Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Santorini ×

Vakantie Santorini

Santorini is een bijzonder eiland, niet alleen omdat het ontstaan is door een vulkaanuitbarsting, maar ook vanwege zijn veelzijdigheid. Geniet op één van de schitterende stranden, bewonder de historische opgravingen, bezoek de unieke stadjes met hun wereldberoemde witte kerken met blauwe koepels of maak een excursie naar één van de nabijgelegen eilanden. Beleef een vakantie om nooit te vergeten!

Lees meer

Op vakantie naar Santorini

Santorini is het meest zuidelijke eiland van de eilandengroep Cycladen, en ligt in de Egeïsche Zee. Je kent het eiland ongetwijfeld van de sprookjesachtige foto’s van de wereldberoemde witte kerkjes met blauwe koepels, maar dit Griekse eiland heeft je nog veel meer te bieden.

Bezoek één van de schilderachtige steden Thira en Ia om met eigen ogen deze kerken te bewonderen, verdwaal door de smalle trapstraatjes en geniet van een lekker glas wijn op één van de gezellige terrasjes. Geïnteresseerd in de geschiedenis van het eiland? Bezoek dan oud-Thira, Thira of Akrotiri waar je restanten van dorpjes, ruïnes en archeologische opgravingen kunt bezichtigen.

Strandliefhebber? De bekende badplaatsen Kamari, Perissa, Thira en Ia bieden je schitterende – meestal zwarte – zandstranden waar je heerlijk kunt genieten van de Griekse zon. En ook als je van uitgaan houdt, zijn er volop mogelijkheden in één van deze plaatsen. Geniet van de heerlijke Griekse specialiteiten in een sfeervol restaurantje, kijk een film in de openluchtbioscoop in Kamari en swing tot in de vroege morgen in één van de discotheken.

Natuurlijk heeft Santorini een erg indrukwekkende natuur vanwege zijn vulkanische oorsprong, en dat kun je zien! Bij Thira en Ia zul je versteld staan van de ongeveer 270 m hoge rotswand Caldera die uit de zee oprijst. 

Bovendien heeft Santorini een uitstekende ligging voor een excursie naar één van de nabijgelegen eilanden zoals Ios, Naxos en Mykonos.

Mogelijkheden genoeg!

Cultuur Santorini

De culturele hoogtepunten van Santorini:

 • Een bezoek aan één van de plaatsen Thira of Ia mag je niet missen als je op Santorini bent. Je ziet hier de typerende bebouwing in Cycladenstijl: witte huisjes met blauwe kozijnen, luiken en deuren. Bezoek de wereldberoemde kerkjes en kapelletjes met blauwe koepels. In Ia vind je bovendien het maritiem museum waar je de maritieme geschiedenis van het eiland beter kunt leren kennen.
 • In oud-Thira, op circa 11 km ten zuidwesten van Thira, vind je de restanten van deze ongeveer 370 m hoog gelegen Dorische stad. De ruïnes liggen op terrassen en kijken uit op zee. De meeste ruïnes dateren uit de 3 e en 4 e eeuw voor Christus. Bewandel het pad en bewonder de vroegchristelijke basilica resten van huizen, de agora en een theater. Zeer de moeite waard!
 • In Akrotiri in het zuidwesten van het weiland zie je de archeologische opgravingen waar de resten uit de Minoïsche tijd zijn aangetroffen. Pas in 1967 is de stad ontdekt die eeuwenlang onder de grond verstopt was.
 • Bewonder in de hoofdstad Thira de wereldberoemde blauwe koepelkerk Agios Minas, die dateert uit de 18 e eeuw. Bovendien vind je in deze stad het archeologisch museum met beeldhouwwerken en opgravingen uit het Romeinse tijdperk.

In Thira vind je het museum Megaro Gyzi, waar je foto’s van voor de aardbeving van 1956 kunt bekijken. Een aanrader!

