Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×

Wil je op vakantie naar het Griekse eiland Kos? Dan vergelijken wij voor jou de beste deals! Kos is een prachtig eiland gelegen in het oosten van de Egeïsche Zee. Dit eiland is vanwege de veelzijdigheid geweldig voor jong en oud! Je kunt hier dagenlang relaxen, het eiland verkennen, feesten of juist een sportieve vakantie beleven. 

Lees meer

Op vakantie naar Kos

Het veelzijdige eiland Kos biedt natuur, een imposant bergmassief, zandstranden en een bruisend uitgaansleven. De gastvrije bevolking en de heerlijke temperaturen maken jouw vakantie op Kos compleet. Ook een bezoek aan de hoofdstad is een must.Kos-stad is de grootste toeristische badplaats van het eiland. Met haar oude centrum en nieuwe winkelstraatjes is Kos-stad de plaats om het eiland te ontdekken. Bovendien kun je vanuit de prachtige Mandraki-haven een boottocht maken naar de omringende eilanden of de Turkse kustplaats Bodrum. 

Ook aan fijne accommodaties ontbreekt het hier op het eiland niet. Zoek je een appartement of ben je meer het type voor een hotel? Wat je maar wilt, wij hebben het aanbod! Het is maar net hoe jij je vakantie wilt invullen. Of droom je van geheel verzorgde All inclusive vakantie op Kos? Wij ontzorgen je graag door alleen het beste voor jou te vergelijken! Geweldig als je boekt en deze vakantie alvast vastzet in je agenda!

Accommodaties op Kos

Ook aan fijne accommodaties ontbreekt het hier op het eiland niet. Zoek je een appartement of ben je meer het type voor een hotel? Wat je maar wilt, wij hebben het aanbod! Het is maar net hoe jij je vakantie wilt invullen. Last minute nog even weg naar Kos? Of droom je van geheel all inclusive vakantie? Wij ontzorgen je graag door alleen het beste voor jou te vergelijken! Geweldig als je boekt en deze vakantie alvast vastzet in je agenda!

Cultuur Kos

Ook culturele hoogtepunten vind je op Kos:

 • Wat je zeker niet mag missen is een bezoek aan het Asklepion; oorspronkelijk een rust- en herstelplaats uit de 4 e eeuw, die wereldwijd bekend staat als het centrumvan de school van Hippocrates. Het Asklepion ligt op circa4kmvan Kos-stad en bestaat uit drie terrassen die door trappen met elkaar verbonden zijn. De omgeving rond het Asklepion met de vele cipressen biedt schitterendepanorama’s.
 • De ruïnes van de oude stad Kos, vind je in de buurt de haven van Kos-stad. Bij de ruines zijn sporen gevonden van een oude ommuring, een aan Hercules gewijdheiligdom en het Gymnasium. Daarnaast kun je ook de ruïnes zien van enkele geplaveide straten vele huizen met imposante mozaïekvloeren. Als afsluiting van jouw uitstapje kun je de prachtige Italiaanse, koloniale gebouwen bezoeken.
 • Het vulkanische eiland Nissiros is een bezoek waard.Op dit eiland vind je de vulkaan Polyvotis,een oud klooster en een historisch, folkloristisch museum.

Mocht je geïnteresseerd zijn in het verleden van Kos, dan mag een bezoek aan het archeologische museum in Kos-stad niet ontbreken. Hier vind je beelden en mozaïeken uit de Romeinse tijd, Er staat een groot standbeeld, dat mogelijk het Hippocrates voorstelt, de grondlegger van de medische wetenschap.

Natuur

De natuur op Kos is werkelijk schitterend en zeer divers:

 • De plataan van Hippocrates in Kos-stad is een wereldwijd begrip. Onder deze enorme boom, één van de oudste ter wereld en met een stamomtrek van circa 12 m, gaf Hippocrates les aan zijn studenten. Hippocrates is de grondlegger van de medische wetenschap.
 • In het prachtige zoutmeer,tussen Tigaki en Marmari,leven schildpadden en in de lente komen hier regelmatig flamingo’s en ooievaars. Kos staat bekend als een fietseiland omdat de omgeving rond Kos-stad vrij vlak is. Er loopt een fietspad van Kos-stad naar de kustplaats Psalidi.
 • In het schitterende Agios Fokas vind jeverschillende thermen. Deze kuuroorden tegen reuma liggen onder de rotsen.
 • Op het eiland Kalymnos kun je zien hoe sponzen, die van de zeebodem worden opgedoken, gebruiksklaar worden gemaakt.

