JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Oostenrijk - Met de auto naar Oostenrijk - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Oostenrijk

Gutentag, Willkommen in Österreich! Het land van de warme chocolade in herbergen, sprookjesachtige bergen, de gezelligste skidorpen en groene Alpenweiden: een autovakantie naar Oostenrijk betekent een trip naar avontuurlijk Europa. Maak schitterende wandelingen, en ontdek het klassieke, muzikale Wenen. Sleutels gepakt? Ga met de auto naar Oostenrijk!

Autovakantie Oostenrijk

Waarheen op autovakantie in Oostenrijk?

Jodelahiti! Oostenrijk staat bekend als één van de meest gemoedelijke landen in Europa. Hoe kan dat ook anders met die romantische Alpenweiden vol van knusse chalets en een gastvrije bevolking? Wil je met de auto naar Oostenrijk? Nog vóór je de grens in het Duitse Beieren overgaat, zie je de bergen in de verte al de skyline vormen. Eenmaal in het land aangekomen, lijk je haast op een reusachtige treintafel te zijn beland. Zo rijd je door sprookjesachtige bergen vol van watervallen, omringd door groene weiden en houten huizen. Her en der prijkt een middeleeuws kasteel tussen dennenbomen op een hoog gelegen punt in de bergen. En, plots komt daar een trein aan die zich op een smalspoor tussen de ruige Alpen beweegt.

Maak je een mountainbiketocht of bergwandeling in Tirol? Even goed luisteren en je hoort ze al: de iconische Tiroler koeien met grote bellen. Wanneer de zomer plaatsmaakt voor de winter, verandert het idyllisch groene landschap in een sneeuwrijk winterparadijs: gebieden als Tirol, het Salzburgerland en Karinthië bereiden hun skidorpen voor op nieuwe wintersportvakanties. De pistes worden glad gestreken en ook de skiliften draaien weer op volle toeren. Of, wat te denken van de romantische hoofdstad Wenen? Is het tijd voor warme chocolademelk, Apfelstrudel en de Alpen? Strik je veters voor indrukwekkende wandelingen en stel je navigatie in op een avontuurlijke autovakantie naar Oostenrijk!

Wat nodig voor een autovakantie naar Oostenrijk?

Wil je ontspannen reizen naar Oostenrijk met de auto? Oostenrijk kent enkele regels die handig zijn om te weten. Speciaal voor jou hebben we deze even op een rijtje gezet:

  • Voor Oostenrijk heb je een vignet, ook wel een tolvignet, nodig: dit is een plaatje dat aantoont dat er voor jouw voertuig wegenbelasting is betaald. Deze kun je gemakkelijk aanvragen.
  • Oostenrijk maakt veel gebruik van tolwegen: houd hier rekening mee voor je op reis gaat.
  • Tijdens het rijden is het niet toegestaan je telefoon in de hand houden. Wel mag je het toestel, bijvoorbeeld om te bellen of voor de navigatie, handsfree gebruiken.
  • Reis je voor wintersport naar Oostenrijk? Bekijk dan van te voren of winterbanden, sneeuwkettingen en spijkerbanden verplicht zijn. 

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je met de auto naar Oostenrijk? En, ben je op zoek naar een locatie voor wintersport of juist een zomervakantie? Wij helpen je graag de juiste keuze te maken: van culturele stedentrips tot reizen met het gezin. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.