JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Frankrijk - De beste deals - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Frankrijk

De lekkerste wijn, het meest knapperige stokbrood en schilderachtige dorpjes: het idyllische Frankrijk is hét charmante visitekaartje van Europa! Zie jij jezelf al touren door de lavendelvelden van de Provence? Of, ga jij het liefst voor een stedentrip in Parijs? Volg de Route du Soleil tijdens je autovakantie in Frankrijk en ga voor een goddelijke reis naar La Douce France!

Autovakantie Frankrijk

Waarheen op autovakantie in Frankrijk?

De meest romantische stad van Europa? Daarvoor ga je op stedentrip naar Parijs! Een schilderachtig plaatje, vol met palmbomen en witte zeilbootjes op de helderblauwe zee? Welkom in de mondaine Côte d'Azur! Een autovakantie naar Frankrijk brengt je naar de mooiste bestemmingen van Europa. Dit land is zelfs zó verfijnd dat ook het boerse, plattelandsleven haast paradijselijk aandoet. Zie je het al voor je, rijdend over kleine weggetjes, kronkelend tussen de kalksteenrotsen, pijnbomen en uitgestrekte lavendelvelden? Of, wat te denken van de vele charmante boerderijen, idyllisch gelegen tussen de mooiste wijngaarden? Ook het midden van Frankrijk brengt je weer in een heel andere wereld: hier maken palmbomen en lavendelvelden plaats voor lommerrijke oerbossen en statige kastelen.

Een autovakantie in Frankrijk laat je dus dé culturele hotspots van het land zien. Ben jij daarentegen juist heel erg sportief ingesteld? Dan voel jij je -als een steenbok in de bergen- erg thuis in de Franse Alpen! En, aan de andere kant van Frankrijk? Daar vind je de lange zandstranden en imposante klifrotsen van Normandië. Of je nu van stoer en ruig houdt, het bruisende van de stad wilt opzoeken of graag voor schilderachtige dorpjes in pittoreske heuvellandschappen gaat: met de auto naar Frankrijk is altijd een goed idee, want haast geen land in Europa is zo divers! Wil jij even heerlijk als een god in Frankrijk leven, al is het voor even? Laat je hieronder inspireren door de meest populaire bestemmingen! Met wie ga jij hier een wijntje drinken en een stokbroodje met Franse kaas eten?

Wat nodig voor een autovakantie in Frankrijk?

Wil je met de auto naar Frankrijk, zoals een reis naar Bordeaux of een stedentrip naar Nice? Wij adviseren je graag om voorbereid op reis te gaan. Wat je moet weten? Wij hebben alvast wat praktische informatie voor je op een rijtje gezet:
 

  • Rijd je in Frankrijk? In sommige steden heb je een milieusticker nodig  om hier te mogen rijden: Parijs heeft zelfs permanente zones. Bekijk van te voren of dit op jou van toepassing is. Zo ja? Bestel de milieusticker dan bijtijds: zo ga je ontspannen op autovakantie in Frankrijk! 
  • Reis je op de snelwegen van Frankrijk? Op de meeste autosnelwegen wordt tol geheven: check van te voren jouw situatie, zoals jouw route, om niet voor verrassingen te staan.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden.

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen naar Frankrijk met de auto, maar weet je nog niet waar je naartoe wilt? Of, wat voor type reis het wordt? Wij helpen je graag met kiezen of rijkelijk te inspireren! Ga voor een gezellige camping met het gezin. Of, is een cultuurrijke stedentrip meer iets voor jou? Alles is mogelijk! Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.