Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Verenigde Staten ×
  • Florida ×

Florida is 'The Sunshine State'! Het grootste deel van het jaar heerst er een heerlijk, zomers klimaat. Er zijn prachtige stranden met een diepblauwe zee. Maar naast zon, zee, strand én pretparken heeft Florida nog veel meer te bieden. Mangrovebossen, moerasgebieden, alligators, flamingo's, manatees (zeekoeien) en nog veel meer bezienswaardigheden. Kortom, een bestemming met talloze mogelijkheden!

Lees meer

Op vakantie naar Florida

Florida is de meest zuidoostelijke staat van de Verenigde Staten. De hoofdstad is Tallahassee. De staat telt ongeveer 13 miljoen inwoners. De bekendste steden van Florida zijn Miami, Miami Beach, Orlando, Tampa en Pensacola. Florida heeft een prachtige kustlijn met honderden kilometers strand. Aan de oostkant ligt de Atlantische Oceaan, aan de westkant de Golf van Mexico. Het zuidelijk deel van Florida bestaat voornamelijk uit moerasachtig gebied (Everglades), met mangrove- en cipressenbossen en een reeks koraaleilanden: de Florida Keys.

Attractieparken in Florida

Florida staat ook bekend om zijn pretparken. De meeste pretparken zijn in Orlando. Disney World Resort en Universal Orlando Resort trekken de meeste bezoekers, dit zijn dan ook de grootste parken. 

Naast deze twee uitgebreide pretparken kent Florida nog veel meer pretparken. Er zijn een aantal waterpretparken zoals Wet’ n Wild, Blizzard Beach en Typhoon Lagoon. Florida heeft ook diverse dierentuinen. Gatorland staat helemaal in het teken van krokodillen en alligatoren. Jungle Island en Bush Gardens zijn een combinatie van een dierentuin en een pretpark. 

Heb je interesse in de ruimtevaart? Dan kun je jou hart op in het Kennedy Space Center. Tot slot heeft Florida ook een Legoland, één van de nieuwste pretparken.

Alle pretparken op een rij

Disney World
- Magic Kingdom
- Epcot
- Disney's Hollywood Studios
- Disney's Animal Kingdom Themepark

Universal Orlando
- Universal Studios Florida
- Islands of Adventure
- The Wizarding World of Harry Potter
- Universal CityWalk

Waterpretparken:
- Wet 'n Wild Orlando 
- Blizzard Beach
- Typhoon Lagoon

Dierentuinen:
- Gatorland 
- Jungle Island
- Bush Gardens

Overige pretparken: 
- Legoland
- Kennedy Space Center

Strand en taco's

Florida heeft een echte strandcultuur. Sowieso is het buitenleven een belangrijk tijdverdrijf. Dat kan ook niet anders met zo'n heerlijk klimaat! Niet voor niets dat vooral veel oudere, gepensioneerde Amerikanen en Canadezen Florida hebben uitgekozen als dé plek om te overwinteren!

Florida kent, net als de rest van Amerika, een echte fastfoodcultuur: er is een overvloed aan hamburgertenten, pizzeria's en talloze andere soorten snackbars. Populair is de taco en ander typisch Spaans en Cubaans eten.

Cultuur Florida

Florida heeft genoeg te bieden op het culturele front:

 • Het Art Deco-district in Miami Beach is beroemd om zijn bijzondere, pastelkleurige gebouwen uit de jaren '20 van de vorige eeuw.
 • Bezoek St. Augustine, het oudste continu bewoonde plaatsje van de Verenigde Staten met typisch Amerikaanse huizen en smalle straatjes.
 • St. Petersburg staat bol van de musea. Je vindt er onder andere het Salvador Dali Museum, het Historisch Museum, Great Explorations: The Hands On Museum (een interactief museum, leuk voor kinderen!) en het Museum of Fine Arts. je kunt hier ook het Planetarium, de Sunken Garden (tropische tuin) en het Aquarium bezoeken.
 • Key West is de vestigingsplaats van veel schrijvers en andere beroemdheden. Treedt in de voetsporen van Ernest Hemingway (The old man and the sea), bezoek diverse kunstateliers en laat een portret schilderen. Of bezoek het Heritage House Museum (waar 200 jaar Key West getoond wordt), de Robert Frost Cottage en het Tennessee Williams Theatre. De dichter Robert Frost bracht vele winters in Key West door. Je kunt de cottage bezoeken waar hij vele werken heeft gemaakt.

