JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Snorkelen op Kaapverdië? Lees onze tips hier! D-reizen

Snorkelen Kaapverdië

Snorkelen in Kaapverdië is altijd een goed idee! Zowel in de zomer als in de winter kun je er prachtig snorkelen. Neem een duik in het helderblauwe water en beleef de prachtige onderwaterwereld van de Kaapverdische Eilanden! Wij zetten de beste tips en snorkelplekken voor jou op een rij!    

Snorkelomstandigheden Kaapverdische eilanden

Met ‘s winters een gemiddelde dagtemperatuur rond de 25 °C en weinig regen is Kaapverdië de ideale winterzonbestemming. De Atlantische Oceaan is van december tot februari zelfs nog 23 à 24 °C. Ideaal om te snorkelen dus! De lokale bevolking en duikscholen geven je graag insider tips voor de beste plekken om te snorkelen, waar je goed zicht hebt en geen last van de wind. Maar natuurlijk hebben wij alvast dé leukste snorkelplekken voor je op een rijtje gezet, met als eerste...

Snorkelen op Boa Vista

Dit eiland staat vooral bekend om zijn woestijnachtige landschap, met witte zandstranden. Maar onder water is er zo nog veel meer om te ontdekken! Grijp je kans en bewonder bij Estoril Beach in Sal Rei zo’n 100 soorten tropische vissen en met een beetje geluk ook nog schildpadden. Ook het koraal van Gatas Bay is geweldig om te zien; misschien kom je hier nog wel een (ongevaarlijke) verpleegsterhaai tegen!

Ga voor Boa VistaSnorkelen op Sal

Het eiland Sal is geliefd om zijn vele zandstranden en dankzij de kristalheldere turkooizen zee is het ook een geweldige snorkelplek. Vooral ten oosten van de pier van Santa Maria kun je de fascinerende onderwaterwereld van Kaapverdië leren kennen. Je zwemt er tussen talloze gekleurde visjes en af en toe kom je een schildpad tegen, maar het gaafste is het onderwaterstandbeeld van Christus. Ook voor grotten en riffen kun je op Sal terecht; bij het natuurverschijnsel Buracona, ook wel Olho Azul (blauw oog) genoemd, kun je snorkelen in de onderwatergrotten.

Snorkelen op SalSnorkelen op São Vincente

De meeste snorkelaars zullen verblijven in Mindelo, met de prachtige baai Porto Grande. Maar als je verder rijdt, kom je bij het Sao Pedro, een dorpje met gekleurde huisjes en een lang zandstrand. Ga hier de onderwaterwereld ontdekken bij Baia das Gata of nog gaver is een snorkelsessie aan de voet van de uitgedoofde vulkaan Viana, bij het vissersdorpje Calhau. Het is hier adembenemend mooi!

Ontdek São VicenteSnorkelen op Santo Antão

In het zuidwesten van Santo Antão ligt Tarrafal de Monte Trigo. Hier leggen schildpadden 's zomers hun eieren op het zwarte zandstrand en in de baai kun je tonijn, walvissen en dolfijnen zien zwemmen. Ook zijn er snorkeltours waarbij je verder uit de kust de onderwaterwereld kunt bewonderen. 

Neem contact op! 


Meer inspiratie voor Kaapverdië?

Zie jij jezelf al snorkelen in Kaapverdië of wil je meer informatie over de Kaapverdische eilanden? 
Bekijk dan hier onze tips en ons aanbod hotels en resorts op Kaapverdië!