Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Mykonos ×

Wit is de kleur van Mykonos. Dat is gelijk wat je ziet als je op vakantie in Mykonos bent. De huizen zijn wit en het contrast met verschillende felle kleuren, zoals blauw vinden de Grieken prachtig. Daarnaast vind je over het hele eiland kerkjes, bidhuizen en kapellen die natuurlijk ook witgekalkt zijn i.c.m. kleuren zoals blauw, rood of geel. Bovendien is Mykonos zeer geliefd onder de jetset, maar ook binnen de gay-scene. Wanneer kom jij dit wonderschone eiland ontdekken?

Lees meer

Op vakantie naar Mykonos

Na een vlucht van ongeveer 3 uur en 30 minuten ben je op het mooie Mykonos! Dit Griekse eiland behoort tot de Cycladische eilandengroep. Het is één van de bekendste Griekse eilanden en tevens één van de beste Griekse eilanden als je kijkt naar de stranden. De laatste jaren is Mykonos een ware jetset-bestemming geworden door de vele beroemdheden uit heel de wereld die hier vakantie vierden.

Wil je de échte sfeer van Mykonos proeven? Dan moet je naar Mykonos-Stad! Wandel door de nauwe steegjes, bewonder de witte huizen met hun fel gekleurde daken, bekijk de bekende windmolens met eigen ogen of strijk neer op een terrasje. Heb jij ook al zin gekregen in een vakantie naar Mykonos?

Bezienswaardigheden Mykonos

Als je op zoek bent naar een sportieve uitdaging, beklim dan eens de heuvels die boven Mykonos-Stad uitkomen. Met een wandeling vanuit de haven van Mykonos, bereik je de beroemde windmolens. Dit is hét symbool van het eiland: de vijf traditionele windmolens. Deze zijn super fotogeniek en typerend voor Mykonos. Vooral met zonsondergang kun je hier prachtige foto’s maken. Pak je camera er maar bij!

Breng eens een bezoek aan het bruisende, pittoreske Mykonos-Stad. Met de verschillende smalle straatjes, winkeltjes, kerken, terrasjes en witte huisjes is het een plek om steeds weer iets nieuws te ontdekken. Ook voor een bruisend uitgaansleven ben je aan het goede adres in Mykonos-Stad!

Onze tips voor Mykonos

Speciaal voor jouw vakantie naar Mykonos hebben wij enkele tips:

  • Wissel een dagje strand af met een dagje cultuur. Dit kan heel goed op het naastgelegen eiland Delos, de geboorteplek van de god Apollon. Hier vind je o.a. overblijfselen van een hellenistische woonwijk en gigantische zuilen van de 'house of the lake'.
  • Ook wat van de lokale cultuur meekrijgen? Bezoek Ano Mera, oudste dorpen van het eiland. De sfeer is er rustig en authentiek. In dit gemoedelijke plaatsje in het binnenland vind je een eeuwenoud klooster en gezellige tavernes.
  • Als je in Mykonos-Stad bent, ga dan zeker naar Little Venice. Deze charmante wijk heeft veel historische huizen, voornamelijk witgekleurd, grenzend aan bochtige en smalle straatjes. Na een rondwandeling kun je lekker een terrasje aan zee pikken.

Stranden van Mykonos

Mykonos barst van prachtige stranden en wordt niet voor niets 'Parel van de Cycladen' genoemd. Als je wilt genieten van een romantische zonsondergang ben je op dit eiland op het juiste adres. Zo kun je bijvoorbeeld naar Ornos. Deze plek is vooral populair onder strandliefhebbers omdat er 2 stranden zijn. Ornos Beach is uitstekend voor familievakanties. Daarentegen kunnen watersportliefhebbers hun pret niet op bij Korfos Beach en Platys Kalafatis die bekend staan om de wind en golven. Andere prachtige stranden zijn: Plati Yalos, Paradise Beach en Elia. Super Paradise Beach is een strand waar in het hoogseizoen de muziekboxen luid klinken. Verschillende DJ’s treden dan op dit feeststrand op!

Op zoek naar meer rust? In het noorden vind je veel rustigere (en mooiere) strand dan in het populaire zuiden. Aanraders zijn de stranden van Panormos en Agio Sostis. Als je met kinderen naar Mykonos gaat is het strand van Platys Gialos een goede tip vanwege het langzaam aflopende strand in zee.

Uitgaan in Mykonos

Mykonos staat bekend als een echt party-eiland, dus neem je beste outfits mee in je koffer! De vele nachtclubs en bars bevinden zich voornamelijk in Mykonos-Stad. Tot de populairste uitgaansgelegenheden behoren onder andere Cavo Pardiso Club, ASTRA Bar en de Skandinavian Bar. Daarnaast vind je in Mykonos-Stad veel gay-bars. Drink lekkere cocktails en dans tot in de late uurtjes op het ritme van de muziek!

Praktische tips voor je vakantie naar Mykonos

Waar ligt Mykonos?

Mykonos is een redelijk klein Grieks eiland en behoort tot de Cycladische eilandengroep. Het eiland ligt in de Egeïsche Zee tussen Tinos, Siros, Paros en Naxos, vlakbij Delos. Vanaf Mykonos kun je per boot naar het vasteland (Piraeus) en naar de andere eilanden varen.

Hoe lang is het vliegen naar Mykonos?

De vliegtijd van Amsterdam naar Mykonos bedraagt ongeveer 3 uur en 30 minuten.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Mykonos?

Op Mykonos is het 1 uur later dan in Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Mykonos?

Er zijn lokale bussen die naar verschillende plaatsen op het eiland gaan. De meeste bussen vertrekken vanuit Mykonos-stad. Natuurlijk kun je je ook per taxi verplaatsen op het eiland. Spreek in dat geval duidelijk een tarief af voor vertrek met de chauffeur.

Verder varen er dagelijks veerboten vanaf Piraeus en Rafina naar Mykonos. Dit is erg handig, gezien Mykonos een geliefde bestemming is voor eilandhoppers. Vooraf reserveren hoeft in principe niet, want er is altijd plaats! Een overtocht van Piraeus naar Mykonos duurt drie tot vijf uur.

Mykonos is ideaal voor fietsers die graag de omgeving willen verkennen. Het verkeer is niet op fietsers ingespeeld, dus je moet wel goed opletten als je een fiets huurt. Ook kun je het eiland zelfstandig per auto of scooter verkennen.

Is Mykonos jouw droombestemming? Ontdek de mooiste hotels én de beste deals online op onze website. Beleef een zonvakantie waar je nog vaak aan terugdenkt!