuidelijke puntje van de Noord Malé-atol.

Het aantal eilanden van de Malediven hangt af van de stijging van de zeespiegel. Het komt voor dat de kleinere, onbewoonde eilanden onder water lopen.

Bezienswaardigheden Malediven

Natuurlijk is de wereld onder water iets wat je beslist moet zien! Er zijn meer dan genoeg plekken waar je een heerlijke duik kunt maken. De Malediven maken deel uit van een vulkanische bergrug, wat de enorme rijkdom aan koraal verklaart. Je zult hier allerlei soorten vissen tegenkomen, van diklipvissen tot papagaaivissen. Ook dolfijnen, schildpadden, kreeften en hamerhaaien wonen in dit prachtige gebied.

In Malé, de hoofdstad van de Malediven op het gelijknamige eiland, kun je de Vrijdagmoskee bewonderen. Dit is de belangrijkste moskee van het eilandenrijk en domineert Malé met haar grote gouden koepel. Ook de Hukurumoskee uit de 17e eeuw vind je hier.

Het eiland Kunfunadhoo ligt ten noorden van Malé. Op dit paradijselijke eiland liggen de villa’s verstopt tussen de palmbomen, en ben je even de eigenaar van je eigen strand. Villa’s op Kunfunadhoo zijn uitgerust met fietsen, waarmee een prachtige tocht over het eiland gemaakt kan worden. Denk er om: er wordt links gereden!

Verrassende Highlights in Malediven

Je wordt vanaf Malé naar je resort gebracht met een sportvliegtuigje of een speedboot. Maak van deze vlucht of tocht gebruik om de heerlijke omgeving in je op te nemen. En maak van de gelegenheid gebruik om te island hoppen. je weet niet wat je ziet!

Combineer een reis naar de Malediven met een aantal dagen Sri Lanka. Je vliegt in circa 1 uur van Colombo naar Malé. Dit maakt een combinatie van de regenwouden, historische steden en het olifantenweeshuis van Sri Lanka met de bounty-stranden van de Malediven erg gemakkelijk!

Een heel aparte ervaring is een night fishing expeditie. Stap aan boord bij een ervaren visser, en zie het onderwaterleven op een andere manier!

Muziek staat centraal in het leven van de Malediviërs. Tijdens cultural nights kun je in de resorts het geluid van bodu-beru trommels horen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Malediven

Hoelang is het vliegen naar Malediven?

Malediven is meestal tussen de 12 en 12,5 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Malediven

Vanuit Nederland vlieg je in circa 12 uur naar de Malediven. Je komt aan op de luchthaven Malé International Airport (voorheen Hulhulé Airport). De luchthaven ligt op het onbewoonde Hulhulé, nabij hoofdstad Malé.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Malediven?

Het tijdverschil van Malediven is in de wintertijd 3 en in de zomertijd 5 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Malediven?

Geldzaken zijn op de Malediven als volgt geregeld:

  • De munteenheid op de Malediven is de Maledivische rufiyaa. Op de toeristeneilanden wordt echter bijna uitsluitend met Amerikaanse dollars betaald. In- en uitvoer van de rufiyaa is verboden.
  • Creditcards en traveller cheques worden in de resorts, accommodaties en betere restaurants geaccepteerd.
  • Op de Malediven zijn nauwelijks gelegenheden om geld op te nemen, aangeraden wordt om voldoende contant geld of traveller cheques mee te nemen.
  • In de hoofdstad Malé is een aantal banken. Deze zijn geopend op maandag tot en met donderdag van 08:00 uur tot 13:00 uur.
  • Het is gebruikelijk om fooien te geven. Vaak zit deze al bij de rekening inbegrepen, maar bedienend personeel rekent op een extra beloning. Een fooi van ongeveer 5 tot 10% is gebruikelijk.

Wat is het voltage in Malediven?

Op de Malediven geldt een wisselstroom van 220-240 volt. De stopcontacten zijn driepolig. Het is aan te raden om een adapter mee te nemen.

Is het water drinkbaar in Malediven?

Het leidingwater op de Malediven is niet drinkbaar. Aanbevolen wordt om mineraalwater uit flessen te drinken.

Welke taal spreken ze in Malediven?

Op de Malediven wordt Dhihevi gesproken, een Indo-Iraanse taal. Je kunt met Engels wel overal terecht!

Hoe is het openbaar vervoer in Malediven?

Vanaf de luchthaven word je per helikopter, watervliegtuig of (speed)boot naar je accommodatie vervoerd. Tussen de eilanden bestaat er geen openbaar vervoer volgens een dienstregeling. Tenzij je een excursie of cruise maakt, ben je gebonden aan het eiland waar u verblijft.

Wat is de geschiedenis van Malediven?

Vanaf de 1ste eeuw voor Christus waren de Malediven boeddhistisch, dit veranderde in 1154. De toenmalige koning bekeerde zich tot de islam. De Malediven zijn grotendeels onafhankelijk geweest, met uitzondering van een Portugese periode in de 16e eeuw en het Britse protectoraat vanaf 1887.

In 1965 werden de Malediven opnieuw onafhankelijk, in 1968 werd voor een republiek gekozen. Vanaf 1978 was Maumoon Abdul Gayoom president van de archipel, hij bleef vijf termijnen lang aan. In 2008 volgde Mohamed Nasheed hem op. Sinds 1965 zijn de Malediven lid van de Verenigde Naties.