Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Griekenland ×
    • Kreta ×
    • Chersonissos ×

Vakantie Chersonissos

Chersonissos is dé bruisende badplaats van Kreta met taverna's en terrasjes en discotheken en heerlijke stranden om uit te rusten. Het oude vissersdorpje is uitgegroeid tot een populaire bestemming bij Nederlanders. Hollandse invloeden vind je terug in een aantal Hollandse (snack)bars. Chersonissos is echter meer dan uitgaan alleen. De badplaats is ook zeer geschikt voor leuke excursies op Kreta.

Lees meer

Op vakantie naar Chersonissos

Chersonissos ligt aan de noordkust van Kreta. De badplaats heet eigenlijk Limin (haven). Chersonissos, het échte Oud-Chersonissos ligt een stuk hoger tegen een helling. Chersonissos heeft een gezellig druk centrum en een lange boulevard met veel bars, taverna's, terrasjes en een uitbundig nachtleven.

Op de stranden kun je heerlijk zonnen en bijkomen van het uitgaan. Chersonissos is populair bij een gemengd publiek, maar in het hoogseizoen is de badplaats vooral in trek bij jongeren. Rustzoekers kunnen dan beter niet naar deze vakantiebestemming gaan.

Chersonissos is ook een ideale uitvalsbasis om het veelzijdige Kreta te leren kennen. Een leuke manier om het achterland van de badplaats te verkennen, is een jeepsafari. Ook liggen op slechts 30 km de opgravingen van het indrukwekkende paleis van Knossos.

Excursies Chersonissos

Vermaak je in en om Chersonissos! Bezoek het waterpark Starbeach. Het waterpark heeft verschillende zwembaden en een eigen strand. Feesten kan hier ook: twee keer per week zijn er schuimparty's. De entree is gratis, voor de activiteiten moet je wel betalen. Bezoek de opgravingen van Knossos, het voormalige paleis van koning Minos. Maak een boottocht naar Spinalonga en de wereldberoemde voormalige leprakolonie. Bekijk dan zeker ook de historische opgravingen op dit eiland. Huur een scooter en maak een rit naar de Lassithi-hoogvlakte. Een groen gebied midden in de bergen boven Chersonissos. Voor meer ideeën en mogelijkheden, zie de informatie over Kreta.

Ligging

Het landschap rond Chersonissos is heuvelachtig, met lage begroeiing en veel olijfbomen. Op circa 1,5 km liggen authentieke, maar ook vrij toeristische dorpjes als Koutouloufari en Piskopiano.

Nog iets verder ligt het dorpje Oud-Chersonissos, dat nog niet door toeristen wordt bevolkt. Verder het achterland in zijn vrij steile en rotsachtige heuvels tot ongeveer 600 meter hoogte.

Chersonissos ligt aan de noordkust van het eiland Kreta. De badplaats heeft een rotsachtige en vrij grillige kust met diverse (kleine) stranden. De stranden bestaan uit grind en soms zand, kiezels, keien, rotsen en/of betonplateau(s).

De zeebodem loopt over het algemeen vrij snel af en is bij een aantal stranden bedekt met keien, kiezels of rotsen. De stranden zijn vaak omgeven door rotsen. Bij de stranden zijn (snack)bars en kun je ligbedden huren.

Stranden van Chersonissos

Chersonissos bied je volop strandplezier! Voor het centrum van Chersonissos ligt Chersonissos-strand (circa 500 m). Het strand bestaat vooral uit kiezels. De diverse baaitjes bij het strand worden gescheiden door rotsen. De zeebodem loopt hier geleidelijk af en bestaat uit zand, grind en keien. Het strand loopt bij vloed onder water. Je kunt ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches en een EHBO-post.

Het Creta Maris-strand (circa 500 meter) bestaat uit zand, grind en betonplateaus. Op de gedeelten met betonplateaus zijn op diverse plaatsen trapjes om in het water te komen. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand, grind en kiezels. Het strand bestaat uit verschillende baaitjes, die van elkaar gescheiden zijn door rotsen. Er zijn ligstoelen, parasols en diverse watersportfaciliteiten. Ook zijn er douches en een EHBO-post.

Het Star Beach-strand (circa 450 m) is een zandstrand en grenst direct aan het Star Beach-waterpark. Het bestaat in feite uit twee stranden, gescheiden door rotsen. De zeebodem loopt geleidelijk af en is bedekt met zand, grind en kiezels. In het hoogseizoen is dit strand dé plaats voor jongeren. Op het strand kun je ligstoelen en parasols huren. Ook is er een badmeester. Er zijn tevens diverse watersportmogelijkheden, zoals windsurfen, jetskiën, banana-riding en waterfietsen. Dit strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn.

