Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Curacao ×

Bon bini op Curaçao, de populairste bestemming in de Caribbean! Lekker met je voeten in het hagelwitte strand, in de lichtblauw zee plonsen, cocktails drinken bij de hipste strandbars, wandelen over de Pontjesbrug en de kleurrijke Handelskade: tijdens een vakantie in Curaçao is het echt even me-time. Het heerlijke klimaat maakt Curaçao het hele jaar door aantrekkelijk voor een afwisselende vakantie, voor jong en oud! Bij D-reizen vind je de allerbeste deals naar ons eigen stukje tropen!

Lees meer

Op vakantie naar Curaçao

Curaçao is het grootste eiland van de Nederlandse Antillen. De hoofdstad is Willemstad, een levendige stad die één grote culturele bezienswaardigheid is. Het bekendst zijn de gekleurde herenhuizen van Hollandse architectuur aan de Handelskade, maar als je verder kijkt heeft de stad ook mooie forten en interessante wijken zoals Otrabanda en Punda. Daarbij kun je in deze stad uitstekend winkelen en gezellig uitgaan!

De leukste plaatsen van Curaçao

Op het hele eiland vind je hotels waar je een fijne vakantie kunt beleven. De meeste badplaatsen liggen aan de westkust van Curaçao omdat de zee hier wat rustiger is en de stranden er hagelwit zijn. Rondom Willemstad liggen veel hotels die een breed publiek trekken. Voor meer luxe hotels ga je naar de Jan Thiel Baai en de meest trendy hotels kom je tegen bij Mambo Beach. Voor het maken van de juiste keuze voor een hotel of badplaats ben je voor advies welkom in onze reisbureaus! 

Bezienswaardigheden Curaçao

Curaçao is een waar duikersparadijs! Doe je uitrusting aan en maak kennis met de vele soorten vissen, zeeschildpadden en weelderige planten onder de waterspiegel. Snorkelen kan natuurlijk ook! Er zijn ook leuke boottochten die je op het water kunt maken. Maak een boottocht naar 'Klein Curaçao', op ongeveer 10 km van Curaçao. Voor dit eiland kun je snorkelen en duiken, maar ook genieten van de prachtige witte stranden. Op het eiland staat een vuurtoren die je kunt beklimmen.

De historische binnenstad en de haven van Willemstad staan op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Een wandeling door de stad moet je dan ook zeker doen! Wandel ook over de Koningin Emmabrug, ofwel de 'Swinging old lady'. Deze pontjesbrug verbindt de wijken Punda en Otrobanda. Deze brug is ongeveer 168 meter lang en de enige drijvende houten draaiburg ter wereld.

Onze tips voor Curaçao

Speciaal voor jouw vakantie naar Curaçao hebben wij enkele tips: 

  • Een populaire snorkellocatie op Curaçao is bij Tugboat. Dit is een gezonken boot op 5 meter diepte. Nu zwemmen er enorm veel gekleurde vissen omheen die jij vanuit je duikbril kunt bekijken!
  • Daarnaast is Playa Piskado één van de beste snorkelplekken van Curaçao. Je kunt hier zeeschildpadden van dichtbij zien.
  • Bij de zoutpannen van Jan Thiel kun je flamingo’s in hun natuurlijke habitat bewonderen.
  • Ga op de foto met de grote Dushi en Curaçao letters in Willemsstad bij het Koningin Wilhelminapark.
  • Een bewolkte dag? Dan zijn de Hato Caves een leuk uitje!

Stranden van Curaçao

Stranden vind je in allerlei soorten op Curaçao. Van kleine idyllische baaien tot langgerekte stranden die razend populair zijn. De stranden bestaan over het algemeen uit wit zand dat zorgt voor een exotische sfeer. Een greep uit de mooiste stranden van Curaçao zijn: het fotogenieke strand De Grote Knip, het idyllische De Kleine Knip, het rustige Playa Kalki, Port Marie Beach waar wilde varkens over het strand rondlopen, het exclusieve Kokomo Beach, het hippe Mambo Beach en Jan Thiel Beach waar het altijd gezellig is. Playa Grandi verdient een aparte vermelding omdat de kans dat je hier met zeeschildpadden kunt zwemmen best groot is!

