JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Vakantie Griekse Eilanden - altijd de beste deal
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Griekse eilanden

Griekenland staat al jaren in onze Top 3 van meest geboekte zonbestemmingen. Een last minute Griekenland behoort tot de populairste last minute vakanties! Het is dichtbij (3 tot 4 uur vliegen), het weer zonnig en warm en het eten heerlijk. De gemiddelde temperatuur in april bedraagt 20º C graden, in juli en augustus 30º C graden en in oktober 23º C graden.  Ga je voor Kreta, Rhodos, Kos, Zakynthos, Samos of ga je eilandhoppen? Bij ons vergelijk je de beste aanbiedingen van alle aanbieders, zodat je zeker bent van de beste deal!

Nu zoeken en boeken

Vakantie Griekse eilanden: praktische informatie

  • Je betaalt op alle Griekse eilanden met de euro
  • In de badplaatsen spreekt men redelijk Engels
  • In Griekenland is het 1 uur later dan in Nederland
  • Een rechtstreekse vlucht vanuit Nederland naar één van de Griekse eilanden duurt 3 tot 4 uur
  • Kreta is verreweg het grootste eiland. Nummer 2 is het minder toeristische Evia, nummer 3 is Lesbos. Rhodos en Chios maken de Top 5 compleet
  • Griekenland bestaat uit meer dan 5000 eilanden, waarvan een groot deel onbewoond. Wil je meerdere eilanden bezoeken? Neem contact met ons voor een vrijblijvend eilandhopvoorstel! 

Het weer op de Griekse eilanden

Voor zee, zon en warme zomers zit je op alle Griekse eilanden goed. De temperatuur ligt in juli en augustus rond de 30 graden en de zon schijnt volop. Ideaal om dan naar één van de 10 mooiste stranden van Griekenland te gaan!
 
In het voor- en najaar zijn de temperatuurs- en neerslagverschillen groter. Op de Ionische Eilanden (Corfu, Kefalonia, Lefkas en Zakynthos), beter bekend als de groene eilanden, valt dan meer neerslag. 
 
Op de zuidelijkste eilanden zoals Rhodos, Kos en Kreta, is het meestal enkele graden warmer dan op de westelijke eilanden. Op Kreta bijvoorbeeld ligt de temperatuur in april tussen 20 en 25 graden en in oktober rond 25 graden.
 
Het toeristenseizoen in Griekenland loopt op de meeste eilanden van april tot en met oktober. Buiten die maanden zijn er weinig georganiseerde reizen.