Snorkelen Kaapverdië

Snorkelen in Kaapverdië is altijd een goed idee! Zowel in de zomer als in de winter kun je er prachtig snorkelen. Neem een duik in het helderblauwe water en beleef de prachtige onderwaterwereld van de Kaapverdische Eilanden! Wij zetten de beste tips en snorkelplekken voor jou op een rij!    

Snorkelen tussen de vissen

Snorkelomstandigheden Kaapverdische eilanden

Met ‘s winters een gemiddelde dagtemperatuur rond de 25 °C en weinig regen is Kaapverdië de ideale winterzonbestemming. De Atlantische Oceaan is van december tot februari nog 23 à 24 °C, dus ook nog eens ideaal om te snorkelen! De lokale bevolking en duikscholen geven je graag insider tips voor de beste plekken om te snorkelen, zonder dat je last hebt van slechtere zichtbaarheid en veel wind. Maar natuurlijk hebben wij dé leukste snorkelplekken alvast voor je op een rijtje gezet, met als eerste...  

Kaapverdie snorkelen Boa vista Kaapverdie snorkelen Boa vista

Snorkelen op Boa Vista

Dit eiland staat vooral bekend om haar woestijnachtige landschap, maar onder water is er nog zo veel meer om te ontdekken! Grijp je kans en bewonder bij Estoril Beach in Sal Rei zo’n 100 soorten tropische vissen en met een beetje geluk ook nog schildpadden. Ook gaaf is het koraal van Gatas Bay waar je misschien ook nog een verpleegsterhaai rond ziet zwemmen!
Ga voor Boa Vista
Kaapverdie snorkelen Sal Buracana Kaapverdië snorkelen Sal Santa Maria

Snorkelen op Sal

Sal heeft haar naam te danken aan de bekende zoutmijnen, maar met haar vele zandstranden en turquoise blauwe zee is het ook een geweldige snorkelplek. Vooral ten oosten van de pier van Santa Maria kun je de onderwaterwereld van Kaapverdië leren kennen. Je zult vooral veel vissen en af en toe een verdwaalde schildpad tegenkomen, maar het gaafste is het onderwaterstandbeeld van Christus. Ook voor grotten en riffen kun je op Sal terecht; bij het natuurverschijnsel Buracona, ook wel Olho Azul (blauw oog), kun je snorkelen in de onderwatergrotten
Ga snorkelen op Sal
Snorkelen in de zee Kaapverdië snorkelen Sao Antao

Snorkelen op Santiago

In de beschermde baai van het rustige kustplaatsje Tarrafal kun je goed snorkelen in het heldere water. Verder heeft Santiago, het grootste eiland van Kaapverdië, een divers landschap, uitgaansmogelijkheden en zelfs een UNESCO werelderfgoedstad.
Ik wil naar Santiago
Kaapverdië snorkelen Sao Vicente

Snorkelen op São Vincente

De meesten zullen verblijven in Mindelo waar je in de baai Porto Grande goed kunt snorkelen. Als je verder rijdt, kom je bij het Sao Pedro, een dorpje met leuke gekleurde huisjes en een lang zandstrand waar je bij Baia das Gata een duik kunt nemen. Nog gaver is een snorkelsessie aan de voet van de uitgedoofde vulkaan Viana bij het vissersdorpje Calhau. 
Ontdek São Vincente
Kaapverdië snorkelen Santo Antao Kaapverdië snorkelen Santo Antao

Snorkelen op Santo Antão

In het zuidwesten van Santo Antão ligt Tarrafal de Monte Trigo. Hier leggen schildpadden 's zomers hun eieren op het zwarte zandstrand en in de baai kun je tonijn, walvissen en dolfijnen zien zwemmen. Ook zijn er snorkeltours waarbij je verder uit de kust ook de onderwaterwereld kunt bewonderen. 
Neem contact met ons op
Snorkelen

Meer inspiratie Kaapverdië?

Zie jij jezelf al snorkelen in Kaapverdië of wil je meer informatie over de Kaapverdische eilanden? 
Ontdek Kaapverdië!