Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Bonaire ×

Welcome to Paradise! Met een vakantie naar Bonaire beland je een Caribisch paradijs met veel Nederlandse invloeden. Voor veel Nederlandse reizigers voelt Bonaire als thuiskomen, maar dan in een omgeving met oogstrelende stranden en temperaturen die het hele jaar door rond de 30 graden liggen, heerlijk! Een zonvakantie op Bonaire staat in het teken van de vrolijke inwoners, een relaxte vibe en natúúrlijk duiken en snorkelen. Kom maar door met die reis naar Bonaire!

Lees meer

Op vakantie naar Bonaire

Bonaire is het kleinste eiland van de zogeheten ABC-eilanden die verder bestaan uit Aruba en Curaçao, maar is groots in haar natuur. Op het land moet je daarvoor zijn bij Nationaal Park Washington Slagbaai en onder water bij het Bonaire National Marine Park. Enorm veel vakantiegangers komen naar Bonaire omdat dit één van de beste plekken ter wereld is voor een duikvakantie. Zet zelf een duikbril op en verbaas je over de kleurrijke onderwaterwereld. Naast de natuur is Bonaire het perfecte eiland voor een tropische rustvakantie. In vergelijking met Aruba en Curaçao is het hier stukken rustiger waardoor rustzoekers dit eiland zullen omarmen.

Bezienswaardigheden Bonaire

Het is logisch dat je meteen denkt aan zon, zee en strand als je naar de Caribbean wilt. Als je een dagje wat anders wilt doen dan zonnen, dan is er op Bonaire genoeg te doen. Maak bijvoorbeeld een dagtrip naar Nationaal Park Washington Slagbaai. In dit natuurpark kun je een safari maken tussen de cactussen, bergen en allerlei andere flora. Naast de auto kun je het gebied ook te voet verkennen of met een uitdagende mountainbiketocht. Voor meer sportieve activiteiten kun je naar Lac Bay. In deze baai kun je bijzondere watersporten beleven, zoals kite- en windsurfen of kanoën in azuurblauw zeewater.

Onze tips voor Bonaire

Voor jouw vakantie naar Bonaire hebben wij speciaal voor jou enkele tips:

  • Ga op vakantie in Bonaire ook zeker naar de hoofdstad van het eiland: Kralendijk. Al wandelend door de gezellige straten van deze stad kom je verschillende koloniale gebouwen tegen van Hollandse architectuur. Het opvallende Fort Oranje is hier een goed voorbeeld van.
  • Wanneer je de kustlijn achter je laat en het binnenland in trekt kom je veel (zout)meren tegen. Onder andere bij het Goto Meer en het Pekelmeer kun je mooie flamingo’s bewonderen.
  • Op cultureel vlak is het plaatsje Rincon interessant. Dit is het oudste dorp van het eiland.

Snorkelen en duiken op Bonaire

Dé reden voor vele vakantiegangers om Bonaire te bezoeken zijn de uitstekende mogelijkheden voor duiken en snorkelen. Bonaire is een waar paradijs voor duikers en geldt als één van de beste bestemmingen voor duiktochten vanwege de vele koraalriffen met unieke zeedieren. Kijk niet raar op als je tijdens je duik-of snorkeltocht dolfijnen, mantaroggen en zeeschildpadden tegenkomt. Véél meer tropische vissen kom je tegen bij het Bonaire National Marine Park. Tip: maak tijdens je vakantie op Bonaire een bootexcursie naar Klein Bonaire. Dit is een klein eiland voor de westkust waar je fantastische stranden aantreft en kunt snorkelen in de turquoise zee!

Praktische tips voor je vakantie naar Bonaire

Waar ligt Bonaire?

Bonaire is één van de Nederlandse Antillen in het Caribisch gebied. Je vindt dit eiland ten oosten van Curaçao en ten noorden van het vasteland van Colombia.

Hoe lang is het vliegen naar Bonaire?

Vanaf Amsterdam Schiphol is het ongeveer 10 uur vliegen naar het prachtige Bonaire.  

Wat is het tijdverschil met Nederland en Bonaire?

In onze zomertijd is het 6 uur vroeger op Bonaire en in onze wintertijd is het op dit eiland 5 uur vroeger in vergelijking met Nederland.

Hoe groot is Bonaire?

Het eiland Bonaire beslaat 288 km2 en daarmee 1,5 keer zo groot als Texel.

Welke taal spreken ze op Bonaire?

Op Bonaire spreekt men Papiaments en Nederlands (super handig). Papiamento is een mix van verschillende talen dat op de Antillen wordt gesproken. Ook spreken sommige eilandbewoners Engels en Spaans.