Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Thailand ×
    • Bangkok ×
    • Bangkok ×

Stedentrip Bangkok

Betoverend Bangkok heeft vele gezichten. Laat je betoveren door de pracht van de talrijke boeddhistische heiligdommen en overrompelen door de snelheid van het moderne leven in de stad. De hectiek van toeterende auto’s en scheurende tuk tuks staan tegenover de serene rust van de koninklijke paleizen. Kortom: de metropool Bangkok heeft alles wat je van een grote stad mag verwachten. En meer...

Lees meer

Op vakantie naar Bangkok

Bangkok maakt in verschillende opzichten een verpletterende indruk. Misschien word je even overvallen door alle drukte en de warmte. Maar als je eenmaal gewend bent aan de uitbundige dynamiek van de stad, ontdek je de mooiste bezienswaardigheden. Legendarische tempels, prachtige paleizen, een drijvende markt, betoverende parken. En de stad slaapt nooit, dus er is altijd wel iets te beleven. 

Ook kun je hier natuurlijk uitgebreid genieten van de verfijnde Thaise keuken, met de vele gezonde (en lekkere!) gerechten. Winkelliefhebbers zullen niet weten waar te beginnen, met al die grote en kleine winkels en - drijvende - markten. 

Neem dus rustig de tijd om deze fascinerende stad te waarderen, je zult deze ervaring niet snel vergeten!

Ligging

Bangkok, de hoofdstad van Thailand, ligt in het centrale laagland aan de zuidelijke kuststrook, aan de Menam (Chao Phraya-rivier), de langste rivier van het land. De stad ligt dicht bij de Golf van Thailand.

Bezienswaardigheden Bangkok

Het Koninklijk Paleis in het oude centrum van Bangkok is een must voor liefhebbers van bijzondere architectuur. Het paleis is ontworpen door een Britse architect. De verschillende bouwstijlen (Thais en Westers), de versierselen van bladgoud en de prachtige tuinen maken het paleis een zeer indrukwekkende bezienswaardigheid. Ook de smaragden Boeddha kunt je hier zien. Dit heilige Boeddhabeeld speelt in vele Thaise rituelen een belangrijke rol.

Ook de Wat Arun (de Tempel van de Dageraad) mag niet in je lijstje bezienswaardigheden ontbreken. De rijkversierde prang, een circa 86 m hoge toren in Khmer-stijl, valt al van verre op. Wat Arun was ook even het thuis van de smaragden Boeddha, tot deze in 1784 naar het Koninklijk Paleis verhuisde.

Naar de Wat Traimit (Tempel van de Gouden Boeddha) ga je natuurlijk voor het indrukwekkende circa 3 m hoge en ongeveer 5,5 ton zware gouden Boeddhabeeld. Dit beeld in Sukhotai-stijl is het grootste gouden beeld ter wereld. Het werd ongeveer 40 jaar geleden bij toeval ontdekt, toen een muur van een tempel verplaatst werd en van een kraan viel.

Verrassende Highlights in Bangkok

Al ben je dan in Thailand, toch kun je in Bangkok een uitstapje maken naar de Chinese wereld. Chinatown is een wijk in de stad die bestaat uit een wirwar van winkeltjes en kraampjes, verbonden door smalle maar gezellige straatjes. Dit is al ruim 200 jaar de plaats bij uitstek waar de Chinese gemeenschap haar handel drijft. Je kunt hier allerhande leuke spullen op de kop tikken. Zo’n beetje alles is te koop, van elektrische toestellen tot antiek. De buurt is echter vooral bekend vanwege zijn goudhandel.

Een markt als de Damnoen Saduak heb je nog nooit gezien! Er wordt handel gedreven vanuit drijvende bootjes die zijn volgeladen met uiteenlopende waar. Je moet even de stad uit, want de markt ligt net buiten Bangkok in de Ratchaburi-provincie. Deze excursie is zeker de moeite waard.

De orchidee is de nationale bloem van Thailand en je kunt zelf ontdekken waarom! Op diverse orchideekwekerijen in de voorsteden van Bangkok kun je prachtige orchideesoorten bewonderen.

Praktische Tips voor je vakantie naar Bangkok

Hoelang is het vliegen naar Bangkok?

Bangkok is meestal tussen de 10 en 12 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Bangkok?

Het tijdverschil van Bangkok is in de wintertijd 5 en in de zomertijd 6 uur.