Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Thailand ×

Bangkok, Kho Pha Ngan en Sam Roi Yot zijn slechts drie hoogtepunten van het fantastische Thailand. Het land heeft een zeer rijke boeddhistische geschiedenis, waardoor er een geweldige culturele rijkdom is. Prachtige monumenten, bruisende steden en fantastische natuurparken tref je in het traditionele Thailand. Hak vandaag de knoop door en boek een last minute Thailand. Dan ontdek je binnenkort hoe geweldig dit land is! Wij hebben de mooiste resorts in Thailand alvast voor je op een rijtje gezet. 

Lees meer

Op vakantie naar Thailand

Thailand is een land van uitersten. Het internationale Bangkok is een drukbezochte metropool met moderne winkelcentra en reusachtige wolkenkrabbers. Maar Thailand heeft ook honderden onbewoonde eilandjes die de pure natuur van het land laten zien. Het landschap is ook zeer gevarieerd met witte zandstranden, tropische tuinen en jungle. Thailand ligt in Zuidoost Azië.

De Thai zijn overwegend boeddhisten. Je kunt dus in het land veel boeddhistische monumenten bewonderen. De grootste stoepa ter wereld mag je niet overslaan of breng een bezoek aan één van de tempels.

De Thaise keuken is zeer smaakvol en pittig. Je kunt in de diverse steden langs de weg eten kopen of plaatsnemen in de gezellige restaurants. De luxe hotels van het land hebben een internationale kaart.

Naast boeddhistische monumenten en andere culturele bezienswaardigheden heeft Thailand een indrukwekkende natuur. Wat dacht je van olifanten, vleermuizen en vele vogelsoorten? De tropische tuinen van Thailand staan vol met bloemenpracht en schitterende bomen. In de moerassige jungle kun je nog een waar avontuur beleven.

Thailand is een genot voor zowel cultuur- als natuurliefhebbers. Je zult je geen moment vervelen.  Boek nu je vliegtickets naar Thailand!

Eten en drinken in Thailand

Natuurlijk vind je in de Thaise keuken totaal andere gerechten dan in Nederland. Toch zul je enkele gerechten misschien kennen van de ‘Thai’ of ‘Chinees’ in jouw omgeving.

De belangrijkste gerechten van de Thaise keuken zijn:
Nationale schotels als pad thai (mihoen met diverse ingrediënten), khao phat (gebakken rijst met kip, varkensvlees, rundvlees of inktvis en ei), tom yam (hete scherpe soep met citroengras en Spaanse peper) en khaeng som (zoetzure kerrieschotel met vis).

Nationale drankjes zijn geperste citrusdranken, sap van jonge kokosnoten, het Thaise Singha bier en mekong-whisky.

De Thaise keuken is zeer verfijnd van smaak; de gerechten kunnen echter pittig gekruid zijn. Langs de weg kun je veel eten kopen, de kwaliteit is meestal goed.

Ligging

Thailand ligt in Zuidoost-Azië. Het grenst in het westen aan Birma (Myanmar), in het oosten aan Laos en Cambodja en in het uiterste zuiden aan Maleisië. De westkust ligt aan de Andamanse Zee en de zuidoostkust aan de Golf van Thailand, een onderdeel van de Zuid-Chinese Zee.

Voor de zuidoostkust ligt het eiland Koh Samui en voor de zuidwestkust ligt Phuket.

Bezienswaardigheden Thailand

Bangkok is één van de meest internationale steden van het Verre Oosten. De hoofdstad van Thailand heeft een combinatie van moderne architectuur en traditionele monumenten. De stad heeft een nationaal museum, een Grand Palace en een gigantisch winkelcentrum genaamd Siam Square. Chinatown is een bezienswaardige wijk in hartje Bangkok.

Wat Phra Pathom Chedi is één van de mooiste bezienswaardigheden van het land. Het is de grootste stoepa ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De stoepa is ongeveer 130 m hoog en is een aantal keer herbouwd. Je vindt de stoepa in Nakhon Pathom in de regio Centraal Thailand.

Het Khao Yai National Park is het oudste nationale park van Thailand. Volgens natuurliefhebber behoort het park tot de top vijf van de wereld. Je ziet er onder meer apen, civetkatten, neushoornvlinders, olifanten en dwergherten. De beren en tijgers houden zich ver van de trails.

Je kunt op eigen gelegenheid door dit park lopen langs een aantal uitgezette trails. Maar ook met een gids. Je bereikt het park het makkelijkst via de plaats Pak Chong.

