Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×

Ben je op zoek naar een zonvakantie Rhodos? D-reizen vergelijkt alle vakanties naar Rhodos. Rhodos is één van de grootste Griekse eilanden vlak bij de Turkse kust.

Lees meer

Op vakantie naar Rhodos

Rhodos is één van de meest oostelijke eilanden van Griekenland, en hoort bij de Dodekanessos. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee, het deel van de Middellandse Zee tussen Griekenland en Turkije, slechts een paar kilometer ten zuiden van Turkije. Toch is het duidelijk een Grieks eiland, met witte dorpjes en terrassen waarop je onder het genot van een glas ouzo, de bekende Griekse alcoholische anijsdrank, kunt genieten van het straatleven. Maar mocht je een snuifje Turkije willen opvangen, de veerboot brengt je er binnen het uur.

Op Rhodos vind je een groot aantal zandstranden, vaak mooi gelegen in een intieme baai. De faciliteiten voor toeristen zijn uitstekend, wat Rhodos tot een populaire vakantiebestemming maakt. Bovendien staat Rhodos bekend om zijn gezellige uitgaansleven. Terrasjes, taverna's, genieten van een Griekse souvlaki en daarna uitgaan in een van de swingende discotheken, alles is hier mogelijk. 

Rhodos heeft een lange geschiedenis, waarvan je op veel plaatsen de sporen terugvindt. Zo kun je nog overblijfselen aantreffen uit de Griekse oudheid, zoals het Dorische Kamiros. Ook het mooi gelegen Lindos (met een bezienswaardige Acropolis) behoort tot de toppers. Maar ook in Rhodos-stad is veel te zien. Het is zeker de moeite om Rhodos met een huurauto wat beter te verkennen!

Rhodos heeft bijna het gehele jaar een aangenaam klimaat. Ideaal dus ook voor een last minute naar Rhodos! Bovendien vind je er een groot aantal zandstranden, vaak mooi gelegen in een intieme baai. De faciliteiten voor toeristen zijn uitstekend, wat Rhodos tot een populaire vakantiebestemming maakt. Terrasjes, taverna's, genieten van een Griekse souvlaki en daarna uitgaan in een van de swingende discotheken, alles is hier mogelijk. 

Wist je dat Rhodos ook zeker de moeite waard is om met een huurauto te verkennen! Bijna elk hotel op Rhodos of appartement op Rhodos is een goede uitvalsbasis voor touren met je huurauto. Of wat dacht je van helemaal all inclusive op Rhodos te zitten? Zo kun je onbezorgd en ultiem van je vakantie genieten op Rhodos.

Cultuur Rhodos

Op Rhodos kun je vele kastelen en musea bezoeken:

  • In Rhodos-stad kun je veel ontdekken op cultureel gebied; een wandeling door de stad is een reis door de middeleeuwen.De oude stad is omringd doormiddeleeuwse muren met zeven poorten. Je moet beslist een bezoek brengen aan het kasteel van de Grand Masters, het Archeologisch Museum, de minaretten van de oude stad en het Byzantijnse museum.
  • Liefhebbers van de klassieke Griekse cultuurraden we aan het Dorische Kamiros te bezoeken.
  • Ook de Acropolisvan het pittoresk gelegenLindos behoort tot de toppers.

 

Regelmatig worden er in Rhodos-stad folkloreavonden georganiseerd, waarbij je kunt genieten van een maaltijd in een van de taverna's in de oude stad. Aansluitend geniet je van een show met dans, muziek en klederdracht in het openluchttheater.

Natuur

Rhodos is een heuvelachtig, groen en bosrijk eiland. In het Ataviros-gebergte is de natuur nog vrij ongerept. Het meest vruchtbare deel is West-Rhodos. Hier vind je onder meerolijfboomgaarden, citrusbomen en wijngaarden.

Verder gedijen cipressen, agaven, pijnbomen en diverse mediterrane bloemen goed op Rhodos. In het zuidoosten van het eiland vind je een lieflijk en heuvelachtig landschap met boomgaarden.

