Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Lambi ×

Vlak ten noordwesten van Kos-stad ligt het kleine plaatsje Lambi, dat eigenlijk een wijk is. Niemand weet zeker waar Lambi begint en waar Kos-stad eindigt. De twee steden lopen naadloos in elkaar over. Lambi is een toeristisch gebied met een prachtig zand- en kiezelstrand, discotheken en Kos-stad op wandel- of fietsafstand. 

 

Lees meer

Op vakantie naar Lambi

Lambi is van mei tot en met september een goede vakantiebestemming. In mei is het nog wat koeler met gemiddeld zo’n 20 tot 24 graden, terwijl het vanaf juni tot en met september heerlijk warm is met gemiddeld 25 tot 30 graden. In juli en augustus is het erg droog, waardoor het ook erg heet kan worden. In de andere maanden is er een kleine kans op neerslag. 

Ligging

Lambi ligt ten noordwesten van Kos-stad, beide aan de noordoostkust van het eiland Kos. Lambi en Kos liggen zo’n 2 tot 5 kilometer uit elkaar, afhankelijk waar je in de stad wilt zijn. Ook een uitstapje naar Tigaki is een aanrader: het ligt op ongeveer 10 kilometer afstand. Perfect als je even een stuk wilt wandelen of fietsen! 

Aan de kust van Lambi vind je een kilometer lang zandstrand aan een prachtig azuurblauwe zee. In het hoogseizoen is het zeer populaire Lambi Beach een drukbezocht strand, omdat je er eigenlijk alles hebt. Hier zijn namelijk verschillende restaurantjes en barretjes en kun je er watersporten beoefenen.

Bezienswaardigheden Lambi

Het strand van Lambi, Lambi Beach genaamd, is zeer populair onder toeristen en is daarom ook een drukbezocht strand. Je vindt er een kilometer lang goud zandstrand en prachtig azuurblauw water omgeven door schitterende groene beplanting. Een andere reden dat het plaatsje zo populair is, is omdat Kos-stad om de hoek ligt, waar gezellige restaurants, bars en winkels te vinden zijn. Aan het strand kun je zelfs verschillende watersporten beoefenen. 

Vanaf Lambi kun je zó naar Kos-stad fietsen. Langs de lange hoofdweg fiets je gemiddeld in zo’n 10 á 15 minuten naar de stad en geniet je onderweg van prachtige natuur en een heerlijk briesje. In Kos-stad zelf kun je leuk winkelen achter het plein Platia Eleftherias en even bijkomen bij één van de gezellige terrasjes. Voor een paar euro per dag huur je al een fiets! 

Niet alleen Kos-stad, maar ook het plaatsje Tigaki is makkelijk te bereiken en zeker een bezoekje waard. Met de auto ben je zo’n 20 minuten onderweg, maar ook fietsend of lopend is het goed te doen: je hoeft slechts 10 kilometer af te leggen. In Tigaki vind je het voormalige zoutmeer Alyki: een plek met prachtige natuur en flamingo’s. Een klein paradijsje! Ook heeft Tigaki een heerlijk strand.

 

Praktische Tips voor je vakantie naar Lambi

Hoelang is het vliegen naar Lambi?

Lambi is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Lambi

Reizen naar Lambi is erg simpel. De vlucht naar het vliegveld van Kos duurt ongeveer 3 uur en 50 minuten. De luchthaven van Kos ligt centraal aan de westkant van het eiland. Vanaf daar is het ongeveer een half uur rijden met de auto naar Lambi Beach. Hiervoor kun je het beste een taxi nemen. 

Hoe is het openbaar vervoer in Lambi?

Lambi is klein genoeg om alles lopend of fietsend te doen. Zelfs van Lambi naar Kos-stad of Tigaki is op die manier goed te doen. Voor een paar euro per dag kun je een fiets huren. Pak je liever de bus of een taxi? Dat kan uiteraard ook. Het openbaar vervoer is prima geregeld. Het is niet duur en in de zomer rijden er genoeg bussen van en naar Kos-stad en Lambi. Zelfs een scooter of motor huren behoort tot de mogelijkheden!