Cruisevakantie Noorwegen

Een populaire bestemming voor een cruise is Noorwegen. Vanaf het water kun je perfect Noorwegen ontdekken. Bewonder bergen, watervallen en pittoreske dorpjes met rode, houten huisjes en kom helemaal tot rust op jouw comfortabele cruiseschip. Wellicht kun je de middernachtzon of het noorderlicht bewonderen.

  • Prachtige natuurlandschappen.
  • Persoonlijke Reisadviseur staat altijd voor jou klaar.
  • In korte tijd veel plekken bezichtigen.

Fjorden van Noorwegen


Noorwegen heeft een mild klimaat en de fjorden zijn vrijwel altijd ijsvrij. In de fjorden zwemmen allerlei soorten vissen, bruinvissen en zeehonden. Het Sognefjord is het diepste fjord van Noorwegen, met een diepte van 1308 m onder zeeniveau. Dankzij deze diepe fjorden kunnen cruiseschepen er prima varen, zodat u de schoonheid van dit land van zeer dichtbij kunt meemaken. Het Geirangerfjord is bekend door zijn adembenemende watervallen, ook wel de Zeven Zusters genoemd. Dit prachtige fjord staat  op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Cruiseschip Noorwegen Fjord

Middernachtzon en noorderlicht in Noorwegen


Tijdens de zomer in het noorden van Noorwegen gaat de zon een paar maanden lang niet onder. De zon is dus 24 uur per dag zichtbaar. Dit betekent dat u ‘s avonds nog allerlei activiteiten kan ondernemen. Het poollicht of noorderlicht is een schitterend schouwspel van rood, paars, groen en oranje licht. Deze natuurlijke lichtshow duurt meestal niet langer dan 2 minuten. U moet bovendien geduldig zijn; de natuur bepaalt wanneer het gebeurt.

 Cruiseschip in fjord, Noorwegen

Tips cruisevakantie Noorwegen

  • Wil je de middernachtzon meemaken? Dan kun je het beste in de zomermaanden gaan. 
  • Maak je de cruisevakantie Noorwegen in het vroege voorjaar? Dan heb je grootste kans om het noorderlicht te zien.