Natuur

De natuur op Santorini is erg interessant:

 • Voor de kust liggen enkele zwarte eilandjes, de Kameni, die in feite de toppen van de in zee verdwenen vulkanen zijn die je  met een bootje kunt bezoeken.
 • Aan de westkust, bij de plaatsen Ia en Thira is de circa 270 m hoge uit zee oprijzende kraterwand erg indrukwekkend. Deze rotswand bestaat uit grijze, witte en roodbruine lagen vermengd met zwarte lava.
 • Het plaatsje Imerovigli ligt aan de rand van een krater en biedt een adembenemend uitzicht op het omringende water.

 

Geniet op één van de Kameni-eilandjes van een modderbad in één van de geneeskrachtige bronnen. Een bijzondere ervaring!

Ligging

Santorini ligt in de Egeïsche Zee en is het meest zuidelijke eiland van de eilandengroep Cycladen. Het ligt ten zuidoosten van het Griekse vasteland en circa 100 km ten noorden van Kreta.

Santorini heeft een totale oppervlakte van circa 105 km2 en is ongeveer 14 km lang en maximaal 12 km breed.

Bezienswaardigheden Santorini

Een bezoek aan de hoofdstad Thira, in het westen van Santorini, is een absolute must! Bewonder de 18e eeuwse Agios Minas-kerk met de opvallende blauwe koepel en witte klokkentoren en verdwaal in de doolhof van smalle trapsteegjes. Museumliefhebber? Je vindt hier verschillende musea, waaronder het archeologisch museum met veel interessante opgravingen als Cycladische beeldjes, Attische vazen en vondsten uit Akrotiri en de antieke stad Mesa Vouni. Ook de stad Ia in het noorden is zeker een bezoek waard. Vergeet niet om de spectaculaire zonsondergang te bewonderen!

Cultuurliefhebber? In oud-Thira vind je opgravingen van de oude hoofdstad van Santorini en in de oude stad Akrotiri kun je de stad bewonderen die vóór Christus met lava overspoeld werd door een uitbarsting van de vulkaan. Bewandel het pad en bewonder de vroegchristelijke basilica resten van huizen, de agora en een theater.

Een dagje strand mag natuurlijk niet ontbreken als je op Santorini bent. In de populaire badplaatsen Kamari, Perissa, Thira en Ia hebben prachtige zandstranden waar je heerlijk kunt relaxen. Liever actief? Beoefen dan één van de vele watersporten die hier worden aangeboden.

Verrassende Highlights in Santorini

Bezoek één van de wijndomeinen, deze zijn van maart tot eind november open voor publiek. De meeste wijnhuizen organiseren rondleidingen. Een aanrader!

Als je van wandelen houdt, bewandel dan het pad tussen Thira, Imerovigli en Akrotiri en geniet van adembenemende uitzichten. Bovendien kun je in de omgeving heerlijk fietsen!

Maak een boottochtje naar één van de twee Kameni-eilanden voor de westkust. Neem een ontspannend modderbad in de bronnen bij Palaia Kameni en beklim de krater van Nea Kameni.

Praktische Tips voor je vakantie naar Santorini

Hoelang is het vliegen naar Santorini?

Santorini is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Santorini?

Het tijdverschil tussen Nederland en Santorini is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Santorini

De verbinding vanuit Nederland naar Santorini is veelal rechtstreeks. De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 3 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Santorini?

Vanuit de hoofdstad Thira rijden er dagelijks regelmatig bussen naar de belangrijkste plaatsen, waaronder Kamari, Perissa, Akrotiri en Ia. Regelmatig rijden er bussen naar de ferryhaven Athinios en het vliegveld.

Vanaf de feryyhaven Athinios vaart er zeer regelmatig een ferry of draagvleugelboot naar Ios, Naxos, Paros, Mykonos, Heraklion en Piraeus (Athene). Verder is er 2 à 3 keer per week een bootverbinding met Milos en Rhodos.

In vrijwel iedere plaats vind je een taxistandplaats.Tip: Op Santorini worden de meters in taxi’s nauwelijks gebruikt. Het is raadzaam om vooraf een prijs met de chauffeur af te spreken. Voor de bagage wordt bovendien een toeslag berekend.