Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Rhodos ×
    • Faliraki ×

Overdag zonnen op een gezellig zandstrand of snorkelen in een heldere baai, 's avonds swingen in één van de bruisende discotheken: in Faliraki kan het allemaal. Hier is voor de zonzoeker genoeg te doen. Bovendien is de badplaats een perfecte uitvalsbasis voor excursies naar het binnenland van Rhodos.

Lees meer

Op vakantie naar Faliraki

Faliraki is een levendige badplaats met prachtige stranden. De stad is gunstig gelegen in het noordoosten van Rhodos, op circa 20 minuten rijden vanaf de luchthaven. Faliraki onderscheidt zich door zijn bruisende uitgaansleven. Je vindt er een grote verscheidenheid aan winkels, bars, restaurants, terrassen en een uitbundig nachtleven. 

Wie de volgende dag bij wil komen, vindt op de heerlijke stranden voldoende mogelijkheden om te genieten van de zon of om een verfrissende duik te nemen in het heerlijke zeewater. De badplaats ligt perfect om interessante uitstapjes te maken; in ongeveer 15 minuten (circa 13 km) ben je bijvoorbeeld al in de oude binnenstad van Rhodos-stad. 

Faliraki is geschikt voor een breed publiek, in het hoogseizoen is de badplaats voornamelijk het domein van jongeren. Zij vinden in Faliraki een groot aantal discotheken en gezellige bars.

Excursies Faliraki

Vanuit Faliraki kun je een groot aantal excursies maken: Embona (aan de voet van de berg Ataviros) is een van de meest pittoreske dorpen van Rhodos. Je vindt hier onder meer de ruïnes van een tempel opgedragen aan Zeus. In de laatste drie weken van augustus treden er vaak volksdansers op in Embona. Filerimos is één van de historische Dorische steden van Rhodos. De naam betekent 'vriend van de eenzaamheid'. Je kunt hier onder meer de 14e eeuwse kerk 'Our Lady of Filermos' bezoeken, op de plaats van een oude Zeus-tempel. Ook 'Ancient Kamiros' is een van de historische steden van Rhodos. De stad werd verlaten rond het begin van de jaarwisseling. Je kunt de opgravingen bezoeken. De minerale bronnen van Kalithea zijn al sinds de oudheid bekend om hun genezende werking. De baai van Kalithea is ideaal voor diepzeeduiken. Lindos is een schilderachtig dorpje; dat bestaat uit witte huizen. Zowel het dorp als de Acropolis is zeker de moeite van een bezoekje waard. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Rhodos.

Ligging

De omgeving van Faliraki is heuvelachtig. Je vindt er veel olijf- en citrusbomen en wijngaarden.

Faliraki ligt aan de noordoostkust van het eiland. De kustlijn is vrij grillig, rotsen worden afgewisseld met baaitjes waar je verschillende stranden vindt. Hier kun je ligbedden en parasols huren. Je vindt er ook cafés en terrassen.

Stranden van Faliraki

Je hebt de keuze uit verschillende standen rond Faliraki. Naast een groot strand vind je er ook twee kleinere strandjes, min of meer in een kom-vorm. Het meest zuidelijke strandje is bedoeld voor naaktzwemmen. Sommige stranden bestaand uit fijn grind en kiezels, maar er zijn ook zandstranden. De zeebodem loopt over het algemeen vrij geleidelijk tot vrij snel af en is vaak met kiezels, keien en rotsplateaus bedekt. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren. Je vindt er ook cafés en terrassen.

Zuid-strand 1 is een lang strand (circa 425 m) en bestaat voornamelijk uit kiezels en zand. De zeebodem is bedekt met keien en rotsplateaus en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt even ten noorden van Zuid-strand 2. Het strand wordt aan de noordkant door een kleine haven van het Faliraki-strand gescheiden. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn bijzettafels, douches, kleedcabines en toiletten. Op het strand vind je enkele eetgelegenheden en een toeristenwinkel. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Het water en strand zijn dus extra schoon.

