Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Santorini ×
    • Kamari ×

Als je op zoek bent naar een bijzonder Grieks plaatsje, kom dan naar Kamari en beleef een onvergetelijke vakantie! Deze gezellige badplaats heeft je veel te bieden, zoals het prachtige lange lavastrand waar watersportliefhebbers hun hart kunnen ophalen! Het centrum bied je sfeervolle terrasjes en volop bezienswaardigheden om een dagje uit te gaan. Keuze genoeg!

Lees meer

Op vakantie naar Kamari

Je kent ongetwijfeld de prachtige foto’s van witte huizen en indrukwekkende blauwe koepels van het sprookjesachtige eiland Santorini. Kamari is de grootste badplaats aan de oostkust van dit Griekse eiland en bezit alle ingrediënten voor een fantastische vakantie. Wat dacht je van het mooie strand en de helderblauwe zee, de levendige boulevard en talloze excursiemogelijkheden?

Voor wie geïnteresseerd is zijn er veel uitstapjes mogelijk op dit vulkanische eiland. Bezoek historische plaatsen als oud-Thira, Ia en Akrotiri. Maak een tocht op een ezel en bewonder de overblijfselen uit vervlogen tijden! 

Als watersportliefhebber zul je jezelf geen moment vervelen. Je kunt hier duiken, snorkelen, (kite)surfen, zeilen en nog veel meer! Bovendien is het hier in de lente ook prachtig met allerlei bloemen en planten die in bloei staan.

Slenter ’s avonds over de levendige boulevard en geniet van een heerlijke cocktail of specialiteit op één van de vele terrasjes. Echte stappers kunnen tot vroeg in de ochtend terecht in één van de discotheken. 

Kamari staat garant voor een onvergetelijke vakantie!

Ligging

Het landschap van Kamari is vrij vlak tot lichtglooiend. Ten zuiden van de plaats is een steile rotsheuvel met restanten van oud-Thira, die de plaats scheidt van de badplaats Perissa. In het westen begint een smalle, deels terrasvormige heuvelrug vanwaar je de plaats Thira kunt zien.

Nabij de Kamari ligt het vliegveld van Santorini. Hierdoor kunnen, vooral aan de noordkant van de plaats, de laag overvliegende vliegtuigen voor overlast zorgen.

Kamari ligt aan de oostkust van het Griekse eiland Santorini en is het zuidelijkst gelegen eiland dat behoort tot de Cycladen-archipel. Het lavastrand van Kamari ligt voor de gehele plaats. Achter een groot deel van het strand ligt de boulevard met diverse terrasjes. Op enkele plaatsen zijn pieren en rotspartijen in zee. Aan de zuidwestrand wordt het strand begrensd door een steil uit zee oprijzende rotsheuvel.

Stranden van Kamari

Geniet op het strand van Kamari: Het zeer lange Kamari-strand (circa 2 km) bestaat voornamelijk uit zwart lavazand en is te bereiken via treden. De zeebodem is bedekt met rotsplateaus en loopt vrij snel af. Het strand is voorzien van een blauwe milieuvlag en is dus altijd schoon! Ook zijn er douches, kleedcabines en strandbewaking. Er zijn diverse horecagelegenheden.

Bezienswaardigheden Kamari

De hoofdstad van Santorini, Fira, moet je gezien hebben! Bewonder de wereldberoemde Agios Minas-kerk met de opvallende blauwe koepel en witte klokkentoren en bezoek het archeologische museum met veel interessante opgravingen en vondsten uit Akrotiri en de antieke stad Meda Vouno. Ook de fraaie okerkleurige kapel Agios Stylianos en de kathedraal en klokkentoren van de Domos zijn een bezoekje waard. Bovendien kun je in deze stad genieten van de prachtige zonsondergang op één van de vele terrassen.

Wil je de geschiedenis van het eiland beter leren kennen? Breng dan een bezoek aan oud-Thira. Deze stad ligt op circa 11 km ten zuidwesten van Fira en je vindt hier de restanten van de ongeveer 370 m hoog gelegen Dorische stad Thira. De meeste ruïnes dateren uit de 3e en 4e eeuw voor Christus. Ook kun je hier de restanten van huizen, de agora en een theater bekijken. Een bijzondere ervaring is om deze stad per ezel te bezoeken!

Natuurlijk mag een dagje strand niet ontbreken wanneer je naar deze geweldige badplaats op vakantie gaat! Strijk neer op het circa 2 km lange strand en geniet van een heerlijke cocktail op één van de gezellige terrasjes. Toe aan wat inspanning? Je kunt hier volop watersporten beoefenen, zoals duiken, bananariding, waterskiën en nog veel meer. Plezier gegarandeerd!

Verrassende Highlights in Kamari

Zeer de moeite waard is om een bezoek te brengen aan de stad Akrotiri. Hier zie je de overblijfselen van een Minoïsche stad die rond 1500 voor Christus is verwoest door de uitbarsting van de vulkaan. Je kunt hier de beroemde muurschilderingen en opgravingen als voorraadpotten en huisjes bewonderen.

Zorg dat er voldoende geheugen op de kaart van jouw camera staat als je het traditionele dorpje Ia gaat bezoeken! Dit dorpje in het noorden van Santorini met kleine witte, blauwe en okergele huisjes is in een zachte rots gebouwd en staat bekend om de schitterende zonsondergangen die je kunt zien vanaf de vele terrasjes en restaurants. Aan de voet van Ia vind je de sfeervolle haven Ammoudi, waar je met eigen ogen kunt zien hoe boten worden gebouwd. Een aanrader!

Bezoek de openluchtbioscoop voor een bijzonder avondje uit!

Stranden van Kamari

In Kamari vind je talloze cafetaria’s en Griekse tavernen. Deze liggen voornamelijk in het centrum, aan de boulevard en de zijwegen hiervan. De meeste eetgelegenheden hebben een barfunctie en beschikken over een terras.

Verder zijn er vele barretjes, waaronder een aantal cocktailbars, en enkele discotheken. Ook is er een amusementshal, bioscoop en een openluchtbioscoop.

Bij drink- en eetgelegenheden kun je aangesproken worden, zo proberen ze je als klant binnen te halen. Laat je niet overrompelen en neem zelf de beslissing waar je naar binnen gaat.

Probeer eens een echte Griekse moussaka, een traditioneel Grieks gerecht met als basisingrediënten aubergine, gehakt en tomaten.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kamari

Hoelang is het vliegen naar Kamari?

Kamari is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is de route van Nederland naar Kamari

De vliegtijd naar Santorini bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 6 km van het centrum van Kamari.

Hoe is het openbaar vervoer in Kamari?

Vanaf diverse plaatsen in Kamari gaat er regelmatig een bus naar Thira. Vanuit Thira gaan er regelmatig bussen naar diverse plaatsen op het eiland, waaronder Athinios, Ia, Perissa en Akrotiri.

Er is een taxistandplaats.

Als je een keer op een andere manier met de taxi wilt gaan, is een tochtje met een watertaxi een bijzondere ervaring. Deze taxi’s varen regelmatig in het hoogseizoen naar de plaatsen Perivolos en Perissa.Tip: Indien je met de (water)taxi reist, let er dan op dat de taximeter aan staat of spreek van tevoren een prijd af met de chauffeur.