JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Eilandhoppen Griekenland - Tips voor de ideale rondreis

Eilandhoppen in Griekenland

Ontdek de mooiste Griekse eilandgroepen! Griekenland telt zo’n 6000 verschillende eilanden, waarvan er ruim 200 bewoond zijn. Eilandhoppen óf een rondreis is dé perfecte manier om deze populaire vakantiebestemmingen te ontdekken en de Griekse cultuur te beleven!

Hoe werkt eilandhoppen?

Een aantal dagen ga je op pad om de eilanden te verkennen, het kan variëren van 8 dagen tot wel 22 dagen. Het begint met een vlucht naar Griekenland, vaak naar Athene: na zo’n 3 uur vliegen ben je er al! Ook kun je rechtstreeks naar bijvoorbeeld Rhodos vliegen, dat is handig als jouw reis daar begint. 

Met de ferry word je van eiland naar eiland ‘gehopt’. Sommige eilanden bereik je al na 1 uur varen. Andere eilanden bereik je pas na 5 uur. Aangekomen op het eiland heb je vaak 1 of 2 dagen te besteden en mag je meestal zelf bepalen wat je gaat doen! Soms is een fiets erbij inbegrepen, dan kun je de eilanden pas écht goed verkennen.

Eilandenhoppen Cycladen

De bekendste eilandengroep van Griekenland zijn de Cycladen. De eilandengroep Cycladen ligt ten zuidoosten van de Griekse kust. Hier kun je het ringvormige eiland Santorini met de witte huisjes bezoeken. En vergeet Mykonos, Paros en het prachtig groene Naxos niet. Ook de minder bekende Folegandros, Milos en Syros behoren tot deze groep. Ondanks dat deze eilanden minder bekend zijn, is het zeker de moeite waard ook van deze eilanden een glimp op te vangen!

Nice to know over Santorini: dit eiland is, anders dan andere Griekse eilanden, ontstaan uit een vulkaan. Dit is vooral te zien aan de westkust van het eiland: grillig en vol rotspartijen. Daarnaast zijn de stranden anders dan je gewend bent, het zand is namelijk zwart! Vergeet niet de zonsondergang te bekijken vanaf bijvoorbeeld een terrasje in Fira of Oia, waar ze vaak zeer relaxte muziek draaien. 

Bekijk vakanties Santorini
Eilandhoppen Ionische eilanden

Hallo groene eilanden! In het westelijke deel van Griekenland liggen de Ionische eilanden. Doordat deze eilanden redelijk dicht bij Italië liggen, kun je de Italiaanse invloeden goed merken in bijvoorbeeld de keuken. Echter, bestaat ook dit eiland bestaat weer uit allerlei deeleilanden. Dus tour jij straks op de scooter door Corfu en ervaar je de Venetiaanse invloeden? Chill jij hem straks op de meest fenomenale stranden van Lefkas? Bezoek je de vele wijngaarden op Kefalonia of past een bezoek aan de magische grotten en de top 10 stranden van Zakynthos beter bij jou?

Tip: bij Marathonissi, vlak voor de kust van Zakynthos, kun je prachtig duiken. Hier kun je de échte onderwaterwereld bekijken, het water is kraakhelder en je komt er veel verschillend leven tegen. Planten, anemonen, gekleurde vissen en schildpadden! 

Zelf eilandhoppen vanaf ZakynthosEilandhoppen Dodekanesos eilanden

Voor typische Griekse zandstranden en een zonvakantie aan de zee raden wij je de Dodekanesos eilanden aan. De eilanden Rhodos, KretaKarpathos en Kos klinken jou waarschijnlijk ook bekend in de oren! De eilanden onderling verschillen enorm van elkaar, waardoor elk eiland als een nieuwe ontdekking is.

Rhodos is een prachtig eiland vol mogelijkheden. Door de goede en overzichtelijke wegen kun je jezelf met een auto of scooter prima over het eiland bewegen en de mooiste plekken van het eiland ontdekken. Daarnaast is het eten op Rhodos verrukkelijk. Van gyros tot souvlaki, van moussaka tot lamskoteletten en zelfs geiten- of konijnenvlees kun je hier bestellen. De geuren uit de Griekse keuken zijn onweerstaanbaar!

Zelf eilandhoppen vanaf KosEilandhoppen Sporaden

Voor een minder toeristisch gedeelte van Griekenland en de eilanden die wat noordelijker liggen dan de rest, kun je eilandhoppen op de Sporaden. Onder andere Skiathos, Alonissos en Skopelos, ook wel bekend van de film ‘Mama Mia’, behoren tot deze groep. Wil je écht mooie en verlaten stranden zien omringd door zeer groene eilanden met prachtige stranden en een helderblauwe zee? Go here! 

Het middelste eiland, Skopelos, is gevuld met ongerepte natuur. Zo staan er maar liefst acht miljoen dennenbomen en zijn er een aantal hoge bergen. Ook de stranden bestaan uit zand of kiezelstenen. Het eiland kun je te voet verkennen: er zijn veel wandelpaden en wandelroutes! Hoe veelzijdig wil je het hebben?

Vind vakanties GriekenlandEilandhoppen Saronische Eilanden

Voor eenieder die fan is van een zonvakantie zijn de Saronische Eilanden een goed optie! De Saronische eilanden, ook wel Argo-eilanden genoemd, vormen een eilandengroep voor de kust van Athene. Hier kun je een goede combinatie maken tussen historie en een zonvakantie op de mooiste stranden. Vind je het leuk om tussen de locals vakantie te vieren? Deze eilandengroep is vooral ook populair bij toeristen uit eigen land. Bezoek het artistieke Hydra, zoek de gezelligheid op in Spetses of kies voor de wereldstad Athene. Griekenland has it all!