Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Lefkas ×

Het Griekse Lefkas is een bergachtig, groen eiland in een azuurblauwe zee. In de kleine baaitjes vind je prachtige kiezel- en zandstranden, waar je een lekker kleurtje opdoet. Lefkas is een paradijs voor wandelaars. Op het eiland wachten bossen, kloven en watervallen op jou! In de schilderachtige plaatsjes glijdt het leven in het rustige Griekse tempo voorbij. Hét recept voor een fijne vakantie!

Lees meer

Op vakantie naar Lefkas

Lefkas, door de Grieken Lefkada genoemd, is een groen eiland met prachtige stranden. Het eiland ligt in de Ionische Zee, op circa 3 uur vliegen vanaf Nederland. De hoofdstad is de levendige havenplaats Lefkas-stad, aan de noordkust van het eiland. De plaats is ook het beginpunt van de dam naar het vasteland. De zee tussen Lefkas en het vasteland is bezaaid met kleine beboste eilandjes.

Het binnenland van Lefkas is bergachtig met cipressen, loof- en pijnbomen en vele olijfboomgaarden. Het westen van het eiland is ruig en heeft een grillige kustlijn met prachtige zandstranden aan een onwaarschijnlijk blauwe zee. 

Lefkas staat garant voor een zorgeloze zonvakantie met prachtige natuur en interessante cultuur. De badplaatsen bieden een swingend uitgaansleven en hebben leuke winkels en sfeervolle restaurants. In het achterland vind je pittoreske plaatsjes, mooie kloosters en kerkjes en een prachtige natuur.

Lefkas is geschikt voor een gemengd publiek, maar vooral voor liefhebbers van natuur, authenticiteit en rust.

Cultuur Lefkas

Lefkas kent een aantal culturele hoogtepunten:

 • Het klooster van Panagia Faneromeni is één van de belangrijkste kerkelijke gebouwen op het eiland. Het grote klooster is in 1634 gebouwd en door de eeuwen heen vele malen verwoest en herbouwd. Het is hooggelegen tussen de pijnbomen, op circa 2 kilometer van de hoofdstad. Vanaf het klooster heb je een prachtig uitzicht over de kust en het eiland.
 • Lefkas-stad heeft een aantal interessante musea. Het Archeologisch Museum toont de vondsten van alle opgravingen op het eiland. In het Folkloristisch Museum zie je de traditionele ambachten op het eiland. Het Fonografisch Museum heeft een collectie antieke geluidsapparatuur.

De vesting Santa Mavra ligt net buiten Lefkas-stad. De grote vesting is in de 13e eeuw gebouwd door de Venetianen als bescherming tegen aanvallen van de Turken. Door de eeuwen heen is de vesting meerdere malen aangepast, zowel door de Venetianen als door de Turken en Grieken. Hierdoor is een bijzondere mengeling van stijlen ontstaan.

Natuur

De natuur op Lefkas is zeer de moeite waard. Je vindt er diverse gebieden, waarvan de volgende speciale aandacht verdienen:

 • Porto Katsiki, in het westen van het eiland, is verkozen tot één van de mooiste en schoonste stranden van Griekenland. Het prachtige witte zandstrand ligt aan een onwaarschijnlijk blauwe zee en wordt omringd door hoge rotswanden.
 • Het zuidelijkste punt van het eiland wordt gekenmerkt door de Kaap Lefkatas.Deze circa 70 meter hoge krijtrotsklif rijst steil op uit zee. Op de rand van het klif staat een fraaie vuurtoren. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over zee.
 • De hoogste berg van het eiland is de Eláti van ongeveer 1158 meter hoog. Deze berg ligt in een prachtig gebied met bossen en kleine pittoreske plaatsjes. Het is mogelijk begeleide wandelingen te maken naar de top. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het eiland.

Lefkas heeft vele prachtige stranden en het is erg leuk om deze te zoeken. De mooiste stranden liggen in het westen van het eiland verscholen in rotsachtige baaien en omringd door hoge rotswanden. Enkele van de mooiste stranden zijn Egremni, Kathisma en Agios Nikitas.

Leuke plaatsen in Lefkas

In het zuiden van het eiland ligt het pittoreske vissersplaatsje Vasiliki. Dit sfeervolle plaatsje heeft veel van zijn oorspronkelijke sfeer weten te behouden en heeft daarnaast gezellige restaurants en bars. Bij de haven is het goed vertoeven. Je kunt genieten van de heerlijke verse visgerechten, terwijl je kijkt naar de binnenkomst van de authentieke vissersbootjes.

Ligging

Lefkas behoort bij de Ionische Archipel, een eilandengroep in de Ionische Zee. Hiertoe behoren ook de eilanden Zakynthos, Corfu en Epirus. Het eiland ligt voor de westkust van het vasteland van Griekenland en wordt door een dam met het vasteland verbonden.

Lefkas heeft een oppervlakte van circa 305 km² (ongeveer twee keer Texel) en is circa 34 kilometer lang en circa 14 kilometer breed.

Bezienswaardigheden Lefkas

Niet ver van de badplaats Nidri liggen de watervallen van Rachi. Na een wandeling bereik je de kleine en hoge waterval en via een smalle gang bereik je de beek in de bosrijke omgeving. Je kunt in de poeltjes zwemmen of onder de bomen genieten van de mooie watervallen.

Je kunt een boottocht maken naar het eiland Meganissi voor de kust van Nidri. Op het eiland ligt de één na grootste grot van Griekenland, Papanikolos, genoemd naar de Griekse onderzeeboot die hier schuilde in de Tweede Wereldoorlog. Je kunt op het eiland heerlijk uitrusten op de mooie stranden of de authentieke dorpjes bezoeken.

In verschillende plaatsen op het eiland en op het eilandje Meganissi kun je een Griekse avond bijwonen. Onder genot van een heerlijke Griekse maaltijd geniet je van een show met dans, muziek en klederdracht.

Verrassende Highlights in Lefkas

Voor de kust ligt het beroemde eiland Scorpio. Dit eiland is sinds circa 1960 in het bezit geweest van de familie Onassis. Je mag het eiland niet bezoeken, maar veel excursieboten varen wel rond dit eiland. Zo krijg je een beeld van het privé-paradijsje van deze machtige en zeer rijke familie.

De opgravingen van de antieke stad Nirikos liggen in het noordoosten van het eiland. Nirikos was ooit de hoofdstad van het eiland en lag strategisch ten opzichte van het vasteland. Van de eens grote stad kun je nu nog enkele stukken verdedigingsmuur, een antiek theater en een aquaduct zien.

Praktische Tips voor je vakantie naar Lefkas

Hoelang is het vliegen naar Lefkas?

Lefkas is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Lefkas?

Het tijdverschil tussen Nederland en Lefkas is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Lefkas

De verbinding vanuit Nederland naar Lefkas is veelal rechtstreeks. De luchthaven Preveza bevindt zich op het vasteland, dat met een dam is verbonden met het eiland Lefkas. De vliegtijd vanaf Schiphol naar de luchthaven Preveza bedraagt circa 3 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Lefkas?

Er is een regelmatige busverbinding tussen de verschillende kustplaatsen en Lefkas-stad.

Regelmatig varen er boten tussen Lefkas en de overige Griekse eilanden. Vanuit Nidri is er een regelmatige bootverbinding met de eilanden Meganisi, Ithaki en Kefalonia. Vanuit Vasiliki varen er regelmatig boten naar Kefalonia en Ithaki.

Er rijden taxi's rijden door de hele streek. In de meeste plaatsen zijn taxistandplaatsen.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek. Er wordt voor de taxi een nachttoeslag berekend.