JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Goedkope vakantie Italie - Vakantie deals | D-reizen

Vakantie Italie

Informatie
Resultaten
Bestemming
Sorteer op:

Populaire vakanties

1
Onze vakanties naar Italie krijgen gemiddeld een 7.8 uit 3.101 beoordelingen
Vakantie Italie
vakanties gevonden
Bekijk aanbod

Veelgestelde vragen over Italie

Waar ligt Italië?

Italië ligt in het zuiden van Europa. Het land heeft een oppervlakte die ongeveer negen keer zo groot is als Nederland. Italië grenst in het noorden aan Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk en Slovenië. In het oosten, zuiden en westen is het land omgeven door zee: achtereenvolgens de Tyrrheense Zee, de Middellandse Zee, de Adriatische Zee en de Ionische Zee. Italië bestaat uit vasteland (de 'laars') en een aantal eilanden, waarvan Sicilië en Sardinië de belangrijkste zijn.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Italië?

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Italië.

Hoe lang is het vliegen naar Italië?

Italië is tussen de 2 en 3 uur vliegen, dit is afhankelijk van de regio die je wilt bezoeken.

Wat is de route van Nederland naar Italië?

Wil je met de auto naar Italië? De afstand van Utrecht naar Rome bedraagt circa 1620 km. Een overnachting onderweg is aan te raden. Veel landen heffen op verschillende belangrijke doorgaande wegen tol of hebben een (autobahn-)vignetplicht.

En wist je dat je Italië ook per busreis kunt bezoeken?

Hoe is het weer in Italië?

Weten wat het weer in Italië? Of wat de beste reistijd is om naar dit prachtige land te gaan? Ga je naar het Gardameer, dan kan je het beste vanaf april je vakantie Gardameer boeken. Je geniet dan van 6 uur per dag zon én in de maand mei kan de temperatuur dan oplopen tot boven de 30 °C. Of wat dacht je van een stedentrip naar Rome? Dan kun je het beste in de maanden april tot juni en september tot oktober. Dan is de temperatuur rond de 25 °C!

Wil je meer naar het zuiden van Italië, bijvoorbeeld een heerlijke vakantie naar Sardinië? Ga dan in de maanden mei, juni en september, dan liggen de temperaturen tussen de 21 °C en 25 °C.

Hoe is het openbaar vervoer in Italië?

De treinen in Italië zijn over het algemeen goed, niet te duur en ze rijden op tijd. Het spoorwegnetwerk verbindt de meeste steden in Italië. Tussen de grote steden rijden intercitytreinen. Hiervoor kun je een zitplaats reserveren, wat in de vakantieperiode aan te raden is. De snelste trein is de Eurostar, de Italiaanse TGV. Hiervoor ben je verplicht te reserveren.

Bussen zijn een alternatief binnen de regio, hoewel verbindingen met kleinere plaatsen soms beperkt zijn tot twee bussen per dag. De meeste regionale busmaatschappijen blijven binnen de regio. Voor het vervoer naar en tussen de eilanden kun je gebruik maken van ferry's, die in het seizoen regelmatig varen. De grotere eilanden, zoals Sicilië en Sardinië, zijn ook per vliegtuig te bereiken. In Italië zijn taxi's voordeliger dan in Nederland. Als een taxi met zijn koplampen knippert, is hij vrij. De meeste taxi's zijn geel en te herkennen aan het bordje TAXI boven op de auto.

Daarom kies je voor

Online géén boekingskosten

Géén boekingskosten t.w.v. €34,50 op alle vakanties wanneer je online bij D-reizen boekt!

Altijd de beste deal

Supersnel vind & vergelijk je bij ons de allerbeste deals van verschillende aanbieders.

Veilig op vakantie

D-reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Jij reist daarom met zekerheid en garantie.

Ruim 75 reisbureaus

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder. Telefonisch, online of in één van onze reisbureaus.

Meer over D-reizen