Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kos-Stad ×

Genieten van de zon op een zandstrand, lopen in een prachtige haven en feesten in een bruisend nachtleven. Kos-stad is de badplaats voor de levensgenieter. Bovendien is Kos-stad de ideale startplaats voor excursies naar het binnenland van Kos of voor een boottocht naar de prachtige Turkse kust.

Lees meer

Op vakantie naar Kos-stad

Kos-stad is de druk bezochtste badplaats van Kos, aan de noordoostkust van het eiland. Overdag kun je genieten van het grote centrum of het oude pittoreske deel. Zonliefhebbers kunnen een verfrissende duik nemen in zee om daarna bij te kleuren op één van de drie zandstranden van Kos-stad.

's Avonds halen feestliefhebbers hun hart op. Met verschillende restaurants en cafés zijn er voldoende eetgelegenheden, maar vooral de vele discotheken en clubs zorgen voor een bruisend nachtleven. Kos-stad is geschikt voor een breed publiek. Maar in het hoogseizoen bezoeken veel jongeren de plaats.

Ligging

De omgeving van Kos-stad is vlak tot lichtglooiend. Het achterland is heuvelachtig en begroeid. Bovendien zijn er ook veel boomgaarden en akkers. Het vasteland van Turkije met de bekende plaats Bodrum ligt op circa 1 uur varen.

Kos-stad ligt aan de noordoostkust van het eiland. De kust is vrij vlak en telt diverse stranden die voornamelijk uit zand, kiezels en/of keien bestaan, vooral op de zeebodem. Op de verschillende stranden kun je ligbedden huren. Bij het Lambi-strand kun je terecht in vele eetgelegenheden.

Stranden van Kos-stad

Kos-stad heeft vijf verschillende stranden. Het Kos-strand loopt over in het Lambi-strand. Het derde strand van Kos-stad is Psaldi-strand. Kos-strand ligt tussen de oude en nieuwe haven van Kos-stad. Het lange zandstrand (circa 900 m) heeft een steil aflopende zeebodem die bedekt is met zand. Op het strand kun je ligbedden en -stoelen huren en zijn er douches. Geniet in de strandbars vooral van de verfrissende drankjes die Kos te bieden heeft. Het Lambi-strand is het grootste strand van Kos-stad. Het zeer lange, drukke zandstrand (circa 2,5 km) ligt ten noorden van Kos-stad voor de wijk Lambi. De zeebodem loopt geleidelijk tot steil af en is bedekt met zand, keien en/of stenen. Je kunt ligbedden en parasols huren op het strand. Er zijn een bar, restaurant, douches en toiletten. Dit strand staat onder strandbewaking. Kos-stad telt als derde strand het Psaldi-strand.Dit lange strand (circa 500 m) ligt ten zuidoosten van Kos-stad.De zeebodem loopt steil af en is bedekt met zand, keien en/of steen. Ook op dit strand kun je ligbedden huren en er zijn douches aanwezig. Het Noord-strand is een zeer lang strand (circa 2,5 km) met keien, kiezels en zand. De zeebodem is bedekt met zeewier en loopt vrij snel af. Het strand ligt tennoordwesten van de wijk Lambi. Achter een deel van het strand is een smalle duinstrook en achter het hele strand loopt een vrij rustige kustweg. Van mei tot en met september kun je  ligbedden met een matras of een set van twee ligbedden (met matras) met parasol huren. Er zijn douches en toiletten en er is een bar en restaurant. Het zeer lange Oost-strand(circa 1,5 km) bestaat uit fijngrind, kiezels en zand. De zeebodem loopt snel af. Het strand ligt ten zuidoosten van de plaats. Achter hetstrand ligt de drukke kustweg. Aan één kant van het strand ligt de nieuwe jachthaven. Het strand wordt onderbroken door een kleine pier van rotsblokken. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn douches, toiletten en diverse horecagelegenheden. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Het zeewater en strand zijn dus extra schoon.

