Vanwege gepland onderhoud aan de website kunnen sommige pagina's tijdelijk niet beschikbaar zijn. We waarderen je geduld en begrip.

Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Kreta ×
  • Malia ×

Malia is een gezellige badplaats met een levendig, oud centrum. De vele bars en restaurantjes in de kleine straatjes en langs de boulevard heten je van harte welkom! Malia heeft ook prachtige brede zandstranden en vele watersportfaciliteiten. Voor de culturele afwisseling bezoek je de bijna 4000 jaar oude authentieke opgravingen van het Minoïsche Paleis van Malia.

Lees meer

Op vakantie naar Malia

Malia ligt aan de noordkust van het Griekse Kreta. De levendige badplaats heeft een gezellig centrum met een grote hoeveelheid winkels, bars en terrassen. De stranden van Malia zijn zeer uitgestrekt en gaan ongemerkt over in het strand van Stalis, dat circa 3,5 kilometer verder ligt. Aan het strand liggen ook de vele luxe resorts die Malia te bieden heeft met een veelzijdig all inclusive arrangement voor een heerlijke vakantie in Malia.

Een vakantie in Malia is geschikt voor een breed publiek, maar in het hoogseizoen is de badplaats vooral in trek bij jongeren. Door de ligging is Malia zeer geschikt om leuke excursies in het oosten van Kreta te maken. Bezoek de authentieke opgravingen van het Minoïsche paleis van Malia of maak een boottocht naar het onbewoonde Griekse eiland Dia.

Onze tips voor Malia

 • Verken de Lassithi-hoogvlakte in het achterland van Malia per scooter of auto, waar je nog authentieke Griekse windmolens vindt. Het is een schitterend natuurgebied op circa 30 kilometer afstand. Lassithi staat bekend om de historische windmolentjes en de Diktigrot, volgens de Griekse Mythologie, de geboortegrot van Zeus. Je kunt de grot per ezel of te voet bereiken.
 • Nog een plek die je echt gezien moet hebben tijdens je vakantie op Kreta, is Het Minoïsche Paleis dat op circa 3 kilometer afstand van het centrum van Malia ligt. Het paleis is bijna 4000 jaar oud. Vrijwel alles aan het paleis is nog authentiek. Bij de entree van het paleis kun je een boekje kopen met uitleg over de opgravingen.

Bezienswaardigheden en excursies in Malia

 • Met een jeepsafari leer je op een avontuurlijke manier de omgeving van Malia kennen. Ga offroad en ontdek de mooiste weggetjes en geniet van de spectaculaire uitzichten. De jeepsafari wordt vaak afgesloten met een barbecue.
 • Met een huurauto of scooter kun je een tocht maken in de bergen achter Malia. Een van de dorpjes die je dan niet mag missen is Mochos. Het heeft een prachtige kerk in het centrum met gezellige restaurantjes eromheen. Vanaf het dorp hebt u een prachtig uitzicht over Chersonissos, Stalis en Malia.
 • Maak een boottocht naar het Dia-eiland voor de kust van Malia. Dit eiland is een beschermd natuurreservaat. Rond het eiland zijn leuke baaien waar je kunt zwemmen en snorkelen. Misschien kom je zelfs nog een dolfijn tegen!

Stranden van Malia

De stranden van Malia bieden volop mogelijkheden voor een fijne strandvakantie.

 • Het lange Malia-strand (circa 600 meter) ligt ter hoogte van het centrum van Malia. Het is een druk bezocht zandstrand en vooral aantrekkelijk bij jongeren. Direct achter het strand zijn veel gezellige barretjes, cafetaria’s en snackbars. Ook zijn er douches en toiletten.
 • Op het strand kun je verder ook nog ligstoelen huren. Ook zijn er verschillende watersportmogelijkheden, zoals de bananenboot en waterskiën.
 • Het Theodosis-strand bestaat vooral uit zand. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het strand heeft een aantal (voet)douches en er zijn cafetaria’s en snackbars.
 • Het Aeolos-strand is een smal zandstrand en ligt tussen het Malia-strand en het Theodosis-strand. Op het strand kun je ligstoelen huren en er zijn douches. Achter het strand liggen een zwembad, bar en snackbar.
 • Het Sun-strand is een mooi zandstrand met veel faciliteiten, waaronder twee zwembaden met glijbanen, een speeltuintje en een snackbar met terras. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand en platte stenen. Op het strand kun je ligstoelen huren. Ook zijn er douches en is er een badmeester aanwezig. Het Sun-strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn.

Restaurants en uitgaan in Malia

Geniet in het centrum langs de boulevard van de traditionele Griekse keuken, of kies voor één van de internationale restaurants. Je hebt de keuze uit Italiaanse, Mexicaanse en Chinese restaurants, en er zijn meerdere snackbars.

Malia heeft ook een barstreet: een straat met vele barretjes en discotheken. Malia beschikt daarnaast over een enorme keuze aan discotheken, bars en terrassen. Een aanrader is de bar Yiasou, waar ze de beste cocktails van Malia schenken.

Praktische Tips voor je vakantie naar Malia

Waar ligt Malia op Kreta?

Malia is gelegen aan de noordkust van het eiland Kreta. De badplaats heeft een vrij vlakke kuststrook met diverse zandstranden. Deze Griekse stad ligt in een glooiende omgeving met voornamelijk olijfboomgaarden. Landinwaarts wordt het landschap heuvelachtiger met begroeiing, olijfboomgaarden en rotsachtige bergen. Malia loopt aan de westkant over in de badplaats Stalis.

Naar welke luchthaven vlieg ik voor een vakantie in Malia?

Vanuit Nederland vlieg je naar de luchthaven Heraklion.

Hoelang is het vliegen naar Malia?

Luchthaven Iraklion op Kreta is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen vanuit Nederland.

Hoelang is de transfertijd naar Malia?

Het vliegveld ligt op circa 35 kilometer van Malia. De transfertijd vanaf het vliegveld bedraagt circa 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Malia?

Er rijdt regelmatig een bus naar Heraklion en Agios Nikolaos via tussenliggende plaatsen als Stalis en Chersonissos. In het hoogseizoen rijdt vrij regelmatig een toeristentrein door Malia en de omliggende plaatsen. Soms vaart er ook een excursieboot naar de Dia-eilanden. Verder rijden er ook nog genoeg taxi’s die je op elke plek langs de weg kunnen oppikken, om zo je zo naar de gewenste locatie te brengen. Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.

Klinkt een vakantie naar het Griekse Malia nu als muziek in jouw oren, en ben je klaar om het stappen te combineren met wat culturele bezienswaardigheden? Bekijk dan nu de mogelijkheden voor een vakantie naar Malia en geniet van een heerlijke tijd op Kreta. Ga je met ons mee?