Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Malia ×

Malia is een gezellige badplaats met een levendig oud centrum. De vele bars en restaurantjes in de kleine straatjes en langs de boulevard heten je van harte welkom! Malia heeft ook prachtige brede zandstranden en vele watersportfaciliteiten. Voor de culturele afwisseling bezoek je de bijna 4000 jaar oude authentieke opgravingen van het Minoïsche Paleis van Malia.

Lees meer

Op vakantie naar Malia

Malia ligt aan de noordkust van Kreta, op circa 35 km van de luchthaven van Heraklion. De levendige badplaats heeft een druk centrum met een grote hoeveelheid winkels, bars en terrassen. De stranden van Malia zijn zeer uitgestrekt en gaan ongemerkt over in het strand van Stalis, dat circa 3,5 km verder ligt.

Malia is geschikt voor een breed publiek, maar in het hoogseizoen is de badplaats vooral in trek bij jongeren. Rustzoekers kunnen dan beter niet naar deze vakantiebestemming gaan. Malia is een geliefde vakantiebestemming voor Engelsen, maar ook Nederlanders ontdekken deze badplaats steeds vaker.

Door de ligging is Malia zeer geschikt om leuke excursies in het oosten van Kreta te maken, zoals een bezoek aan de authentieke opgravingen van het Minoïsche paleis van Malia of een boottocht naar het onbewoonde eiland Dia.

Excursies Malia

Ontdek culturele en natuurlijke hoogtepunten van Kreta vanuit Malia: Bezoek de opgravingen van hetMinoïschepaleis van Malia en maak kennis met het oude Griekenland. Breng een bezoek aan de gezellige stad Agios Nikolaos,op circa38kmafstand en drink een glas retsina (de bekende harswijn) op een terras aan het zoetwatermeer in het centrum van het stadje. Verken de Lassithi-hoogvlakte per scooter of auto, waar je nog authentieke Griekse windmolens vindt. De hoogvlakte ligt op circa 30 km van Malia. Bekijk de informatie over Kreta voor meer ideeën en mogelijkheden.

Ligging

Malia ligt in een glooiende omgeving met voornamelijk olijfboomgaarden. Landinwaarts wordt het landschap heuvelachtiger met begroeiing, olijfboomgaarden en rotsachtige bergen. Malia loopt aan de westkant over in de badplaats Stalis.

Malia ligt aan de noordkust van het eiland Kreta. De badplaats heeft een vrij vlakke kuststrook met diverse zandstranden. De zeebodem loopt over het algemeen vrij geleidelijk af en is bij de meeste stranden bedekt met zand en platte stenen. Malia heeft meerdere stranden met diverse watersportfaciliteiten. De stranden zijn veelal omgeven door lage rotsen en hebben diverse eetgelegenheden. Ook kun je er ligbedden huren.

Stranden van Malia

De stranden van Malia bieden volop mogelijkheden voor een fijne strandvakantie: Het lange Malia-strand (circa 600 meter) ligt ter hoogte van het centrum van Malia. Het is een druk bezocht zandstrand en vooral aantrekkelijk bij jongeren. De zeebodem van het strand loopt geleidelijk af en is bedekt met rotsen, stenen en zeewier. Direct achter het strand zijn veel gezellige barretjes en cafetaria’s en snackbars. Er zijn douches en toiletten. Op het strand kun je ligstoelen huren en is er strandbewaking aanwezig. Ook zijn er verschillende watersportmogelijkheden, zoals banana-riding en waterskiën.

Het Aeolos-strand is een smal zandstrand en ligt tussen het Malia-strand en het Theodosis-strand. De zeebodem loopt hier geleidelijk af en is bedekt met stenen en zeewier. Op het strand kun je ligstoelen huren, zijn er douches en is strandbewaking aanwezig. Achter het strand liggen een zwembad, bar en snackbar.

Het Sun-strand is een mooi zandstrand met veel faciliteiten, waaronder twee zwembaden met glijbanen, een speeltuintje en een snackbar met terras. Aan het Sun-strand grenst het Phaedra-strand en de stranden voor Malia Park en Malia Bay. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand en platte stenen. Op het strand kun je ligstoelen huren. Ook zijn er douches en is er een badmeester aanwezig. Het Sun-strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn.