Natuur op Curaçao

Als je één natuurplek op Curaçao bezoekt, laat dat dan Christoffel Nationaal Park zijn. In dit natuurpark vind je tevens de hoogste berg van Curaçao: de Christoffelberg van 375 meter hoog. Met een autoroute kun je over verharde wegen door de natuurlandschappen rijden en op bepaalde startpunten van wandelroutes stoppen. Je hebt de keuze uit 8 wandelroutes door het park, van makkelijk tot moeilijk waarbij de moeilijkste naar de top van de Christoffelberg is.

Een andere mooie natuurlocatie op Curaçao is Shete Boka. Een grillige kustlijn aan de noordkust van het eiland. Hier merk je echt de kracht van de natuur. Bij de inhammen zie je hoe hard de golven van de zee hard tegen de rotsen kletsten. Het zeewater spat met een enorme snelheid omhoog, echt spectaculair!

Uitgaan in Curaçao

Eén of meerdere avonden lekker dansen, zingen en gek doen? Dat kan op veel plekken op dit eiland! Populair zijn de uitgaansgelegenheden bij de Mambo Boulevard en Kokomo Beach. Ook heeft Curaçao enkele toffe clubs op het strand, zoals Zanzibar Beach Club, Cabana Beach Club en Wet & Wild Beach Club. Oefen je danspasjes bij zonsondergang of misschien wel tot zonsopgang?

Praktische tips voor je vakantie naar Curaçao

Waar ligt Curaçao?

Curaçao ligt in de Caribische Zee, op circa 70 km van de noordkust van Venezuela. Curaçao vormt samen met de eilanden Bonaire, St. Maarten, St. Eustatius en Saba de Nederlandse Antillen. Curaçao, Bonaire en Aruba horen tot de Benedenwindse Eilanden, Saba, St. Maarten en St. Eustatius tot de Bovenwindse.

Curaçao ligt op 65 km ten oosten van Aruba en op 50 km ten westen van Bonaire. Curaçao ligt centraal in de archipel Kleine Antillen. Curaçao heeft een oppervlakte van circa 444 km². Dit is vergelijkbaar met het Waddeneiland Texel. Het eiland is ongeveer 61 km lang en 5 tot 14 km breed.

Hoe lang is het vliegen naar Curaçao?

De vliegtijd vanuit Nederland naar Curaçao bedraagt circa 10 uur. Je vliegt in de meeste gevallen rechtstreeks. De luchthaven Hato ligt op circa 12 km van Willemstad.

Wat is het tijdsverschil met Nederland en Curaçao?

In onze zomertijd is het in Curaçao 6 uur vroeger en gedurende onze wintertijd is het op dit eiland 5 uur vroeger in vergelijking met Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Curaçao?

Vanuit Willemstad kun je regelmatig met de bus naar andere plaatsen op het eiland. In Willemstad rijden privébusjes. Deze busjes kun je aanhouden door je hand op te steken. De privébusjes vertrekken vanaf de busstations in de wijken Punda en Otrobanda in Willemstad.

Ook kun je gebruikmaken van een taxi. De taxi's hebben geen meter. Hoewel er vaste tarieven gelden raden wij je aan vooraf een prijs af te spreken. De taxi's berekenen 's nachts en op feestdagen een toeslag.

Kun jij niet wachten om met je voeten in het zand te staren over de azuurblauwe zee van Curacao? Laat je dromen uitkomen en bekijk onze goede deals voor een zonnige vakantie in de Caribbean! Liever je vakantie offline boeken? In onze reisbureaus helpen wij je graag verder!