JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wintersport Duitsland - Skivakantie Duitsland deals bij D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Wintersport Duitsland

Schönen Tag, Willkomen in Deutschland! Op wintersport naar Duitsland staat voor een ontspannen skivakantie met het gezin. Ervaar hier de mooie variatie aan pistes. En, drink als tussendoortje de lekkerste, warme chocolade in de gezelligste wintersportdorpen. Heb jij de Beierse Alpen al ontdekt? Maak je klaar voor een skivakantie in Duitsland!

Wintersport Duitsland

Waarom op wintersport in Duitsland?

Van het heuvelrijke Sauerland tot indrukwekkende bergen in Beieren: een wintersportvakantie in Duitsland brengt je naar de gezelligste wintersportdorpen van het land. En, naar kleinschalige tot juist grote skigebieden met vooral blauwe en rode pistes, wat ideaal is voor een kindvriendelijke skivakantie. Omdat het hier rustiger is dan in de Oostenrijkse Alpen, sta je hier lekker ontspannen op je skilatten of snowboard: Duitsland is dan ook groot favoriet voor wintersport met kinderen. Toe aan gezelligheid dichtbij? Vind hier de beste deals voor een skivakantie in Duitsland bij D-reizen!

Voor wie is een skivakantie in Duitsland geschikt?

Wil je op wintersport in Duitsland? Dan ga je voor ontspannen wintersporten op makkelijk tot gemiddeld niveau: je komt hier dan ook voornamelijk beginners en gevorderden tegen. Doordat de bergen van Duitsland namelijk lager zijn dan de zuidelijker gelegen Alpen kom je hier meer vlakkere afdalingen tegen, zoals veel blauwe en rode pistes. Om deze reden is een wintersportvakantie naar Duitsland vooral erg populair onder sportieve gezinnen. De blauwe pistes zijn dan ook ideaal voor jonge kinderen en startende wintersporters. En, zoek je liever meer uitdaging op? Dan vind je hier eveneens een gevarieerd aanbod aan rode pistes! Wintersport naar Duitsland betekent dus een heerlijk sportieve skivakantie voor de beginnende of niet-veeleisende wintersporter. 

Bereikbaarheid & openbaar vervoer

Het grote voordeel van een skivakantie in Duitsland is de gunstige ligging. En, daarmee de gemakkelijke bereikbaarheid. Wil je bijvoorbeeld naar Winterberg? Dan rijd je dit vanaf Utrecht al binnen 4 uur. Of, ga met de internationale trein vanaf Amsterdam Centraal naar het Duitse Oberhausen: hier stap je over op de trein naar Dortmund. Vanaf hier is er een directe verbinding naar Winterberg. Rijd je graag naar het zuiden, zoals de Beierse Alpen? Dan doe je hier gemiddeld 9 uur over. Een wintersportvakantie in Duitsland rijd je dus al in 1 dag! Vanaf Utrecht rijd je naar het Duitse Essen en Düsseldorf om vanuit hier, via Bonn, Frankfurt en Stuttgart, je reis naar Beieren te vervolgen. Ben je met eigen auto in Duitsland? Dan verplaats je jezelf gemakkelijk tussen diverse skigebieden. En, wil je met het openbaar vervoer? Ook deze rijden met regelmaat tussen verschillende wintersportdorpen. Door de gunstige bereikbaarheid ga je dus relaxt op wintersport in Duitsland.

Skipas nodig?

Wil je op wintersport naar Duitsland? Ga onbezorgd op skivakantie en koop alvast je skipasje: deze kun je aanschaffen in een van onze D-reizen winkels! Handig, toch?