JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Goedkope vakantie Turkije - Vakantie deals | D-reizen

Vakantie Turkije

Informatie
Resultaten
Bestemming
Sorteer op:

Populaire vakanties

1
Onze vakanties naar Turkije krijgen gemiddeld een 7.9 uit 7.740 beoordelingen
Vakantie Turkije
vakanties gevonden
Bekijk aanbod

Veelgestelde vragen over Turkije

Waar ligt Turkije?

Turkije ligt in Zuidoost-Europa en Zuidwest-Azië op ongeveer 4 uur vliegen van Nederland en heeft een oppervlakte die 23 keer zo groot is als Nederland. Het ligt voor het grootste deel op het Aziatische deel van het Euraziatische continent. Slechts 5 procent ligt op het Europese deel van dit continent. Het deel rond de grootste stad Istanbul ligt in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden.

Het noordwesten van Turkije grenst aan Griekenland en Bulgarije, het noorden grenst aan de Zwarte Zee en Georgië. Het oosten grens aan Armenië en Iran en in het zuidoosten grenst het land aan Irak en Syrië. In het zuiden en zuidwesten grenst Turkije aan de Middellandse Zee.

Hoe lang is het vliegen naar Turkije?

Vanaf Amsterdam vlieg je in 3,5 uur naar Turkije. Ben je op zoek naar een vliegvakantie Turkije? Bekijk snel onze vliegvakanties en laat je verrassen.

Je vakantie Turkije boeken kan ook met een vlucht vanaf Duitsland. Niet altijd, maar vaak wel zijn deze vakanties ook nog wat goedkoper dan vanaf andere luchthavens. Benieuwd? Check het aanbod vanaf Duitsland

Hoe is het weer in Turkije?

Turkije heeft een mediterraan klimaat. Aan de Turkse Rivièra ligt de temperatuur in april, mei en oktober meestal tussen de 20 en 25°C. Tussen juni en september is het vaak 30°C of warmer. In oktober koelt het af. 

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Turkije?

In Turkije is het 1 uur later in vergelijking met Nederland.

Wat moet je meenemen op vakantie naar Turkije?

Als je op vakantie gaat naar Turkije dan is het belangrijk dat je een ID of paspoort bij je hebt. Belangrijk is dat dit persoonlijke document lang genoeg geldig is. Voor je vakantie Turkije moet je paspoort namelijk minimaal 6 maanden geldig zijn. Je hebt overigens geen visum meer nodig voor deze vakantie, dat scheelt weer! Wij helpen je graag op weg met een checklist voor jou vakantie Turkije. Kom langs in het reisbureau.

Hoe is het openbaar vervoer in Turkije?

Overal rijden minibusjes (dolmusbusjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en brengen je voor weinig geld naar veel bestemmingen. De dolmus stopt als je jouw hand opsteekt. Zwaai niet, want dan zwaait de bestuurder gewoon terug. Je kunt ook opstappen op de busstations. De busjes vertrekken als ze vol zijn. In de grotere toeristenplaatsen rijden ook stadsbussen. Deze zijn vaak duurder.

Vanuit de grotere plaatsen aan de westkust van Turkije gaan regelmatige bootverbindingen naar Griekenland. Ook zijn er bootverbindingen tussen de verschillende plaatsen in Turkije. Kusadasi en Izmir hebben ook een grote haven waar regelmatig cruiseboten aanleggen. Tip: Buiten de toeristencentra hebben de taxi's vaak geen meter en is het verstandig van tevoren een prijs af te spreken. Ook kun je afdingen om de prijs omlaag te krijgen. Daarnaast is het ook mogelijk om met de auto naar Turkije te reizen. Vind op onze website handige tips voor een autovakantie Turkije.

Daarom kies je voor

Online géén boekingskosten

Géén boekingskosten t.w.v. €34,50 op alle vakanties wanneer je online bij D-reizen boekt!

Altijd de beste deal

Supersnel vind & vergelijk je bij ons de allerbeste deals van verschillende aanbieders.

Veilig op vakantie

D-reizen is aangesloten bij SGR, ANVR en Calamiteitenfonds. Jij reist daarom met zekerheid en garantie.

Ruim 75 reisbureaus

Kom je er niet uit? Wij helpen je graag verder. Telefonisch, online of in één van onze reisbureaus.

Meer over D-reizen