Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Zakynthos ×

Fiore di Levante (de Bloem van het Oosten) omschrijft het prachtige Zakynthos. Dit kleine Griekse eiland heeft een prachtige natuur en cultuur, gezellige badplaatsen en lange stranden. Onder andere de Blauwe Grotten bij Skinari en de mooie stranden bezorgen je een afwisselende vakantie. In de levendige badplaatsen duik je ’s avonds het nachtleven in, of zoek de rust op in een leuke taverna.

Lees meer

Op vakantie naar Zakynthos

Het Griekse eiland Zakynthos, ook wel Zante genoemd, heeft alles wat je wenst voor een ontspannen vakantie. Het eiland ligt in de Ionische Zee, ten zuiden van het eiland Kefalonia. Het behoort tot de eilandengroep Ionische Archipel.

Op de prachtige stranden rust je uit in de zon en kun je in het water goed snorkelen en het rijke onderwaterleven bekijken. De natuur van het binnenland, met de zilvergroene olijfboomgaarden, is ideaal om met een huurauto te ontdekken. Voor cultuur ga je naar de hoofdstad Zakynthos-stad, met de prachtige St. Dionysos-kerk.

Maak zeker een boottocht als je op Zakynthos bent. Je vaart rondom het eiland, langs schitterende baaien en prachtige stranden, of naar andere eilanden in de buurt. De fraaie uitzichten vanaf de boot zul je niet snel vergeten! 

Zakynthos is geschikt voor een breed publiek. In de zomermaanden komen veel jongeren naar de badplaatsen Laganas en Argasi. Wil je liever meer rust, dan zijn de badplaatsen Kalamaki en Agios Sostis een aanrader.

Cultuur Zakynthos

Zakynthos heeft mooie culturele bezienswaardigheden:

 • In het bergdorpje Bochali, circa 3 km buiten Zakynthos-stad,vind je de Bochali burcht, ook wel Kastro genoemd. Dit Venetiaanse kasteel is gebouwd op de resten van de akropolis. Alleen de poort, de buitenste vestingmuur en de kantelen staan overeind. Geniet vanaf deze plek van het spectaculaire uitzicht over de haven van Zakynthos-stad, het strand en de binnenlanden.
 • In het plaatsje Shiza, op circa 300 m hoogte in het westen van Zakynthos, staat een groot kruis ter nagedachtenis aan de omgekomen Grieken die tijdens de burgeroorlog door de vijand van deze berg werden gegooid. Vanaf de berg kun je prachtige zonsondergangen bekijken.
 • De grootste kerk van het eiland, St. Dionysios, ligt aan de haven in Zakynthos-stad. De wanden van de kerk zijn versierd met prachtige muurschilderingen. Bijzonder is ook het indrukwekkende hout gesneden altaarscherm met waardevolle iconen. Hierachter zie je een zilver gesmeden urn en houder waarin het lichaam van de beschermheilige wordt bewaard.

Vanuit Zakynthos kun je heel eenvoudig een bootexcursie maken naar het schilderachtige eiland Kefalonia, op circa 13 km afstand. Hier kun je onder andere het Agios Gerasimos klooster bezoeken. Andere interessante bezienswaardigheden zijn de circa 21 m diepe Drogarati grotten en de baai van Myrtho met één van de mooiste stranden van Europa.

Natuur

De mooie natuur van Zakynthos is indrukwekkend:

 • Het beschermde strand van Gerakas ligt in het zuidoosten van het eiland. Dit strand is wereldberoemd omdat dit de broedplaats is van de bekende caretta caretta-schildpad. Deze schildpad komt alleen voor in de Middellandse Zee.
 • Het eiland Marathonissi ligt voor de westkust van Zakynthos en is beter bekend als het schildpaddeneiland. Het eilandje heeft prachtige zandstranden. Je kunt hier duiken en snorkelen. In de kristalheldere zee zie je prachtige gekleurde vissen, planten en anemonen, en met een beetje geluk ook de caretta caretta-schildpad.
 • Het plaatsje Navagio ligt aan de noordwestkust van Zakynthos. Op het witte strand ligt hier het wereldberoemde scheepswrak, dat je vaak terugziet op foto’s van Zakynthos. Navagio bereik je alleen maar per boot. Als de zee te ruw is, dan kun je het scheepswrak ook van bovenaf bekijken, vanaf een platform.

