Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Mauritius ×

Vakantie Mauritius

Een vulkanisch eiland omringd door mooie witte zandstranden en een azuurblauwe zee met kleurige koraalriffen. Het eiland Mauritius heeft het allemaal voor een optimale zonvakantie. Tijdens een zonvakantie Mauritius weet je pas echt wat tot rust komen is. Meer weten over dit prachtige eiland?

Lees meer

Op vakantie naar Mauritius

Mauritius is naast zijn azuurblauwe zee en hagelwitte stranden een land met diverse culturen. De kleine plaatsjes met de culturele bezienswaardigheden zijn zeker een bezichtiging of bezoekje waard.

Ligging

Mauritius is een vulkanisch eiland gelegen in de Indische Oceaan, ten oosten van het Afrikaanse eiland Madagaskar. Het eiland van zo’n 2040 km² is verdeeld over negen districten en een eilandje genaamd Rodrigues. Samen vormen zij met het Franse eiland Réunion tot de eilanden groep Maskaren. Wat deze eilanden groep zo speciaal maakt is dat zij de uitgestrekte Indische Oceaan onderbreken.

Bezienswaardigheden Mauritius

Ga je op vakantie naar Mauritius? Dan mag een bezoek aan het strand zeker niet ontbreken. De prachtige stranden van Mauritius vormen een must voor een zonvakantie. Vooral de stranden aan de oostkust van het eiland zijn echt aanraders Het merendeel van de bevolking is te bevinden op deze stranden wat een leuke én extra ervaring oplevert.

Naast het strand kun je ook tot rust komen in de wonderlijke natuur ten zuidwesten van het eiland. Hier bevinden zich twee niet te missen hoogtepunten: de Charamel watervallen en de gekleurde aarde (the seven coloured earth). Vulkanische uitbarstingen hebben dit wonderbaarlijke natuur fenomeen gecreëerd. Door de ongewone patronen die de zandduinen hebben, ontstaat er ieder moment van de dag een ander uniek kleurenpatroon. Je zult hier dus nooit exact hetzelfde zien. Een verrassend element op vakantie! Bovendien een mooie ervaring die je kunt vastleggen en later nog eens kunt terugkijken!

Even niet ontspannen? Dat is ook mogelijk! Het eiland kent namelijk verschillende bruisende stadjes. Hier kun je de lokale markten bezoeken, winkelen in een winkelcentrum of lopen over de pier. De plaatsjes die je zeker moet bezoeken: Port Louis en Grand Baie.

Praktische Tips voor je vakantie naar Mauritius

Wat is de route van Nederland naar Mauritius

Als je naar Mauritius vertrekt, houd er dan rekening mee dat de vlucht een tussenlanding kan hebben. In totaal duurt een rechtstreekse vlucht gemiddeld 14 uur.

Met welke munteenheid betalen ze in Mauritius?

De geldzaken zijn als volgt geregeld:

De munteenheid in Mauritius is de Mauritian Rupee (MUR). Deze eenheid is te verkrijgen in vrijwel alle grote hotels en winkelcentra op het eiland. Naast betalen met de MUR is het op Mauritius ook mogelijk te betalen met de creditcard. Geen creditcard bij de hand? Er zijn ook genoeg ATM’s (geldautomaten) aanwezig in toeristische centra en grote steden.

Betalen en fooien
Bij het op straat betalen is het aangeraden alles contact en gepast te betalen. 
Voor het geven van fooien is het gebruikelijk om gidsen, kruiers en hotelpersoneel een fooi van 10-15% te geven. Voor de kamermeisjes in het hotel schikt een bedragje van een euro per dag.

Wat is het voltage in Mauritius?

Het eiland kent een standaard voltage van 230V.

Is het water drinkbaar in Mauritius?

Het leidingwater in Mauritius is niet drinkbaar. Wij raden je dan ook aan om drinkflessen te kopen tijdens het verblijf.

Welke taal spreken ze in Mauritius?

Op het eiland spreekt men Engels. Daarnaast wordt er ook Frans, Creools, Hindi, Tamil, Sanskriet en Cantonees gesproken.

Hoe is het openbaar vervoer in Mauritius?

In Mauritius rijden vooral bussen naar verschillende uithoeken van het eiland. Voor een buskaartje kun je terecht bij de conducteur. Neem hiervoor zeker gepast en contant geld mee! Verder is het van belang er rekening mee te houden dat het vervoerssysteem wat onbegrijpelijk kan zijn voor toeristen en buitenlanders. Een rechtstreekse rit is daardoor zeker aangeraden.Tip: Voor meer informatie over Mauritius neem gerust contact op met een van de Persoonlijk Reisadviseurs. Zij helpen je graag bij het vinden van een perfect uitgestippelde of verzorgde vakantie!

Wat is de geschiedenis van Mauritius?

De verschillende eilanden binnen de eilandengroep Maskaren hebben allen verschillende namen gekend. Het eiland Mauritius misschien wel het meest. In de 10e eeuw werd het eiland voor het eerst ontdekt door de Arabische handelaren. Zij gaven het de naam ‘Dinarobin’. Ondertussen heeft het eiland nog vele namen gekend, waaronder ‘Ilha do Cerne’ (Zwanen-eiland). In 1598 kreeg het zijn officiële naam toen viceadmiraal Wybrandt van Warwijck het voor de Hollanders claimde. Hij vernoemde het eiland naar de toenmalige Amsterdamse stadhouder, Maurits van Nassau.

Naast de vele namen is de veelzijdigheid van dit eiland ook goed terug te zien in de cultuur. Op Mauritius leven diverse bevolkingsgroepen: Creolen, Indiërs en Chinezen. De nationale taal is Engels, maar de Franse taal licht misschien nog veel beter. Daarnaast wordt er ook Creools, Hindi, Tamil, Sanskriet en Cantonees gesproken.