Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Turkije ×

Een vakantie naar Turkije is er voor iedere vakantieganger! Je vindt hier alle ingrediënten voor een heerlijke zonvakantie: een aangenaam klimaat, fijne stranden, smakelijke lekkernijen uit de Turkse keuken en mooie badplaatsen. Tel daar de vriendelijke en gastvrije bevolking bij op en je kunt voor een strandvakantie in geen beter land zijn! Maak het jezelf helemaal comfortabel met een all inclusive hotel, dan ervaar je pas hoe onbezorgd een vakantie is! 

Lees meer

Op vakantie naar Turkije

Turkije is een geweldige bestemming voor allerlei vakanties, van zonvakanties en all inclusive vakanties tot rondreizen en stedentrips. Het land heeft een bijzondere cultuur, een rijke traditie en het heerlijke eten vullen de mooie stranden en kustplaatsen prima aan. Meer beleven dan alleen een heerlijke zonvakantie? Het binnenland en de kust kun je goed combineren in een rondreis. De ligging tussen Azië en Europa biedt een mengeling van beide culturen. Door de eeuwen heen is een indrukwekkende historie ontstaan, waar je nu nog de vele overblijfselen van kunt zien. Van oude Romeinse steden, grotwoningen in Cappadocië tot prachtige moskeeën. Als je graag een rondreis door Turkije wilt maken, dan nodigen wij je van harte uit voor een afspraak in één van onze reisbureaus!

Wil je in plaats van een rondreis of stedentrip liever all inclusive vakantie vieren? Turkije staat voor onbezorgd genieten! Ook voor een zonnige last minute ga je naar Turkije, want hier is de temperatuur bijna het hele jaar zeer aangenaam. Kijk bijvoorbeeld eens voor vakanties naar Kusadasi, Antalya of Alanya. Turkije heeft een bruisend uitgaansleven en geweldige winkelmogelijkheden. In de vele mooie badplaatsen kun je genieten van de Turkse keuken, van de prachtige stranden en de vriendelijke bevolking. Het prijsniveau in Turkije is lager dan in Nederland. Dit maakt Turkije een voordelige bestemming om eens lekker te verblijven in een luxe hotel voor een zeer gunstige prijs.

De mooiste regio’s van Turkije

Turkije kun je in verschillende regio’s opdelen die interessant zijn voor een strandvakantie of stedentrip. Verreweg de meest bezochte regio is de Turkse Riviera. In deze kuststreek in het zuiden van Turkije vind je de meest luxueuze hotels waarvan velen aan het strand bij badplaatsen zoals Kemer, Side, Antalya en Alanya.

Ook aan de Egeïsche Kust vind je veel luxe hotels bij onder andere Bodrum en Kusadasi. De Egeïsche Kust ligt aan de westkant van Turkije. Vlak onder de Egeïsche Kust ligt de Lycische Kust. Hier vind je ook kleinere badplaatsen zoals Fethiye en Öludeniz met een Blue Lagoon.  

Liever een stedentrip naar Turkije maken? Dan is Istanbul de allerbeste keuze. Deze metropool ligt aan de Bospurus en is de enige stad in zowel Europa als Azië. Je ziet er tijdens een stedentrip tal van toffe bezienswaardigheden zoals bazaars en moskeeën.  

Onze tips voor Turkije

Speciaal voor jouw vakantie naar Turkije hebben wij de volgende tips:

  • Als je ooit één stad in Turkije moet zien dan is het Istanbul wel. Bezoek hier onder andere de wereldberoemde Aya Sofia-kerk en de Blauwe Moskee. Sla je slag op de Grote Bazaar en de Egyptische kruidenbazaar en bezichtig de adembenemende paleizen in het Topkapi Museum.
  • Bezoek ook eens een hamam (het Turkse badhuis). Dit is een belevenis op zich. De hamam is een verwarmd badhuis waar Turken hun lichaam grondig verzorgen. Na een hamambehandeling voel je jezelf als herboren. Na een uitgebreide scrub- en boenbehandeling krijg je vaak nog een moddermasker of een massage. Meer mooie plekken van Turkije ontdekken? Lees hier het blog: Top 10 mooiste plekken in Turkije.
  • Side is een parel in de Turkse Rivièra. De plaats heeft schitterende stranden en veel Romeinse bezienswaardigheden. Zo vind je er restanten van een oude tempel ter ere van de god Apollo, een oud amfitheater en een aquaduct.
  • Maak een tocht met de auto of bus naar Efeze. Dit is de belangrijkste Romeinse stad van Turkije. Vroeger was deze plaats een groot handelscentrum en de stad waar de godinnen Cybele en Artemis werden vereerd. Er staat nog een prachtige tempel ter ere van Artemis, de godin van de maan en de jacht. Deze tempel is één van de klassieke zeven wereldwonderen. In Efeze zijn vele oude straten, een theater, een kerk en een bibliotheek gevonden.