Het Tropical-strand is zandstrand dat wordt onderbroken door rotsen. Het strand ligt net buiten Malia. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand en platte stenen. Op het strand kun je ligstoelen huren en zijn er douches. Op dit strand hangt een waarschuwingsvlag voor zwemmers. Dit betekent dat zij rekening moeten houden met de stroming in zee.

Het lange Alexander-strand (circa 450 meter) bestaat vooral zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met stenen en zeewier. Het strand ligt aan de westrand van Malia. Aan weerszijden van het strand zijn lage rotsen. Op het strand kun je ligstoelen en parasols huren. Er zijn bijzettafels, douches, kleedcabines en cafetaria’s en snackbars. Het Alexander-strand heeft strandbewaking.

Het Ikaros-strand bestaat vooral uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met stenen en zeewier. Het strand ligt ten oosten van het Alexander-strand en wordt door lage rotsen gescheiden van het Theodosis-strand. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het strand heeft een aantal douches en er is strandbewaking aanwezig. Ook zijn er cafetaria’s en een snackbar.

Het Theodosis-strand bestaat vooral uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met stenen en zeewier. Het Theodosis-strand ligt tussen het Ikaros- en het Aeolos-strand, gescheiden door lage rotsen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Het strand heeft een aantal (voet)douches, bijzettafels en er is strandbewaking aanwezig. Ook zijn er cafetaria’s en snackbars.

Het lange Phaedra-strand (circa 500 meter) bestaat vooral uit zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is bedekt met rotsen, rotsplateau(s), stenen en zeewier. Het strand ligt aan de oostrand van Malia. Er zijn enkele rotspieren in zee. Een deel van het strand wordt Cretan Malia Park genoemd. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn. Op het strand kun je ligstoelen huren en er zijn douches.

Bezienswaardigheden Malia

Het Minoïsche Paleis van Malia ligt op circa 3 km van het centrum van Malia en is zeker een bezoek waard. Het paleis is bijna 4000 jaar oud. Vrijwel alles aan het paleis is nog authentiek. Bij de entree van het paleis kun je een boekje kopen met uitleg over de opgravingen.

Maak een boottocht naar het Dia-eiland voor de kust van Malia. Dit eiland is een beschermd natuurreservaat. Rond het eiland zijn leuke baaien waar je kunt zwemmen en snorkelen. Misschien kom je zelfs nog een dolfijn tegen!

In het achterland van Malia ligt een van de mooiste natuurgebieden van Kreta, de Lassithi- hoogvlakte op circa 30 km afstand. Lassithi staat bekend om de historische windmolentjes en de Diktigrot, volgens de Griekse Mythologie de geboortegrot van Zeus. Je kunt de grot per ezel of te voet bereiken.

Verrassende Highlights in Malia

Met een huurauto of scooter kun je een tocht maken in de bergen achter Malia. Een van de dorpjes die je dan niet mag missen is Mochos. Het heeft een prachtige kerk in het centrum met gezellige restaurantjes eromheen. Vanaf het dorp hebt u een prachtig uitzicht over Chersonissos, Stalis en Malia.

Met een jeepsafari leer je op een avontuurlijke manier de omgeving van Malia kennen. Ga offroad en ontdek de mooiste weggetjes en geniet van de spectaculaire uitzichten. De jeepsafari wordt vaak afgesloten met een barbecue.

Stranden van Malia

In het centrum en langs de boulevard kun je  genieten van de traditionele Griekse keuken, maar er zijn ook veel internationale restaurants. Je hebt de keuze uit Italiaanse, Mexicaanse en Chinese restaurants en meerdere snackbars.

Malia heeft ook een barstreet, een straat met vele barretjes en discotheken. In Malia zijn verschillende discotheken en discobars. Ook is er een amusementshal.

Malia is een perfecte bestemming voor jongeren, met een enorme keuze aan discotheken, bars en terrassen. Een aanrader is de bar Yiasou, waar ze de beste cocktails van Malia maken.

Praktische Tips voor je vakantie naar Malia

Hoelang is het vliegen naar Malia?

Malia is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Malia?

Het tijdverschil tussen Nederland en Malia is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Malia

De vliegtijd naar Heraklion is circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 35 km van Malia. De transfertijd bedraagt circa 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Malia?

Er rijdt regelmatig een bus naar Heraklion en Agios Nikolaos via tussenliggende plaatsen als Stalis en Chersonissos. In het hoogseizoen rijdt vrij regelmatig een toeristentrein door Malia en de omliggende plaatsen.

Soms vaart er een excursieboot naar de Dia-eilanden.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.