Vlakbij Skinari, in het uiterste noorden van het eiland, vind je de blauwe grotten. Door erosie zijn er bogen in de rotskust ontstaan. De grotten danken hun naam aan de prachtige weerspiegelingen van het zonlicht op de helderblauwe zee, wat een sprookjesachtig effect geeft.

Leuke plaatsen in Zakynthos

Zakynthos-stad ligt in het zuidoosten van Zakynthos. Het is een bruisende stad met een sfeervol plein, waar je heerlijk kunt eten en het Griekse leven aan je voorbij kunt laten gaan.

Ligging

Zakynthos is in grootte het derde eiland van de eilandengroep Ionische Archipel, waar ook de eilanden Corfu, Epirus en Lefkas deel van uit maken. Zakynthos ligt in de Ionische Zee, ten zuiden van de eilanden Kefalonia, Lefkas en Corfu. Het eiland ligt voor de westkust van het vasteland van Griekenland.

Zakynthos heeft een oppervlakte van circa 410 km² (ongeveer net zo groot als alle Waddeneilanden bij elkaar). Het eiland is circa 35 km lang en maximaal 19 km breed.

Bezienswaardigheden Zakynthos

Een boottocht met een glasbodemboot geeft je een spectaculair kijkje in de onderwaterwereld bij Zakynthos. Misschien zie je nog wel een Caretta caretta-schildpad, die alleen in de Middellandse Zee voorkomt. Onderweg stop je bij mooie baaien en prachtige stranden om te snorkelen of te zonnen.

Woon eens een Griekse avond bij. Dit is zeker de moeite waard. Onder het genot van een heerlijke Griekse maaltijd kijk je naar een show met dans, muziek en klederdracht. Uiteraard mag je zelf ook een dansje wagen!

Met een dagtocht met de boot naar het schiereiland Zuid-Peleponnesos maak je op een leuke manier kennis met dit deel van Griekenland. Je kunt bijvoorbeeld naar de stad Olympia gaan, de bakermat van de Olympische Spelen.

Verrassende Highlights in Zakynthos

Zakynthos is een prima uitgangspunt voor island hoppen, bijvoorbeeld in combinatie met Corfu of Kefalonia. Ook een rondreis of cruise in combinatie met het vasteland van Griekenland, bijvoorbeeld naar Athene, is een aanrader.

Het schildpaddeneiland Marathonissi, op een klein eindje varen in de baai van Laganas. Hier kun je de caretta caretta-schildpad bewonderen.

Het beroemde scheepswrak in Navagio. Dit schip werd vroeger gebruikt om sigaretten te smokkelen. Navagio Beach is één van de meest gefotografeerde plekken van het eiland, en alleen per boot bereikbaar.

Praktische Tips voor je vakantie naar Zakynthos

Hoelang is het vliegen naar Zakynthos?

Zakynthos is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Zakynthos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Zakynthos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Zakynthos

Je vliegt over het algemeen rechtstreeks vanuit Nederland naar Zakynthos. Soms wordt er een tussenlanding op het eiland Corfu gemaakt. De vliegtijd naar Zakynthos is circa 3 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Zakynthos?

Je kunt met de bus naar de belangrijkste badplaatsen en naar Zakynthos-stad. Vanuit de plaatsen Agios Sostis en Lithakia rijden geen bussen. Als je met de bus mee wilt, kun je gewoon plaatsnemen in de bus, je koopt jouw kaartje in de bus. De kaartjes zijn altijd voor een enkele reis.

Vanuit Aghios Nikolaos is er in het hoogseizoen een regelmatige carferryverbinding met het eiland Kefalonia. Ook vaart er regelmatig een carferry naar de plaats Killini, in de Zuid-Peleponnesos.

In een aantal plaatsen is een taxistandplaats.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt natuurlijk ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek vooraf een tarief af.