JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wintersport Italië – Op skivakantie in de Dolomieten bij D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Wintersport Italië

Ciao, benvenuto in Italia! Wintersport in Italië betekent ontspannen skiën of snowboarden op een prachtige allround-bestemming. Ontdek de mooie variatie aan pistes van de UNESCO-genoteerde Dolomieten, zoals bruisend Val Gardena. En, ervaar de rust van deze kleine tot middelgrote skigebieden. Benieuwd? Ga voor een heerlijke skivakantie in Italië met D-reizen!

Wintersport Italië

Waarom op wintersport in Italië?

Wil je graag op wintersport in Italië? Welkom op deze allround-bestemming waar je kleine tot (middel)grote skigebieden tegenkomt. En, waar ieder type sporter de perfecte uitdaging vindt. Ontdek de mooiste en meer rustige skigebieden, voorzien van gezellige après-skibarretjes en restaurants in levendige wintersportdorpen. En, wat denk je van schitterende skitochten met de fenomenale Sellaronda-route? Wil je de mooiste pistes van Italië ontdekken? Vind de beste deals voor een skivakantie in Italië bij D-reizen!

Voor wie is een skivakantie in Italië geschikt?

Een skivakantie in Italië betekent op wintersport naar een echte allround-bestemming. Zo vind je hier zowel blauwe, rode als zwarte pistes: dit betekent dat zowel beginners, gevorderden als professionals op hun eigen niveau hier de beste sneeuwavonturen beleven. Daarbij kom je in Italië voornamelijk kleinschalige tot middelgrote skigebieden tegen: vooral voor beginners en jonge kinderen is dit ideaal. Maar, ook meer gevorderden gaan voor een heerlijke wintersportvakantie naar Italië door de overwegend rode pistes voor gemiddelde uitdaging. Omdat het in de Dolomieten rustiger is dan in de buurlanden Oostenrijk en Zwitserland, is dit vooral onder gezinnen een groot favoriet.

Bereikbaarheid & openbaar vervoer

De bekende wintersportdorpen voor een skivakantie in Italië vallen erg goed te bereiken: dit komt door het goed georganiseerde wegennet van Europa. Voor wintersport in Italië wordt eigen vervoer, zoals de auto, je het meest aangeraden. Wil je op skivakantie in de Dolomieten, zoals het bruisende Val Gardena? Dan rijd je via Utrecht naar het Duitse Dortmund, gevolgd door Frankfurt, Stuttgart. Bij het plaatsje Füssen rijd je de Oostenrijkse grens over en vervolg je je weg naar de Tiroolse hoofdstad Innsbruck. Via de bekende Brennerpas steek je de Oostenrijks-Italiaanse grens over en bereik je binnen 1.5 uur het Italiaanse Val Gardena.

Openbaar vervoer

Wil je jezelf tijdens het wintersporten gemakkelijk van A naar B verplaatsen? De skigebieden in de Dolomieten zelf beschikken over goed geregeld openbaar vervoer: zo rijden er bussen op vaste tijdstippen tussen de wintersportplaatsen. Of, maak gebruik van de skiliften en gondels tussen verschillende skigebieden. 

Wat nodig voor een autovakantie naar Italië?

Reis je met de auto naar Italië voor een wintersportvakantie in de Dolomieten? De meeste wintersporters kiezen voor eigen vervoer. Maar, waar moet je aan denken tijdens de reis? Voor de meeste snelwegen in Italië moet je tol betalen: dit doe je contant of met een pinpas of creditcard. De tol betaal je bij een tolpoortje of achteraf: dit wordt bij de betreffende tolpoort aangegeven. Wil je sneller door kunnen rijden? Ga dan voor de elektronische tolbadge: deze bevestig je achter de voorruit en wordt automatisch herkend door de tolpoorten. Reis tijdens het winterseizoen ook altijd met winterbanden: deze hebben een veel betere grip en zorgen voor comfort op de weg. Ook adviseren wij je altijd sneeuwkettingen in de auto te leggen: in de meeste landen voor wintersport is dit ook verplicht. Worden de wegen goed onderhouden, maar komt er een onverwachte sneeuwbui? Dan voorkom je met sneeuwkettingen zomaar ongewenste verrassingen. Wel zo fijn, toch?

Skipas nodig?

Wil je binnenkort op wintersport in Italië? Schaf dan alvast een skipasje aan: deze kun je halen in een van onze D-reizen winkels. Zo ga je onbezorgd op skivakantie naar de Dolomieten!