Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Samos ×

Het Griekse eiland Samos staat bekend als het groene eiland. Dit komt door prachtig begroeide heuvels, schitterende valleien en talloze boomgaarden. Langs de grillige kust liggen fraaie stranden, waar je op je gemakje kunt bijkomen. Het eiland in Griekenland is bovendien rijk aan archeologische opgravingen en andere culturele hoogtepunten. Samos heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie vol authentieke verhalen!

Lees meer

Op vakantie naar Samos

Samos is één van de groenste eilanden van Griekenland. Het eiland heeft een afwisselende natuur met prachtige begroeide heuvels, schitterende valleien en talloze wijn-, citrus- en olijfboomgaarden.

Op het eiland tref je een grillige kustlijn met romantische baaien, helder zeewater en fraaie stranden. Langs de kust liggen pittoreske badplaatsen als Pythagorion en levendige plaatsen als Kokkari. De aangename temperaturen en de zeer gastvrije bevolking maken jouw vakantie op Samos compleet. Voor een verblijf op dit Griekse eiland ben je helemaal op je plek in de vele hotels en appartementen.

Liefhebbers van flora en fauna kunnen hun hart ophalen op Samos. Het landschap is gevarieerd en zeer groen. Door de bijzondere klimaatomstandigheden op het eiland, komen er dier- en plantsoorten voor die je op geen enkel ander eiland ziet.

Samos heeft een rijk, historisch en cultureel verleden. Dit is nog altijd goed te zien aan de vele kloosters en archeologische opgravingen die je overal op het eiland vindt. Het eiland is de geboorteplaats van de beroemde wiskundige Pythagoras. Veel bezienswaardigheden herinneren aan zijn verblijf op het eiland.

Bezienswaardigheden en excursies op Samos

Hieronder staan een aantal bezienswaardigheden en excursies die je echt niet mag missen tijdens je vakantie op Samos.

 • Het Archeologisch Museum in het oude gedeelte van Samos-stad, is zeer de moeite waard. In het museum zie je onder andere vondsten uit de Hellenistische periode. Zeer bijzonder is het antieke houten gereedschap dat goed bewaard is gebleven. In het museum staat bovendien het grootste ontdekte standbeeld dat gevonden is bij de Hera-tempel.
 • Als je het Archeologisch Museum in Samos-stad hebt bezocht, moet je ook zeker de overblijfselen van de Hera-tempel bezoeken. Je vindt de tempel in het zuiden van Samos, ten westen van Pythagorion. In de oudheid was dit de grootste tempel van Griekenland en was het gewijd aan de Griekse godin Hera. Naast resten van de tempel zie je er ook resten van schatkamers en fonteinen.

Onze tips op Samos

Samos staat natuurlijk bekend om haar mooie natuur, maar ook op het gebied van interessante bezienswaardigheden en musea scoort Samos hoog.

 • Tijdens een eilandtour kom je in veel interessante plaatsen. Breng een bezoek aan de tunnel van Euphalines, de tempel van Hera en het klooster Timiou Stavrou niet mag missen.
 • In verschillende plaatsen op het eiland kun je een Griekse avond beleven. Onder het genot van een heerlijke Griekse maaltijd kun je genieten van een mooie show vol met dans, muziek en klederdracht.
 • Door de ligging is het eiland een prima uitgangspunt om te eilandhoppen. Combineer Samos bijvoorbeeld eens met het eiland Lesbos.
 • Het Archeologisch Museum in Pythagorion, op circa 14 kilometer afstand van Samos-stad, toont vondsten van opgravingen in de badplaats en de omgeving. In deze plaats is Pythagoras geboren, bekend vanwege zijn meetkundige stelling (a² + b²= c²). Natuurlijk staat er ook een standbeeld ter ere van deze wereldbefaamde geleerde.

Cultuur op Samos

Tijdens je vakantie op Samos, kom je veel culturele bezienswaardigheden tegen. Hieronder zie je een aantal hoogtepunten:

 • In Samos-stad vind je onder andere een Archeologisch Museum, een Byzantijns Museum en Ano Vathi, het schilderachtige oude gedeelte van de stad dat tegen een berg is gebouwd en tevens belangrijke plekken die typerend zijn voor de cultuur van Samos.
 • Pythagorion, aan de zuidkust, was in de oudheid de hoofdstad van Samos. Uit deze tijd zijn delen van de stadsmuur bewaard gebleven. Verder ziet je er resten van Romeinse badhuizen en fundamenten van de enorme havenpier.
 • Moni Vronda is het oudste klooster van het eiland en ligt in het noorden. Het klooster is in 1566 gesticht en toont prachtige fresco's, waardevolle iconen en gewijde kleding.

Natuur op Samos

Tijdens je vakantie op Samos kom je diverse gevarieerde natuurgebieden tegen:

  • De nachtegalenvallei Aïdonia ligt in het Ambelos-gebergte, midden op het eiland. In de lente en de zomer kun je in de namiddag de nachtegaal horen zingen. Er leven ook diverse andere vogelsoorten. Het dal is dichtbegroeid met bomen en planten. Wandelaars kunnen hier dan ook hun hart ophalen.
  • Achter het gelijknamige dorpje in het noordwesten van Samos, vind je de watervallen van Potami. Na een wandeltocht door de prachtige natuur en de sprookjesachtige omgeving, bereik je via een houten trap de top van de waterval.
  • In het oosten en zuidoosten van Samos vind je talloze wijnranken. Hier wordt onder andere de muskaatdruif gekweekt, waaruit de heerlijke muskaatwijn ontstaat. Deze heerlijke dessertwijn is over de hele wereld bekend.

Praktische Tips voor je vakantie naar Samos

Waar ligt Samos in Griekenland?

Samos behoort tot de Egeïsche Archipel, een eilandengroep in de Egeïsche Zee. Bij deze archipel horen ook de eilanden Lesbos, Thassos en Chios. Het eiland ligt in het oosten van de Egeïsche Zee, voor de westkust van Turkije.

Hoelang is het vliegen naar Samos?

Samos is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen vanuit Nederland.

Wat zijn de leukste plaatsen voor een vakantie op Samos?

Samos staat vol met mooie, authentieke plaatsen. Hieronder staan een aantal locaties die niet mogen ontbreken tijdens je vakantie op Samos.

 • De hoofdstad van het eiland, Samos-stad, is gelegen in het noordoosten van Samos. Het is een levendige stad met een gezellige boulevard en veel bezienswaardigheden. Verder vind je er onder andere nog diverse musea.
 • Pythagorion, aan de zuidkust, was in de oudheid de hoofdstad van Samos. Uit deze tijd zijn delen van de stadsmuur bewaard gebleven. Verder zie je er resten van Romeinse badhuizen en fundamenten van de enorme havenpier.
 • Kokkari is het meest schilderachtige vissersplaatsje van Samos. Dit pittoreske vissersdorpje, gelegen in het noordwesten van Samos, heeft prachtige stranden en een gezellig centrum met een promenade van winkels, restaurantjes en terrassen.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Samos?

De beste reistijd voor een vakantie naar Samos is meestal van juni tot half september. Gedurende deze periode heb je te maken met het beste weer om op je ligbedje op het strand of bij het zwembad te ploffen. Overdag heb je dan te maken met ononderbroken zon waarbij de kans op regen nihil is.

Ben je nu ook benieuwd naar een heerlijke zonvakantie op Samos? Bekijk dan snel ons aanbod en regel jouw vakantie naar Samos en geniet van de vers gemaakte muskaatwijn.