Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Malta ×

Een vakantie op Malta brengt je in Mediterrane sferen. De mix tussen een fascinerende geschiedenis, historische steden, kleurrijke vissersdorpjes de vriendelijke inwoners, de heerlijke lokale keuken én de oneindige uitzichten op zee maken je vakantie in Malta zeker speciaal. Malta is een geweldige bestemming in Europa als je wilt ontspannen in de zon, maar óók leuke dagtrips wilt maken. Wanneer laat jij je verleiden door het charmante Malta met haar eilanden?

Lees meer

Op vakantie naar Malta

De eilandengroep Malta is schitterend gelegen in de Middellandse Zee, ongeveer 93 km ten zuiden van het Italiaanse eiland Sicilië. En ook al zijn Malta, Gozo en Comino samen niet groter dan de stad Rotterdam, ze hebben wel alles in huis voor een onvergetelijke vakantie. Zonovergoten zomers met een heerlijk zeebriesje (temperatuur gemiddeld 26˚C), stranden en rotsplateaus om lekker te zonnen, historische plaatsjes, fantastische monumenten en een binnenland waar je prachtig kunt wandelen door de heuvels.

Het grootste en zuidelijkste eiland is Malta, een vlak tot licht heuvelachtig, kalkstenen rotsplateau dat vanuit het noorden licht omhoogsteekt uit de azuurblauwe zee. Maak een prachtige wandeling langs de spectaculaire rotswand die aan de zuidkant van het eiland loodrecht oprijst uit zee en bezoek zeker de hoofdstad Valletta.   

Gozo ligt ten noorden van Malta en is veel kleiner en groener. Valleien en akkers worden afgewisseld door karakteristieke tafelbergen en aan de zuid- en westkust verheffen steile tot loodrechte rotsen zich boven de Middellandse Zee. Op Gozo moet je zeker een bezoek brengen aan één van de vele, grote imposante kerken.

Het mini-eilandje Comino ligt tussen Gozo en Malta in. Het mooiste stukje van het eiland is de Blue Lagoon, een superblauw stukje Middellandse Zee!

De leukste plaatsen van Malta

De grootste stad en tevens hoofdstad van Malta is Valletta. Het historische centrum staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is echte cultuurstad met als kleinste hoofdstad van Europa verrassend veel bezienswaardige plekken waaronder de mooie haven, forten en kerken. Maak zeker tijd vrij voor een dagje Valletta!

Op zoek naar een geschikte badplaats in Malta? Het bruisende Sliema en St. Julians zorgen voor veel gezelligheid, terwijl je juist in Mellieha goed zit voor een kindvriendelijke vakantie of als je meer rust wilt. Wil je een rustige vakantie op Malta? Dan kunnen wij je een hotel bij St. Pauls Bay zeker aanraden. De laatste tip voor een badplaats op Malta is Qawra, want hier vind je één van de beste stranden van het eiland. 

Onze tips voor Malta

Speciaal voor jouw vakantie naar Malta hebben wij enkele tips:

  • Maak een dagtrip naar Mdina in het hart van het eiland. Je waant je hier in de middeleeuwen tussen de stadsmuren. Verdwaal in de smalle steegjes en kom fotogenieke plekken tegen!
  • Een absolute must-do op Malta is een bootexcursie naar de Blue Lagoon. Deze blauwe en kraakheldere lagune vind je op het kleine eiland Comino. Met een (speed)boot kun je een mooie boottocht maken naar de Blue Lagoon om er vervolgens te snorkelen.
  • Ga zeker ook een dagje naar Gozo, een ander eiland. Je vindt er prachtige authentieke plaatsjes waar weinig toeristen te bekennen zijn.
  • Voetjes van de vloer! Tijdens een folkloristische dansavond op Malta gebeurt dat uitbundig op Angelsaksische muziek.
  • Malta staat bekend als één van Europa's mooiste plekken om te duiken. Duik het water in en zie door je duikbril de prachtige veelkleurige vissen en allerlei soorten koraal!
  • Ben je een thrillseeker? Malta heeft veel kliffen en steile rotsen die je kunt beklimmen. Een onvergetelijke ervaring!