In het noordoostelijke deel van het eiland Rhodos is een natuurlijk bos met cipressen. Het ligt dicht bij het dorp Embona in het Attavirou-district. Het bos bestrijkt een gebied van ongeveer 1350 ha. Het strekt zich uit aan beide zijden van de van de streekweg Embonas - Sianna.

Ligging

Rhodos ligt in de Egeïsche Zee, het deel van de Middellandse Zee tussen Griekenland en Turkije. Het eiland ligt in het uiterste zuidoosten van Europa, vlakbij het Turkse vasteland. Het eiland heeft een oppervlakte van 1.390 km². De maximale lengte is 77 km en het breedste punt bedraagt 37 km.

Het eiland is bergachtig, met de Akramytis (circa 823 m) in het zuidwesten, Atavyros (circa 1215 m) in het midden en Profitis Ilias (circa 800 m) in het noorden. Langs de kust ligt een groot aantal zand- en grindstranden en mooie baaien.

Bezienswaardigheden Rhodos

Rhodos is één van de meest oostelijke eilanden van Griekenland, en hoort bij de Dodekanessos. Rhodos ligt in de Egeïsche Zee, het deel van de Middellandse Zee tussen Griekenland en Turkije, slechts een paar kilometer ten zuiden van Turkije.

Toch is het duidelijk een Grieks eiland, met witte dorpjes en terrassen waarop je onder het genot van een glas ouzo, de bekende Griekse alcoholische anijsdrank, kunt genieten van het straatleven. Maar mocht je een snuifje Turkije willen opvangen, de veerboot brengt je er binnen het uur.

Bezienswaardigheden Rhodos

Rhodos heeft een lange geschiedenis, waarvan je op veel plaatsen de sporen terugvindt. Zo vind je in Rhodos-stad oude kasteelmuren en het museum geeft gelijk een prachtig inzicht van de geschiedenis van het eiland.

Vanuit Rhodos kun je meerdere kanten op. Zo kun je met de boot vanaf Rhodos naar het witte dorpje Lindos. Loop door de straatjes langs de witte huisjes en ontdek Akropolis. Vanuit hier heb je een prachtig uitzicht op zee. En ‘s avonds kun je in het dorpje genieten aan de mooie stranden van heerlijke gyros met de bekende Griekse alcoholische anijsdrank; Ouzo.

Of bezoek Kamiros, één van de drie Dorische stadstaten op het eiland. Kamiros is tegen een helling aangebouwd en van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant op de landerijen onderaan de heuvel.

Ook een must see is de vlindervallei Petaloúdes. Hier zitten van juni tot augustus duizenden vlinders, zoals de gestippelde harlekijn. Deze vlinder is zwart met geel gestreept als hij stilzit en knalrood als hij vliegt. De vallei is een smal en dichtbebost beekdal met vele watervalletjes. Hier kun je een bezoek brengen aan het Kalopetras-klooster, waar je op een terrasje bijkomt van jouw wandeling.

Verrassende Highlights in Rhodos

Rhodos is ook een populaire bestemming voor duikers. Bijvoorbeeld in de Kalithea-baai, maar ook op andere locaties zijn er cursussen en tochten voor beginners en gevorderden.

Tip: Let op dat uw duikschool toestemming heeft om in het gebied te duiken. Ga zelf niet duiken op plaatsen waar dat niet mag, hier kun je een hoge boete voor krijgen!

Praktische Tips voor je vakantie naar Rhodos

Hoelang is het vliegen naar Rhodos?

Rhodos is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Rhodos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Rhodos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Rhodos

De verbinding vanuit Nederland naar Rhodos is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 3 uur en 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Rhodos?

Er rijden zeer regelmatig bussen tussen de verschillende plaatsen op het eiland. In Rhodos-stad rijden stadsbussen. Je kunt gewoon plaatsnemen in de bus, er komt vanzelf iemand bij je langs om een kaartje te verkopen. De kaartjes zijn altijd voor een enkele reis.

Vanuit Rhodos-stad varen in het hoogseizoen regelmatig ferry's en excursie- of draagvleugelboten naar Piraeus, Kos, Symi, Kalymnos en naar Marmaris in Turkije.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door uw hand op te steken. Maar je kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij uw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.