Het Silva Maris-strand heeft een fijngrind strand. De zeebodem loopt vrij snel af. Het Silva Maris-strand ligt onder andere voor hotel Silva Maris en wordt op een plaats onderbroken door een brede pier die bestaat uit natuursteen. De pier is circa 70 m lang met daarachter een plateau met zand. Het strand bereik je via trapjes. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches, een EHBO-post en strandbewaking. Bij het strand ligt een cafetaria en een snackbar.

Het Nana-strand bestaat uit een betonplateau en zand. De zeebodem loopt vrij geleidelijk af. Het Nana-strand ligt aan de oostkant van Chersonissos richting Stalis voor hotel Nana Beach. Het strand ligt tussen twee lange, betonnen pieren en een rotsblokken pier. Hierdoor is er weinig stroming. Het strand bereik je via trapjes. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook zijn er douches, toiletten, een EHBO-post en strandbewaking. Voor de kinderen zijn er enkele speeltoestellen en er is een volleybalnet. Het Nana-strand heeft een blauwe milieuvlag. Dit betekent dat het strand en het water extra schoon zijn.

Het West-strand heeft een grindstrand. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien, kiezels en rotsen. Het strand ligt tussen lage rotsen, aan de westkant van het Creta Maris-strand. Er zijn trapjes om in het water te komen. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook is er een bar.

Het Golden-strand bestaat uit (fijn)grind en grind. De zeebodem loopt vrij snel af en is bedekt met keien en rotsen. Het strand ligt aan de westrand van Chersonissos en wordt aan een kant door rotsen onderbroken. Het strand bereik je via trapjes. Op het strand kun je ligbedden en parasols huren. Ook is er een frisdrank- en grillkraampje.

Bezienswaardigheden Chersonissos

In Chersonissos mag je het bruisende uitgaansleven niet missen. Bezoek de Hollandse straat of doe mee aan een bartour om meteen de beste bars van de plaats te leren kennen.

Op slechts 30 km van Chersonissos ligt het paleis van Knossos. Dit is de meest bezochte en indrukwekkendste opgraving van Kreta. Bezoek het paleis van de mythologische koning Minos en maak kennis met het oude Griekenland.

Wil jeeen dagje rustig aandoen, maak dan een boottocht naar het eiland Spinalonga. Op dit kleine eiland voor de kust van Kreta was tot 1957 een leprakolonie gevestigd. Het eiland is ook het decor van de bekende tv-serie Who pays the ferryman?

Verrassende Highlights in Chersonissos

Met een jeepsafari leer jeop een avontuurlijke manier de omgeving van Chersonissos kennen. Begeef je off-road en ontdek de mooiste weggetjes en geniet van de spectaculaire uitzichten. De jeepsafari wordt vaak afgesloten met een barbecue.

In het bergdorpje Oud-Chersonissos vind jeeen leuk pleintje met gezellige Griekse taverna's, waar je heerlijk kunt eten. In de zomermaanden is er op maandagavond een Kretenzer avond met muziek en dans.

Stranden van Chersonissos

In het centrum en langs de boulevard van Chersonissos is een ruime keuze aan eetgelegenheden. Dit zijn traditionele Griekse taverna's, maar ook Italiaanse, Mexicaanse en Chinese restaurants. Wil je liever Hollands? Chersonissos heeft ook Hollandse snackbars!

Wie even van een drankje wilt genieten, stapt één van de vele bars binnen. Er zijn ook Nederlandse bars. Voor een avondje stappen zijn er diverse discotheken en meerdere discobars.

Praktische Tips voor je vakantie naar Chersonissos

Hoelang is het vliegen naar Chersonissos?

Chersonissos is meestal tussen de 3,5 en 4 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Chersonissos?

Het tijdverschil tussen Nederland en Chersonissos is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Chersonissos

De vliegtijd naar Heraklion bedraagt circa 3 uur en 30 minuten. Het vliegveld ligt op circa 26 km van het centrum van Chersonissos. De transfertijd bedraagt circa 30 minuten.

Hoe is het openbaar vervoer in Chersonissos?

Chersonissos heeft een busstation. Regelmatig rijdt er een bus door de badplaats en naar Heraklion en Agios Nikolaos via tussenliggende plaatsen.

Een toeristentrein rijdt in het hoogseizoen regelmatig via het centrum en de landinwaarts gelegen plaatsjes naar de oost- en westkant van Chersonissos.

Met de taxi kun je vanuit Chersonissos naar (de luchthaven van) Heraklion.Tip: Let op dat in een taxi de meter aan staat of spreek een tarief af voor vertrek.