Zuid-strand 2 bestaat voornamelijk uit uit fijn grind, kiezels en zand. De zeebodem is bedekt met rotsplateaus en loopt vrij geleidelijk af. Het strand ligt aan de zuidrand van Faliraki. Het strand wordt omgeven door groene, steile heuvels en rotsen. Op dit strand is naaktrecreatie toegestaan. Er is een onverhard wandelpad tussen het Zuid-strand 1 en 2. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn bijzettafels, douches en toiletten. Op het strand vind je een cafetaria. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Het water en strand zijn dus extra schoon.

Het Faliraki-strand is een zeer lang zandstrand (circa 5 km). De zeebodem is bedekt met kiezels en loopt vrij snel af. Het strand ligt voor het grootste deel van de plaats. Ter hoogte van het centrum zijn eetgelegenheden en bars met terras achter het strand. Het tussengelegen deel is rustiger met voornamelijk begroeiing en meer verspreide bebouwing. Op enkele plaatsen op het Faliraki-strand is tevens fijn grind. In de zomermaanden kun je ligbedden en parasols huren. Er zijn bijzettafels, douches, kleedcabines en toiletten. Op het strand vind je voldoende eetgelegenheden. Voor de kinderen zijn er speeltoestellen. Het strand heeft een blauwe milieuvlag. Het water en strand zijn dus extra schoon.  

Bezienswaardigheden Faliraki

Een busrit van slechts 15 minuten brengt je naar Rhodos-stad. Hier vind je een mooie haven, oude kasteelmuren en een archeologisch museum. Ook het witte dorpje Lindos mag je niet missen, je kunt er vanaf Rhodos-stad met de boot naar toe.

Interessant is verder Kamiros, in het westen van Kreta, en één van de drie Dorische stadstaten op het eiland. Kamiros is tegen een helling aangebouwd en van bovenaf heb je een prachtig uitzicht op de zee en aan de andere kant op de landerijen onderaan de heuvel.

Verrassende Highlights in Faliraki

Wil je liever de natuur in? Breng dan een bezoek aan de vlindervallei Petaloúdes, circa 25 km van Rhodos-stad. Hier zitten van juni tot augustus duizenden vlinders. De vallei is een smal en dichtbebost beekdal met vele watervalletjes. Bezoek dan zeker ook aan het Kalópetras-klooster, waar je op een terrasje bijkomt van jouw wandeling. Klooster en terras vind je direct bij de vlindervallei.

Stranden van Faliraki

Of je nu van moussaka houdt (een ovenschotel met onder meer gehakt, aubergine en kaas) of liever een biefstuk met frites eet, in Faliraki is alles te vinden. Van eenvoudige taverna's tot international georiënteerde restaurants, de keuze is aan jou. De meeste eetgelegenheden vind je in het grote centrum en achter het strand. Dit zijn voornamelijk eenvoudige restaurants, maar ze hebben vrijwel allemaal een bar en een terras.

Wie wil dansen kan terecht in een groot aantal discotheken en clubs, deze zijn te vinden in High Street.

Voor een bruisend nachtleven tot in de kleine uurtjes kun je terecht bij de volgende aanraders: The Sting Club, Sinners Club en Ziggy's Music Bar.

Praktische Tips voor je vakantie naar Faliraki

Hoelang is het vliegen naar Faliraki?

Faliraki is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Faliraki?

Het tijdverschil tussen Nederland en Faliraki is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Faliraki

De vliegtijd naar Rhodos bedraagt ongeveer 3 uur en 40 minuten. Het vliegveld ligt op ongeveer 30 km van het centrum van Faliraki en de transfertijd bedraagt circa 1 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Faliraki?

Vanuit Faliraki is een busverbinding naar Rhodos-stad en Lindos. De bus rijdt onregelmatig, wij adviseren je om ter plekke te informeren. In het seizoen rijdt er een gratis bus naar de stranden.

Je kunt ook met de boot naar Rhodos-stad.

Naast de bus en boot kun je met de taxi naar het Tsambika-strand, Rhodos-stad, de vlindervallei en de luchthaven.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.