Bezienswaardigheden Kos-stad

Natuurlijk kun je in Kos-stad uitgaan, maar de stad is zeker de moeite waard om verder te ontdekken. Door de combinatie van moderne winkelstraatjes en het centrum is de stad een mengelmoes van heden en verleden. Hier kun je Kos pas echt ontdekken.

Bovendien leent de haven van Mandraki zich prima voor een boottocht naar de Turkse kust. Je kunt er dagtochtjes maken en op de havenpromenade genieten van de vele cafés en restaurants die Kos-stad biedt.

De culturele liefhebber kan Kos-stad niet verlaten zonder een bezoek aan de beroemde boom van Hippocrates. Op het eiland Kos legde Hippocrates zijn eed af die artsen wereldwijd nog steeds afleggen. Onder de circa 14 m hoge boom gaf Hippocrates zijn leerlingen les.

Verrassende Highlights in Kos-stad

Strandliefhebbers hebben de mogelijkheid om naar het uiterste westen van het eiland te gaan en de drukbezochte Bubble Beach en Paradise Beach te bezoeken.

De cultuurliefhebber maakt beslist een uitstapje naar de ruïnes van de vroegchristelijke basiliek in Agios Stefanos, aan de zuidkant van het eiland op ongeveer 35 km.

Het eiland is vooral in het noorden erg vlak. Je kunt Kos prima per fiets verkennen.

Stranden van Kos-stad

In het grote centrum van Kos-stad kun je terecht op verschillende terrasjes en in sfeervolle restaurants. Geniet beslist eens van de authentieke Griekse keuken. Maar je kunt ook Spaans of Italiaans eten. Op het dorpsplein kun je genieten van een ouzo (een sterke Griekse anijsdrank) of een ander Griekse lekkernij.

Kos-stad is dé uitgaansplek van Kos. Er zijn heel veel clubs en discotheken, en de 'Barstreet' is de grootste uitgaansstraat van Kos-stad. Tot in de vroege uurtjes is het nachtleven uitbundig. Daarnaast kun je ook heerlijk vertoeven op de verschillende terrasjes en taverna's in het oude centrum van Kos-stad.

Probeer ook eens een restaurant bezoeken in de Mandraki-haven. Tijdens een heerlijke maaltijd kun je dan genieten van een prachtig uitzicht. Een aanrader voor wie goed uit wil gaan, is Club Heaven, één van de openluchtdiscotheken van het eiland.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kos-stad

Hoelang is het vliegen naar Kos-stad?

Kos-stad is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kos-stad?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kos-stad is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kos-stad

De vliegtijd naar Kos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op circa 23 km van het centrum van Kos-stad. De transfertijd is ongeveer 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kos-stad?

Er is een busstation in Kos-stad. Daarvandaan is er een regelmatige busverbinding naar de plaatsen Agios Fokas, Marmari, en Tigaki. Je kunt ook met de bus naar Kefalos, Kardamena, Anitmachia, Mastichari en Pili, deze bussen rijden minder frequent. Er rijden regelmatig bussen vanaf het grote centrum landinwaarts en verder richting het Oost-strand en via het Lambi-strand richting het Noord-strand.

Van mei tot half oktober vaart er onregelmatig een draagvleugelboot naar Rhodos, Kalymnos, Leros, Lipsi, Samos en Patmos in Griekenland en naar Bodrum in Turkije. Er vaart af en toe een ferry naar Rhodos en via Mykonos, Syros of Amorgos naar Piraeus. Ook vaart er soms een catamaran naar Symi, Rhodos, Kalymnos, Leros en Patmos.

Vanaf de burcht in Kos-stad kun je in de zomermaanden met een groene toeristentrein langs de verschillende stranden en door beide centra van Kos-stad. Daarnaast rijdt er ook een blauwe toeristentrein naar het Asklepion. Deze trein vertrekt vanaf het toeristenbureau.

De taxi brengt je naar Psalidi, Tigaki of Kefalos.Tip: Ga je met de taxi, let dan op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.