JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wintersport vakantie - Skivakantie aanbiedingen - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Wintersport

It’s the most wonderful time of the year… Wintersport is voor velen hét magische moment van het jaar! De tijd waarin het groene landschap zich in een sprookjesachtig winterparadijs transformeert. En, de poederwitte sneeuw zich als een deken over de bergen spreidt. Staan jouw skilatten al klaar of je snowboard in de wax? En, ruik je al de geur van warme kaasfondue in een knusse berghut? Ontdek hier de mooiste bestemmingen voor een wintersportvakantie!

Alle wintersportvakanties

De meest populaire landen voor wintersport

Worden het de ruige Alpen? Of, ga je liever voor het kindvriendelijke Sauerland? Europa heeft een enorme diversiteit aan wintersportgebieden. En, dus voor iedereen een passende uitdaging èn gewenste omgeving. Houd je bijvoorbeeld van sportiviteit, maar ook vooral van gezellige après-ski? Dan ben je in Oostenrijk helemaal op je plek. Ben jij daarentegen sportief ingesteld, maar heb je liever meer rustige gebieden? Dan is het bedrijvige Tsjechië een match voor jou. Benieuwd naar jouw aankomende wintersportbestemming? Ontdek hieronder de meest populaire landen voor een wintersportvakantie! Wil je meer weten over populaire skigebieden in Europa, zoals de meest kindvriendelijke wintersportplaatsen? Deze ontdek je hier!

Kindvriendelijke skivakantie

Ben je op zoek naar een passende bestemming voor een sportieve wintersportvakantie met het gezin? En, zoek je de meest kindvriendelijke skigebieden voor wintersport met kinderen? Wij hebben voor jou de beste landen en skigebieden samengesteld. Benieuwd? Je ontdek deze hier!

Info & Tips voor wintersport

Ga je voor de eerste keer op wintersport? Dan wil je een ontspannen vakantie in de sneeuw beleven. Speciaal voor jou hebben we handige Info & 5 tips voor wintersport samengesteld: zo ga jij voorbereid op skivakantie! Waar wil jij naartoe op wintersport?

Bereikbaarheid van de skigebieden

Ga je binnenkort op wintersport? De meeste skigebieden bereik je met de auto, al kun je in sommige gevallen ook voor het vliegtuig kiezen.

Met de auto op wintersport

Door het uitstekende wegennet van Europa zijn de wintersportdorpen in het Alpengebied goed te bereiken: iets dat eveneens voor andere gebieden geldt, zoals Scandinavië en Tsjechië. De hoger geleden wintersportdorpen, zoals Sölden in Oostenrijk en Val Thorens in Frankrijk, zijn eveneens goed te bereiken,  want de wegen hier worden goed onderhouden. Wel kunnen sneeuwbuien voor onverwachte verrassingen zorgen. Het valt dus aan te raden om, naast het gebruik van winterbanden, altijd sneeuwkettingen in de auto te hebben liggen. Ook moet je in de meeste landen tol betalen: houd hier rekening mee wanneer je de weg opgaat. En, zorg dus voor een tolbadge- of vignet. Controleer dit dan ook zeker van te voren: zo ga je onbezorgd op skivakantie!

Met het vliegtuig op wintersport

Reis je liever met het vliegtuig? Een aantal bestemmingen leent zich eveneens voor een skivakantie met het vliegtuig. Bekende luchthavens voor wintersport zijn bijvoorbeeld Innsbruck, Salzburg, Gèneve, Oslo en Vancouver. Vanaf hier vertrekken er speciale bussen naar wintersportgebieden. Je wintersportbagage valt hierbij onder 'speciale bagage': deze kan tegen betaling gewoon mee het vliegtuig in. Check van te voren wel de kosten en regels: deze verschillen per luchtvaartmaatschappij. Zo weet je precies waar je aan toe bent voor een onbezorgde wintersportvakantie!

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in de meeste gevallen heel goed geregeld. Hoe groter en/of populairder het skigebied, hoe optimaler deze faciliteiten veelal zijn. Zo beschikken de skigebieden over bussen die op vaste tijdstippen van A naar B rijden. Hetzelfde geldt voor treinen, al wordt deze optie minder gebruikt: niet ieder wintersportdorp beschikt over een eigen treinstation. De bus is dus een ideale optie. Of, ga voor ene handige huurauto. En, ben je in een (middel)groot wintersportgebied? Je verplaatst jezelf gemakkelijk met moderne gondels en skiliften om zo nog meer pistes en/of andere gebieden te ontdekken. De bereikbaarheid van de skigebieden is, zeker in Europa, goed geregeld. En, waar wil jij naartoe op wintersport?

Skipas nodig?

Wil je onbezorgd op reis en alvast een skipas kopen voor je wintersportvakantie? Bezoek een van onze D-reizen winkels bij jou in de buurt! Zo is jouw reis compleet. Handig, toch?