Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Spanje ×
  • Tenerife ×

Welkom op het veelzijdige Tenerife, een eiland met veel gezichten. Centraal ligt de Pico del Teide, het hoogste punt van Spanje (circa 3718 m). Loop door een vulkanisch maanlandschap en verbaas je over het uitzicht. Zonaanbidders voelen zich helemaal op hun plek op de lavazwarte stranden. Hier is het elke dag 20 °C of warmer, dus een last minute Tenerife boeken kan altijd!

Lees meer

Op vakantie naar Tenerife

Tenerife ligt in de Atlantische Oceaan, op circa 200 km van de Afrikaanse Kust en op circa 4 uur en 30 minuten vliegen vanaf Nederland. Tenerife hoort bij de Canarische Eilanden en is het grootste eiland van deze archipel. Op het eiland vind je levendige badplaatsen met prachtige stranden en vele authentieke dorpjes.

Het landschap op Tenerife is zeer gevarieerd. Centraal op het eiland staat de vulkaan de Pico del Teide, de hoogste top van Spanje op circa 3718 m. Daaromheen is het landschap ruig, vulkanisch en bergachtig. De noordkust is weelderig groen. Je vindt hier vruchtbare valleien en groene bananenplantages. 

Tenerife is het hele jaar door een geschikte bestemming voor zonliefhebbers. In het zuiden liggen badplaatsen met prachtige zandstranden met volop vertier. 

Maar ook de cultuurliefhebbers mogen Tenerife niet missen. Het eiland heeft veel bezienswaardigheden, zoals de historische bouwwerken als de barokke kerk en een laatmiddeleeuws kasteel in de hoofdstad Santa Cruz.

Cultuur Tenerife

Tenerife kent een aantal culturele hoogtepunten:

 • In de hoofdstad Santa Cruz, aan de noordoostkust, zijn veel historische bouwwerken en musea te vinden, zoals het Archeologisch Museum.
 • De zes piramides van Güímar, in het gelijknamige plaatsje aan de oostkant van Tenerife, zijn een mysterieuze archeologische ontdekking.
 • In Pueblochico kun je de Canarische Eilanden op miniatuurformaat ontdekken. Het park ligt bij La Orotava aan de noordkust van Tenerife.

Natuur

De natuur op Tenerife is zeer gevarieerd. Je vindt er diverse natuurgebieden, waarvan de volgende speciale aandacht verdienen:

 • Het Nationaal Park Las Cañadas(Parque Nacional del Teide) ligt centraal op Tenerife. In het park wandel je door een vulkanisch maanlandschap met in het midden eenindrukwekkende krater van circa12 kmdoorsnede.
 • De vruchtbare en groene Valle de la Orotava vind je in het noorden van het eiland.Hier zie je vele bananenplantages en wijngaarden. Je kunt hier over de vele wandelpaden door de bergen wandelen.
 • Het Anaga-gebergte aan de noordkant van Tenerife is een prachtig begroeid gebied. Je kunt er mooie, soms pittige wandelingen maken over de bewegwijzerde paden

Leuke plaatsen in Tenerife

Bezoek het wijnstadje Icod de los Vinos. Het oude centrum heeft steile straatjes met prachtige, historische gebouwen. In het stadje vind je tevens de oudste, en meest bekende, drakenbloedboom ter wereld. Het sap van de boom werd vroeger onder andere als verfstof gebruikt.

Ligging

Tenerife behoort tot de Canarische Eilanden en ligt in de Atlantische Oceaan, op circa 200 km van de noordwestkust van Afrika. Het eiland heeft een oppervlakte van circa 2053 km². Dit is net iets kleiner dan de provincie Limburg. Tenerife is circa 85 km lang en maximaal 52 km breed.

Bezienswaardigheden Tenerife

Of je nu voor de zon of de cultuur komt, een bezoek aan de Pico del Teide, mag je beslist niet overslaan. De Pico del Teide is de hoogste berg van Spanje, circa 3718 m. De berg ligt centraal op het eiland en is te bereiken per bus of auto. Als je onder aan de berg staat, waan je jezelf in een vulkanisch maanlandschap. Je kunt een wandeling naar de top maken (voor het laatste stuk heb je een vergunning nodig) of met de kabelbaan omhoog. Vergeet niet om warme kleding mee te nemen, het kan fris zijn op de berg.

Langs de kust van Tenerife leven walvissen en dolfijnen. Tijdens een boottocht langs de kust heb je een unieke kans om deze dieren in hun natuurlijke leefomgeving te spotten.

Zeker als je kinderen hebt, raden wij je aan Loro Parque te bezoeken. Dit is een dierentuin met een papegaaienshow en een dolfinarium. Je vindt hier de grootste papegaaiencollectie ter wereld. Loro Parque ligt in Puerto de la Cruz, aan de noordkust van het eiland.

Verrassende Highlights in Tenerife

Onder leiding van een gids kun je een interessante wandeltocht maken naar het schilderachtige bergdorpje Masca. De wandeling begint in Santiago del Teide op circa 14 km van Playa del Arena en voer je via een schitterende kloof naar Masca. Je zult versteld staan van de prachtige natuur en mooie vergezichten.

Bezoek het plaatsje Candelaria in het noordoosten van Tenerife. De bekendste trekpleister is 'La Virgen de Candelaria', de beschermheilige van de Canarische Eilanden. Deze Zwarte Madonna kijkt op je neer in de basiliek. En zoveel Zwarte Madonna’s vind je niet op de wereld.

Vanuit de havens vertrekken regelmatig boten naar de mooie Canarische Eilanden La Gomera, El Hierro en La Palma. Natuur- en cultuurliefhebbers moeten beslist een bezoek aan het tropische eiland La Gomera. Je kunt hier een rondrit maken over het eiland en kennismaken met het schitterende landschap en de Spaanse cultuur.

Praktische Tips voor je vakantie naar Tenerife

Hoelang is het vliegen naar Tenerife?

Tenerife is meestal tussen de 4,5 en 5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Tenerife?

Het tijdverschil tussen Nederland en Tenerife is -1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Tenerife

De verbinding vanuit Nederland naar Tenerife Sur / Reina Sofia is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 4 uur en 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Tenerife?

Er zijn goede busverbindingen op Tenerife. De belangrijkste en meest regelmatige busroutes zijn tussen de grootste plaatsen, zoals Costa Adeje, Playa de las Américas, Los Cristianos, Puerto Santiago, Playa de la Arena, Los Gigantes, Puerto de la Cruz en de hoofdstad Santa Cruz. Je koopt een buskaartje bij het busstation of in de meestal groene bussen.

Er zijn ferryverbindingen met de omliggende eilanden, zoals La Gomera, El Hierro, La Palma en Gran Canaria.

In grote badplaatsen, zoals Playa de las Américas en Puerto de la Cruz, rijden toeristentreinen door het centrum.

In bijna elke plaats is een taxistandplaats aanwezig. ’s Nachts wordt er een toeslag berekend. Je kunt ook een eilandexcursie maken per taxi.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.