Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Stalis ×

Stalis is een levendige badplaats aan een mooie baai tussen de populaire badplaatsen Chersonissos en Malia. De plaats heeft een prachtig lang en breed zandstrand, waar je heerlijk kunt zwemmen in de heldere zee. Of strijk neer op een van de gezellige terrassen met een prachtig uitzicht op zee. Stalis is ideaal als je de drukte wilt vermijden, maar de gezelligheid wel wilt kunnen opzoeken.

Lees meer

Op vakantie naar Stalis

Stalis, ook wel Stalida genoemd, is een gezellige badplaats aan de noordkust van Kreta. Stalis bestaat uit een lange kustweg, waaraan de vele winkels, bars en taverna's liggen. Op de vele terrasjes geniet je van de Griekse gastvrijheid. Op het prachtige brede strand kun je heerlijk zonnebaden. Wil je actief van het water genieten? Huur dan een waterscooter of waterfiets. 

Stalis is geschikt voor een breed publiek. Door de ligging is de badplaats zeer geschikt om leuke excursies op Kreta te maken, zoals een bezoek aan de opgravingen van het paleis van Knossos of om de nabijgelegen plaatsen Chersonissos en Malia te bezoeken.

Excursies Stalis

Vanuit Stalis zijn verschillende activiteiten mogelijk: Breng een bezoek aan de gezellige stad Agios Nikolaos en drink een glas retsina-wijn op een terras aan het zoetwatermeer in het centrum van het stadje. Verken de Lassithi-hoogvlakte per scooter of auto. Op deze vlakte op circa 30 kilometer van Stalis staan nog authentieke Griekse windmolens. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Het landschap rond Stalis is glooiend. Het achterland is heuvelachtig met akkers en lage begroeiing, en wordt omgeven door wijn-, olijf- en citrusboomgaarden. De badplaats loopt aan de oostkant ongemerkt over in de grotere badplaats Malia. Aan de westkant van Stalis ligt de populaire badplaats Chersonissos.

Stalis ligt aan de noordkust van het eiland Kreta. Langs de kust is het vrij vlak met rotsachtige delen. De diverse stranden bestaan voornamelijk uit zand en hebben over het algemeen een vrij geleidelijk aflopende zeebodem die bedekt is met rotsen. Op de stranden kun je ligbedden en parasols huren.

Stranden van Stalis

Stalis kent twee zandstranden: Het Stalis-strand is een lang strand (circa 1 kilometer) met voornamelijk zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af en is met rotsen bedekt. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches en bijzettafels. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen. Achter het strand kun je iets eten of drinken op de verschillende terrassen van accommodaties en in restaurantjes en bars. Het Oost-strand is een zandstrand met een geleidelijk aflopende zeebodem die met rotsen is bedekt. Het strand is bereikbaar via treden. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches en toiletten. Achter het strand zijn verschillende terrassen van accommodaties, bars en restaurantjes.  

Bezienswaardigheden Stalis

Maak een boottocht naar het eiland Spinalonga. Op dit kleine eiland voor de kust van Kreta was tot 1957 een leprakolonie gevestigd. Het eiland is ook het decor van de bekende tv-serie Who pays the ferryman?

Op slechts 35 kilometer van Stalis ligt het paleis van Knossos. Dit is het paleis van de mythologische koning Minos. Knossos is de meest bezochte en indrukwekkendste opgraving van Kreta.

Een avondje stappen in de badplaats Chersonissos is zeker de moeite waard! Hier vind je vele bars, restaurantjes en een aantal grote discotheken, waar je tot in de vroege uurtjes kunt dansen.

Verrassende Highlights in Stalis

Op circa 80 kilometer van Stalis, aan de oostkust van Kreta, ligt het dorpje Vai. Vai staat bekend om het prachtige palmenstrand.

In het achterland van Stalis ligt een van de mooiste natuurgebieden van Kreta, de Lassithi- hoogvlakte. Lassithi staat bekend om de historische windmolentjes en de Diktigrot, volgens de Griekse Mythologie de geboortegrot van Zeus. Je kunt de grot per ezel of te voet bereiken.

Stranden van Stalis

De kustweg bestaat vrijwel uitsluitend uit terrassen van restaurantjes, Griekse taverna's en bars. In Stalis heb je  de keuze uit verschillende eetgelegenheden. Er zijn traditionele taverna's, snackbars en enkele Chinese restaurants. Op de terrassen geniet je van een verkoelend Grieks Mythos-biertje en kijk je uit over de Middellandse Zee.

Stalis heeft talloze bars, voornamelijk Ierse pubs, diverse discobars en een amusementshal.

Stalis heeft zelf geen grote discotheken. Maar omdat Stalis gunstig ligt tussen de populaire badplaatsen Chersonissos (circa 5 kilometer verder) en Malia (circa 3,5 kilometer verder), kun je kiezen welk nachtleven je gaat verkennen. De Nederlanders gaan over het algemeen naar Chersonissos, in Malia tref je vooral Engelse toeristen aan!

Praktische Tips voor je vakantie naar Stalis

Hoelang is het vliegen naar Stalis?

Stalis is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Stalis?

Het tijdverschil tussen Nederland en Stalis is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Stalis

De vliegtijd naar Heraklion is circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 31 kilometer van Stalis. De transfertijd bedraagt circa 40 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Stalis?

Vanuit Stalis rijdt regelmatig een bus via Chersonissos naar Heraklion. Tevens rijdt er frequent een bus naar Malia. In het hoogseizoen rijdt een toeristentrein regelmatig via Chersonissos naar de tussengelegen plaatsen.

Per taxi kun je vanuit Stalis naar Chersonissos, Heraklion, Malia en de luchthaven van Heraklion.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.