Stranden van Malta

Een groot gedeelte van de Maltese kust bestaat voornamelijk uit rotskusten, maar Malta heeft wel degelijk mooie stranden. Deze vind je vooral in het noordwesten van het hoofdeiland Malta. Tot de mooiste behoren onder andere Mellieha Bay, Golden Bay en Paradise Bay. Wanneer je een hotel in Mellieha verblijft kun je makkelijk naar deze prachtige stranden toe!

Natuur in Malta

Spot de blauwe grotlijster! Dit prachtige dier herken je van verre door zijn blauwe verenkleed. Het is de nationale vogel van Malta. Houd je ogen dus goed open tijdens je vakantie in Malta!

Een mooie natuurlocatie op Malta zijn de Dingli Cliffs en de Blue Grotto die vlakbij elkaar liggen. Kijk uit over de grote blauwe Middellandse Zee vanaf de beroemde, ruige Dingli-kliffen en breng een bezoek aan de Blauwe Grot aan de zuidkant van Malta. De zon zorgt hier iedere ochtend weer voor een betoverend tafereel. Haar schijnsel in combinatie met de ligging van de grot zorgt voor een waaier aan tinten blauw, van fluorescerend lichtgevend, tot diepdonkerblauw. Met een bootexcursie zie je het voor je neus gebeuren!

Restaurants & uitgaan in Malta

Uit eten op vakantie in Malta hoort erbij! De heerlijke keuken van Malta is een opmerkelijke mix van uiteenlopende stijlen. Behalve smaakvolle hapjes die doen denken aan het culinaire eten uit buurland Italië, worden er tevens bij bijna iedere maaltijd vertrouwde patatjes geserveerd. Malta was namelijk ooit een Britse kolonie. Saillant detail: fish'n chips is nog altijd het meest populaire gerecht! Ook wordt er natuurlijk erg veel heerlijke verse vis én fantastisch zongerijpt fruit gegeten. Drink bij het eten geen buitenlandse wijn, want dan kan in Nederland ook. De lokale variant is lekker én goedkoper. Ook wordt er in Malta prima bier gebrouwen.

Wil je tijdens jouw vakantie op Malta uitgaan? Dan kunnen wij eigenlijk maar één bestemming aanbevelen en dat is St. Julians. Je hebt hier een heuse ‘barstreet’ met volop uitgaansgelegenheden waar je tot in de late uurtjes kunt dansen!

Praktische tips voor je vakantie naar Malta

Waar ligt Malta?

De Maltezer Archipel is een eilandengroep in de Middellandse zee, dat bestaat uit Malta, Gozo, Comino en onbewoonde eilandjes Fifjla, Fungus Rock, Saint Paul's Island, Manoel Island en Cominotto. Deze schitterende, rotsachtige eilanden liggen ongeveer 93 km ten zuiden van het Italiaanse Sicilië en circa 230 km ten oosten van het Noord-Afrikaanse Tunesië. Samen hebben de eilanden een landoppervlak dat ongeveer 4x zo klein is als de provincie Utrecht. Malta is het grootste eiland, daarna volgt Gozo en het kleine eiland Comino.

Hoelang is het vliegen naar Malta?

Malta is tussen de 3 en 3,5 uur vliegen vanuit Amsterdam.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Malta?

Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Malta.

Hoe is het openbaar vervoer in Malta?

Op Malta en Gozo rijden er regelmatig bussen tussen de verschillende plaatsen, die erg voordelig zijn. Er rijden geen treinen. Tussen de eilanden, Sicilië en het vasteland van Italië (Genua, Salerno) en Tunesië zijn verschillende bootverbindingen. Tussen Malta en Gozo varen ferry’s van Cirkewwa en de haven van Mgarr. Deze vaart ook in het weekend, op feestdagen en 's nachts.

Heb je zin gekregen in een vakantie naar Malta? Bekijk onze fantastische deals naar de mooiste hotels van het eiland en wie weet geniet jij binnenkort van het heerlijke eilandleven!