Leuke plaatsen in Kos

Het schitterende natuurreservaat van Psalidi is het bezoeken waard. In het natuurreservaat zijn verschillende vogelsoorten te zien.

Ligging

Kos behoort tot de eilandengroep Dodekanesos samen met onder andere de eilanden Rhodos, Karpathos en Kalymnos. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee, ten noordwesten van Rhodos en ten zuidoosten van Samos. Het eiland ligt op enkele kilometers van de Turkse kust, ter hoogte van Bodrum.

Kos heeft een oppervlakte van circa 290 km² (het eiland past circa 5 maal in de provincie Utrecht) en is ongeveer 45 km lang en maximaal 12 km breed.

Bezienswaardigheden Kos

Wil je graag alles weten over het Griekse eiland Kos? Op deze pagina vertellen wij jou werkelijk alles over de gaafste bezienswaardigheden, de meest bijzondere spots en nog zoveel meer. Ook diverse accommodaties lichten we voor je uit. Zo weet je altijd zeker dat je de beste vakantie boekt!

Bezienswaardigheden

Kos kent gezellige plaatsen en authentieke dorpjes waar je veel archeologische bezienswaardigheden kunt bewonderen. Op het verlanglijstje van de natuurliefhebber staat een bezoek aan het zoutmeer, tussen Marmari en Tigaki of de Psalidi-wetlands, een fraai natuurgebied in het centrum van Psalidi. Wist je trouwens dat Kos bekend staat als fietseiland? Omdat de omgeving rond Kos-stad vrij vlak is kun je het eiland heel erg goed per fiets verkennen. Er loopt een fietspad van Kos-stad naar de kustplaats Psalidi 

Het eiland is onderdeel van de Dodekanesos, een eilandengroep in de Egeïsche Zee dichtbij de Turkse kust met onder andere Rhodos en Karpathos. Kos is daarom een prima start- of eindpunt voor eilandhopping of een dagtocht naar Bodrum aan de Turkse kust.

Eén van de trekpleisters van het eiland is de boom van Hippocrates, de grondlegger van de geneeskunde. Onder de circa 14 m hoge boom gaf hij zijn leerlingen les. Het is een van de oudste bomen ter wereld, circa 500 jaar!

Nóg zo'n blikvanger is het mooiste zandstrand van Kos, genaamd: Paradise Beach. Dit strand ligt op de route van het vliegveld Kos stad - Kefalos. Wil je een prachtige baai op de foto met veel bomen en planten én kristalhelder water? Dit is een must see! Meer een type voor de zoete wateren? Op Kos kun je het prachtige zoutmeer tussen Mamari en Tigaki bezoeken. De bewoners zijn grote schildpadden en in de lente en zomer zie je er flamingo's en ooievaars.

Verrassende Highlights in Kos

Wil je ontsnappen aan het massatoerisme van de toeristische badplaatsen in het noorden? Dan is Kefalos de ideale badplaats. Kefalos staat bekend om haar prachtige zandstranden en het schitterende oude centrum.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kos

Hoelang is het vliegen naar Kos?

Kos is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kos

De verbinding vanuit Nederland naar Kos is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 3 uur en 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Kos?

In het hoogseizoen rijden er regelmatig bussen tussen de verschillende plaatsen op het eiland. Buskaartjes koop je bij het busstation of in de bus.

Daarnaast varen in de zomermaanden dagelijks ferry’s of draagvleugelboten naar de omliggende eilanden, zoals Rhodos, Kalymnos, Samos en Piraeus en naar Bodrum in Turkije. Vanuit Mastichari vaart er regelmatig een ferry naar Kalymnos, het sponzeneiland.

In vrijwel iedere plaats vind je een taxistandplaats.Tip: Ga je met de taxi in Kos, let dan goed op dat in de taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.