Verrassende Highlights in Thailand

In het Zuiden van Thailand vind je de Phang Nga Baai. Hier is de Bondfilm ‘The man with the Golden Gun’ opgenomen en je begrijpt meteen waarom. Het prachtige landschap is een waar filmdecor. Je kunt hier heerlijk zonnen, duiken en snorkelen. Bezoek vooral één van de honderden kleine eilandjes. Sommige van deze onbewoonde eilandjes hebben nog een ongerepte natuur.

Op korte afstand van de grote plaats Pattaya vind je de mooiste tuinen van de wereld. De tropische tuinen hebben vele soorten bloemen, bomen en planten. Neem een extra geheugenkaart mee, want de tuinen zijn absoluut fotogeniek.

Praktische Tips voor je vakantie naar Thailand

Hoelang is het vliegen naar Thailand?

Thailand is meestal tussen de 10 en 12 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Thailand

De luchthaven van Bangkok ligt op circa 10 tot 12 uur vliegen vanuit Nederland. De vliegtijd vanaf Bangkok naar Krabi, Koh Samui en Phuket bedraagt respectievelijk ongeveer 1 uur en 20 minuten, 1 uur en 15 minuten en 1 uur en 30 minuten.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Thailand?

Het tijdverschil van Thailand is in de wintertijd 5 en in de zomertijd 6 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Thailand?

De geldzaken zijn in Thailand als volgt geregeld:

 • De munteenheid in Thailand is de Thaise baht (THB).
 • Over het algemeen worden creditcards geaccepteerd.
 • Travellers cheques in Amerikaanse dollars worden geaccepteerd en kun je verzilveren bij de vele kantoortjes die behoren tot officiële banken.
 • In een aantal plaatsen zijn geldautomaten aanwezig en er komen steeds meer geldautomaten bij.
 • Het gemiddelde prijsniveau ligt lager in vergelijking met Nederland.
 • Banken en postkantoren zijn veelal van 09:00 tot 15:30 uur geopend (zaterdag en zondag gesloten).
 • Het inkomen van een Thai is meestal laag; een fooi van 5 tot 10% wordt dan ook dankbaar aanvaard.
 • Afdingen is vooral gebruikelijk bij het kopen van artikelen op straat, bij kraampjes.

Wat is het voltage in Thailand?

De netspanning is over het algemeen 220 tot 230 volt. Een verloopstekker is soms nodig.

Is het water drinkbaar in Thailand?

Het leidingwater is niet drinkbaar. Aanbevolen wordt om mineraalwater uit flessen te drinken. Veel hotels in Thailand plaatsen drinkwater in kamers.

Welke taal spreken ze in Thailand?

De officiële taal in Thailand is Thai. Je kunt in de toeristische gebieden terecht met Engels.

Hoe is het openbaar vervoer in Thailand?

Voor avontuurlijk ingestelde reizigers is het redelijk eenvoudig om op eigen gelegenheid door het land te reizen. Het openbaar vervoer is doorgaans prima.

Thailand heeft een uitgebreid busnet en er zijn goede treinverbindingen. Daarnaast zijn er bussen met en zonder airconditioning. De prijs van bussen met airconditioning ligt gemiddeld 50% hoger, maar is voor onze begrippen vrij laag.

Wat is de geschiedenis van Thailand?

In de 13e eeuw werd Thailand officieel gesticht. Koning Ramathibodi was de eerste heerser van het koninkrijk Thailand. Hij maakte van het boeddhisme de officiële religie en stelde een gedragscode in.

In de 19e eeuw hebben de koningen Mongkut (Rama IV, 1858 - 1868) en Chulalongkorn (Rama V, 1868 - 1910) het land gemoderniseerd. Vooral laatstgenoemde wordt gezien als een groot hervormer. De diplomatieke vaardigheden van deze twee koningen zorgden ervoor dat Siam, als enige land in Zuid Oost Azië, niet werd gekoloniseerd door een Europees land.

Thailand werd door een militaire staatsgreep in 1932 een constitutionele monarchie. Daaropvolgend is in 1939 de naam van het land Siam gewijzigd in Thailand (Prathet Thai, Land van vrije mensen).

Na de Tweede Wereldoorlog groeide de Thaise economie en deze werd diverser, door de export van rijst en de Amerikaanse steun. De Vietnamoorlog versnelde de modernisering van Thailand, duidelijk zichtbaar in de groei in transport, bouw en dienstverlening. De laatste decennia heeft Thailand zich ontwikkeld tot één van de grootste en meest succesvolle industriële grootmachten van Azië met Bangkok als internationale metropool.