Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Karpathos ×

Vakantie Karpathos

Wie weg wil van het massatoerisme en vakantie wil houden samen met de Grieken, moet op Karpathos zijn. Dit ruige en ongerepte eiland is een ideale bestemming voor iedereen die een rustige vakantie op prijs stelt. Ook natuurliefhebbers komen aan hun trekken tijdens excursies in het bergachtige binnenland. In sommige kleinere dorpen lopen de bewoners nog in originele klederdracht.

Lees meer

Op vakantie naar Karpathos

Karpathos ligt in het zuidoosten van Griekenland en is het één na grootste eiland van de Dodekanesos. Het bergachtige eiland ligt tussen Rhodos en Kreta. Karpathos wint steeds meer aan populariteit. Dat komt vooral door de veelzijdigheid: je vindt hier prachtige stranden, het vervoer op het eiland is prima en er is van alles te beleven op het gebied van cultuur en natuur. Karpathos heeft een rijke historie en biedt tal van mogelijkheden tot het maken van excursies.

De belangrijkste plaats op Karpathos is de hoofdplaats, Pigadia (Karpathos-stad). Deze stad ligt in het zuidoosten van het eiland aan een van de grootste baaien van dit eiland. De tweede toeristenplaats op Karpathos is het rustige Amoopie. Deze kleine badplaats ligt tegen begroeide heuvels aan de oostkust.

Karpathos is geschikt voor een gemengd publiek. Het is circa 3 uur en 45 minuten vliegen naar Karpathos.

Cultuur Karpathos

Karpathos heeft vele culturele bezienswaardigheden:

 • Het kleine, traditionele dorp Olimbos ligt in het noorden van Karpathos en is pas sinds kort over de weg bereikbaar. Hier lopen nog veel bewoners rond in klederdracht en worden de tradities nog hoog in het vaandel gedragen.
 • Op het eiland zijn oude graftombeste vinden uit de Minoïsche en Mykeense tijd.
 • Ten noorden van Karpathos ligt het eilandje Saria, hier vind je ruïnes die bij de antieke stad Nisyros behoorden.
 • In de rotsen bij Vroukounda vind je grafkamers en overblijfselen van vestingmuren. De stad stamt uit de 6e eeuw voor Christus.

Vergeet niet dat je, om ruïnes en oudheden te kunnen zien, vaak van de hoofdwegen af moet.

Natuur

De natuur van Karpathos is zeer mooi:

 • In het zuiden van Karpathos biedt het hoge punt Finiki een geweldig uitzicht. Deze plaats komt in het bijzonder tot zijn recht tijdens de zonsondergang.
 • Geoefende wandelaars kunnen hun hart ophalen in de ruige natuur aan de noordkant van Karpathos. Hier vind je oude bossen, steile bergen en weinig bewandelde paden.

Leuke plaatsen in Karpathos

Het rustige en groene dorp Mesochori ligt vrij centraal op het eiland. Het is erg leuk om door de nauwe straatjes te lopen, langs de oude huizen met traditionele inrichting. Vanaf het plein aan de rand van de plaats heb je een prachtig uitzicht over zee.

Ligging

Karpathos ligt ten zuidoosten van het vasteland van Griekenland tussen Kreta en Rhodos in.

Het eiland heeft een oppervlakte van circa 330 km² en is circa 50 km lang en maximaal 10 km breed. Na Rhodos is Karpathos het grootste eiland van de Dodekanesos.

Bezienswaardigheden Karpathos

Menetes ligt ten zuidwesten van de hoofdplaats Pigadia (Karpathos-stad). Dit is het schoonste dorp van Karpathos. Het mooie dorp is opgebouwd uit witte huizen met gele en blauwe ramen en je ziet er veel bloemen.

Een dorpentocht is een bijzondere manier om dit charmante eiland te leren kennen. Deze tocht leid je langs zeven van de veertien dorpen op het eiland. Hierdoor krijg je een goed beeld van het dagelijks leven in de dorpjes.

Wil je de natuur in? Dan kun je mooie fiets- en wandeltochten maken op plekken waar je per auto niet kunt komen. Je kunt er ook voor kiezen om een strandwandeling of boottocht te maken.

Verrassende Highlights in Karpathos

In de havens of aan de kust zijn er mogelijkheden tot vissen. Je kunt ook meegaan met één van de vissersbootjes vanuit de haven van Pigadia.

Praktische Tips voor je vakantie naar Karpathos

Hoelang is het vliegen naar Karpathos?

Karpathos is meestal tussen de 3,75 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Karpathos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Karpathos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Karpathos

De luchthaven van Karpathos ligt op circa 17 km ten zuiden van Pigadia (Karpathos-stad). De vliegtijd vanaf Schiphol bedraagt circa 3 uur en 45 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Karpathos?

In het zomerseizoen rijden er bussen vanuit Pigadia naar verschillende plaatsen op het eiland als Arkasa en Amoopi.

Vanuit Pigadia vaart er dagelijks een boot naar Alexandroupolis op het vasteland. De boot doet onder meer Rhodos, Kos, Kalymnos, Samos, Chios, Lesbos en Limnos aan. Verder gaat er een boot naar Pireus (de haven van Athene). Deze boot gaat via Kassos, Sitia, Kalimnos, Patmos, Agios Nikolaos en Milos. Vanuit de haven van Diafani in het noorden kun je ook naar Rhodos.

In verhouding tot de grootte van het eiland rijden er weinig taxi's, dus de wachttijden kunnen soms lang zijn.Tip: Je kunt een taxi aanhouden door jouw hand op te steken. Je kunt ook een taxi laten bestellen door de receptie bij jouw accommodatie, hier worden dan wel voorrijkosten voor berekend. Let op dat de taximeter aan staat of spreek een tarief af voor het vertrek.