Stranden van Turkije

Als er één land is met veel stranden dan is het Turkije wel. Een groot gedeelte van het land grenst aan de Middellandse Zee en kent fijne zand- maar ook kiezelstranden. Van alle stranden die Turkije heeft behoren Kleopatra Beach bij Alanya en het strand van Öludeniz bij de Blue Lagoon tot de allermooisten!

Natuur in Turkije

Naast een bewonderenswaardige cultuur heeft Turkije ook een bijzonder gevarieerde natuur. Van de ruige weidse steppen en sneeuwbedekte bergen in het uiterste oosten tot het afwisselende landschap aan de kust met uitgestrekte landbouwgebieden en romantische baaien.

Tijdens je vakantie in Turkije kun je met een excursie naar één van de mooiste natuurwonderen van het land: Pamukkale, ook wel het Katoenen Kasteel genoemd. Door kalkhoudende warmwaterbronnen zijn er enorme kalkterrassen ontstaan die er uitzien als een kasteel of waterval. Deze natuurbronnen werden vroeger gebruikt als thermale baden. Hoewel je er niet meer mag baden blijft een bezoek aan Pamukkale een bijzondere ervaring.

Restaurants & uitgaan in Turkije

Turkije heeft een zeer uitgebreide en goede keuken, die tot de top vier van de wereld wordt gerekend. De gerechten zijn niet te zwaar gekruid en bieden veel variatie. De Turkse keuken gebruikt veel vers fruit en groente, gegrild vlees en vele soorten salades. Veel van de verse gerechten zijn ook terug te vinden op de kleurrijke markten, waar je alle soorten groenten, kruiden en fruit ziet.

De Turkse keuken gebruikt veel lamsvlees. Visgerechten worden eigenlijk alleen in de kustgebieden aangeraden. Er zijn verschillende variaties van de gegrilde lamsspies, zoals döner kebab en pip kebab. De Turkse keuken heeft ook een voorkeur voor mierzoete gerechten zoals Turks fruit en baklava, de meest geliefde patisserie. Proef het zelf tijdens een vakantie in Turkije!

Wil je naast zonnen en zwemmen in Turkije ook lekker uitgaan bij gezellige uitgaansgelegenheden? Een aantal badplaatsen staan bekend om hun nachtleven zoals Marmaris en Bodrum. Je kunt hier feesten tot in de late uurtjes!

Praktische tips voor je vakantie naar Turkije

Waar ligt Turkije?

Turkije ligt in Zuidoost-Europa en Zuidwest-Azië op ongeveer 4 uur vliegen van Nederland en heeft een oppervlakte die 23 keer zo groot is als Nederland. Het ligt voor het grootste deel op het Aziatische deel van het Euraziatische continent. Slechts 5 procent ligt op het Europese deel van dit continent. Het deel rond de grootste stad Istanbul ligt in Europa. Het Aziatische en het Europese deel worden gescheiden door de Dardanellen, de Zee van Marmara en de Bosporus, die gezamenlijk de Middellandse Zee met de Zwarte Zee verbinden.

Het noordwesten van Turkije grenst aan Griekenland en Bulgarije, het noorden grenst aan de Zwarte Zee en Georgië. Het oosten grens aan Armenië en Iran en in het zuidoosten grenst het land aan Irak en Syrië. In het zuiden en zuidwesten grenst Turkije aan de Middellandse Zee.

Hoe lang is het vliegen naar Turkije?

Turkije is tussen de 3,5 en 4 uur vliegen, afhankelijk van je aankomstluchthaven.

Wat is het tijdsverschil tussen Nederland en Turkije?

In Turkije is het 1 uur later in vergelijking met Nederland.

Hoe is het openbaar vervoer in Turkije?

Overal rijden minibusjes (dolmusbusjes). Deze busjes zijn vaak van particulieren en brengen je voor weinig geld naar veel bestemmingen. De dolmus stopt als je jouw hand opsteekt. Zwaai niet, want dan zwaait de bestuurder gewoon terug. Je kunt ook opstappen op de busstations. De busjes vertrekken als ze vol zijn. In de grotere toeristenplaatsen rijden ook stadsbussen. Deze zijn vaak duurder.

Vanuit de grotere plaatsen aan de westkust van Turkije gaan regelmatige bootverbindingen naar Griekenland. Ook zijn er bootverbindingen tussen de verschillende plaatsen in Turkije. Kusadasi en Izmir hebben ook een grote haven waar regelmatig cruiseboten aanleggen. Tip: Buiten de toeristencentra hebben de taxi's vaak geen meter en is het verstandig van tevoren een prijs af te spreken. Ook kun je afdingen om de prijs omlaag te krijgen.