Natuur

De natuur in Florida is zeer gevarieerd:

 • Florida heeft een vlakke kust met schitterende stranden. Er is veel water, zowel zee als meren en rivieren.
 • Er zijn veel citrusplantages: Florida is de grootste citrusproducent ter wereld.
 • Florida heeft in het zuiden grote, moerasachtige gebieden met mangrove- en cipressenbossen.
 • Helemaal in het zuiden bevinden zich de Florida Keys, een reeks semitropische eilanden die sinds eind jaren '30 van de vorige eeuw via de Overseas Highway met elkaar en het vasteland verbonden zijn.
 • Er zijn veel verschillende diersoorten: alligators, flamingo's, manatees (zeekoeien), (zee)schildpadden, slangen en nog veel meer!
 • In het zuiden vind je drie Nationale Parken: Big Cypress, het circa 5.500km² grote Everglades National Park (waarvan een klein deel Indianenreservaat is) en het kleinere Collier Seminole.

Ligging

Florida ligt in het uiterste zuidoosten van de Verenigde Staten. Het schiereiland is circa 850 km lang en gemiddeld 225 km breed. De totale oppervlakte is ruim 150.000 km², waarvan ongeveer 11.000 km² water. In het noorden van de staat strekt een deel zich langs de Golf van Mexico uit naar het westen, tot ver onder de staat Alabama. Dit deel wordt de 'panhandle' genoemd. De noordoostkant van Florida grenst aan de staat Georgia.

Bezienswaardigheden Florida

Het strand, de zee en de zon, dat zijn enkele van de topattracties van Florida. Zowel aan de Atlantische Oceaan als aan de Golf van Mexico zijn de stranden schitterend, het zeewater heerlijk en de zon barst uit de hemel!

Ga 'Back to the future', luister naar The Blues Brothers en maak een aardbeving mee: je bent in Universal Studios! Of schudt de handen van enkele oude bekenden: Mickey Mouse, Donald Duck of Goofy! Disney World laat je weer dromen, zoals je vroeger deed toen je nog kind was! Florida heeft het beste te bieden als het om pretparken gaat!

'Vlieg' door het moeras op een airboat! Griezel van de alligators en bewonder de pelikanen, flamingo's en manatees! Let's stir up some birds! Je bent in de Everglades!

Bezoek Key West, het kunstzinnige (voormalige) eiland waar je in de voetsporen treedt van de beroemde schrijver Ernest Hemingway. Neem een cocktail in zijn favoriete bar, Sloppy Joe's, a real Key West tradition!

Verrassende Highlights in Florida

Venice (Beach), een rustiek stukje strand aan de Golf van Mexico ten zuiden van Tampa/St. Petersburg, gaat door het leven als 'shark's tooth capital': als gevolg van bepaalde stromingen in de Golf van Mexico kun je hier op eenvoudige wijze zeer oude haaientandjes vinden!

St. Augustine, het oudste continu bewoonde plaatsje van de Verenigde Staten is gesticht in 1565! Na geheel te zijn afgebrand in 1702, is het plaatsje opnieuw opgebouwd. De meeste smalle straten die je nu nog aantreft, stammen uit die periode. St. Augustine straalt sfeer uit en heeft van die typische houten Amerikaanse huizen met hier en daar een schommelstoel op de veranda en natuurlijk een Amerikaanse vlag in de tuin!

Jules' Undersea Lodge op Key Largo is een hotel dat alleen te bereiken is als duiker en ongeveer 6 m onder de zeespiegel ligt! Niet goedkoop, maar wel een unieke ervaring! Alleen al leuk om te weten dat het bestaat!

Er zijn veel visrestaurants en in sommige Amerikaanse specialiteitenrestaurants staat alligatorvlees op het menu! Dat smaakt een beetje als een kruising tussen kip en vis. Waag eens een poging!

Praktische Tips voor je vakantie naar Florida

Hoelang is het vliegen naar Florida?

Florida is meestal tussen de 9,5 en 10 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Florida?

Het tijdverschil van Florida is in de wintertijd -6 en in de zomertijd -7 uur.

Wat is de route van Nederland naar Florida

De gemiddelde vliegtijd vanuit Nederland is ongeveer 9 uur en 30 minuten. De vluchten zijn meestal rechtstreeks. De aanvlieghavens zijn Miami, Tampa en Orlando.

Hoe is het openbaar vervoer in Florida?

In vrijwel elke plaats is een redelijk functionerend busnet. In enkele plaatsen (bijvoorbeeld Key West) rijdt gedurende het hoogseizoen een toeristenbus en/of beachtrolley langs de hotels.

Alle taxi's hebben een meter. De prijs wordt naast de gereden afstand ook beïnvloed door de wachttijd (bijvoorbeeld files). Hierdoor kan de prijs voor eenzelfde traject verschillen. Voornamelijk grote, al wat oudere auto's worden ingezet als taxi.

Tussen West Palm Beach en Miami Airport is een treinverbinding, die onder andere ook Fort Lauderdale aandoet.

Heel Florida wordt bediend door trein (Amtrak en Tri-Rail) en langeafstandsbus (onder andere Greyhound).