Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Duitsland ×
    • Berlijn ×
    • Berlijn ×

Stedentrip Berlijn

'Ich bin ein Berliner!' Zo onderstreepte John F. Kennedy zijn steun aan de stad met een roerige geschiedenis: Berlijn. Houd je van geschiedenis? Bezoek dan de Rijksdag, Checkpoint Charlie of de ruïne van Gedächtniskirche. Maar het is ook een moderne stad met trendy en luxe winkels. Sla je slag op de Kurfürstendamm. Berlijn is een stad die je moet ondergaan!

Lees meer

Op vakantie naar Berlijn

Beleef Berlijn! Berlijn is de bruisende hoofdstad van Duitsland. Op circa 600 km van Utrecht wacht deze metropool op je bezoek. Duik in de roerige geschiedenis van Duitsland of in de bloeiende stad die Berlijn in de jaren '20 was. Bezoek één van de vele musea of stap op de toeristenbus, die je langs alle bezienswaardigheden brengt.

Berlijn werd enkele decennia lang verdeeld in Oost en West door de Muur. Restanten van de Muur die in 1989 vielen, kun je er nog terugvinden. Berlijn heeft zich daarna ontwikkeld tot een stad met prachtige contrasten. Je vindt er oude historische gebouwen, maar ook supertrendy hoogbouw. Berlijn is bovendien een groene stad. Tiergarten Park is zo groot dat je helemaal vergeet dat je in een wereldstad bent. 

Shopliefhebbers kunnen prima uit de voeten in Berlijn. Of je nu op zoek bent naar exclusieve kleding, leuke souvenirs of tweedehands snuisterijen, in Berlijn vind je het zeker. Ga winkelen op de Kurfürstendamm, geniet van luxe winkels op de Fasanenstraße, of dwaal door de hippe boetiekjes in de Hackesche Höfe. Waar je ook winkelt, je komt met volle tassen thuis.

Ligging

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en ligt aan de rivier de Spree. De stad ligt in het noordoosten van het land en heeft een oppervlakte van circa 890 km². Dat is ongeveer vier keer zo groot als Amsterdam. De stad bestaat uit 23 deelraden (Bezirke).

Bezienswaardigheden Berlijn

Bezoek de glazen koepel in de Rijksdag, het parlementsgebouw van Duitsland. Het gebouw heeft zowel het keizerrijk meegemaakt als de Weimarrepubliek en het Derde Rijk. Het gebouw is in 1894 voltooid. De transparante koepel op het dak is echter pas geplaatst toen het Parlement na de eenwording van Duitsland weer in Berlijn zetelde.

Checkpoint Charlie is de bekendste voormalige controlepost in de Berlijnse Muur. Het was voor buitenlanders de enige doorgang over de weg naar Oost-Berlijn. Tijdens de Koude Oorlog werd de post symbool voor zowel de scheiding, als voor de vrijheid. Na de val van de muur werd het checkpoint opgeheven en daarna gesloopt. Nu staat op de plek een kopie van het wachterhuisje dat dienst doet als museum (Museum Haus am Checkpoint Charlie).

Als je in Berlijn bent, moet je shoppen! Sla je slag in KaDeWe, het Kaufhaus des Westens, één van de grootste warenhuizen van Europa. Hier vind je werkelijk alles wat je maar kunt bedenken. De delicatessenafdeling op de zesde verdieping is een walhalla voor smulpapen. Hier zie je de heerlijkste hapjes en u mag er nog van proeven ook!

Verrassende Highlights in Berlijn

De circa 386 m hoge televisietoren (Fernsehturm) steekt hoog boven Berlijn uit. Je kunt de toren van maart tot en met oktober van 09:00 uur tot middernacht bezoeken, van november tot en met februari vanaf 10:00 uur tot middernacht. De lift brengt je razendsnel tot ongeveer 203 m hoogte. Bij goed weer kun je tot 40 km ver kijken. Of ga een hapje eten in het panoramarestaurant boven het uitzichtpunt en geniet de hele avond van een spectaculair uitzicht!

Ontdek Legoland Discovery Center in Berlijn. Deze attractie van Legoland is een ontdekkingscentrum met onder andere een minipark met van Lego nagemaakte bekende gebouwen uit Berlijn, een 4D-film en een kasteeltocht.

Wandelaars komen in deze stad aan hun trekken. Door Berlijn loopt de E11, een Europese wandelroute (Europäischen Fernwanderwegen) die loopt van Den Haag naar de grens tussen Polen en Litouwen en is circa 2070 km lang. De route is heuvelachtig zonder echt hoog te worden. Het loopt langs bosgebieden waar je misschien wel reeën en herten kunt zien.

Praktische Tips voor je vakantie naar Berlijn

Hoelang is het vliegen naar Berlijn?

Berlijn is meestal tussen de 1 en 1,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Berlijn?

Er is geen tijdverschil tussen Nederland en Berlijn.