Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
 • 1e persoon: 1-1-1990
 • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
  • Griekenland ×
  • Kefalonia ×

Vakantie Kefalonia

Heb je de film Captain Corelli's Mandoline gezien? Dan weet je hoe mooi Kefalonia is. Op dit ongerepte eiland is het massatoerisme nog niet doorgedrongen. Toch heeft het eiland veel te bieden: van prachtige stranden tot onbedorven natuur, en van kloosters met bijzondere iconen tot boottochten om de zeeschildpadden te zien. Natuur- en rustliefhebbers kunnen geen betere bestemming kiezen.

Lees meer

Op vakantie naar Kefalonia

Kefalonia is het grootste eiland van Ionische Archipel. Je bereikt het eiland in circa 3 uur vliegen vanaf Schiphol. Het is een rijk en vruchtbaar eiland, dat bekend staat om zijn rode en witte wijn, de robola. Ook de kaas en honing zijn befaamd.

De belangrijkste toeristenplaatsen op Kefalonia zijn de hoofdplaats Argostoli, het naastgelegen Lassi en Skala, dat aan de zuidoostkust van het eiland ligt. Kefalonia is geen massabestemming. Daardoor heeft het eiland haar eigen karakter nog goed weten te behouden.

Het eiland Kefalonia is vooral in trek bij rustzoekers, mensen van middelbare leeftijd. In het hoogseizoen bezoeken voornamelijk gezinnen het eiland.

Cultuur Kefalonia

Musea, kastelen en bibliotheken: je vindt het allemaal op Kefalonia!

 • In Argostoli staat de Korgialenios-bibliotheek. Dit is één van de grootste bibliotheken van Griekenland met 53.000 boeken. In hetzelfde gebouw zijn ook het Historisch Museum en het Folkloremuseum gevestigd.
 • Ook in Argostoli kun je het Archeologisch Museum bezoeken. Hier kun jeeen aantal interessante vondsten uit graven uit de Mykeense tijd bekijken. De tentoonstelling bevat onder meer wapens, sarcofagen, sieraden, gouden munten en werktuigen.
 • De Atros Abdij is de oudste abdij op het eiland. De abdij is gewijd aan de maagdelijke geboorte van Jezus. De abdij heeft een opmerkelijke middeleeuwse vierkante toren, vanwaar je een schitterend uitzicht heb.
 • Agios Andreas isde vroegere hoofdstad van Kefalonia. Hier kun je een prachtig middeleeuws kasteel met gracht en brug bezoeken (Agios Georgios). In de omgeving staat ook het klooster Agios Andreas. Dit klooster is bekend vanwege zijn fresco's en 16e eeuwse iconen.

Als je op 16 augustus in Kefalonia bent, moet je zeker de Abdij van Sint Gerasimos bezoeken. Sint Gerasimos is de beschermheilige van het eiland. Op 16 augustus komt de bevolking van Kefalonia hier samen om de dag van hun beschermheilige te vieren.

Natuur

De natuur van Kefalonia is schitterend!

 • Eén van de toppers van het eiland is het ondergrondse meer van Melissani. Een deel van de overkoepeling van het meer is ingestort. Hierdoor is een sprookjesachtig meer met donkerblauw water ontstaan. Je kunt de grot van Melissani dagelijks per boot bezoeken.
 • Eén van de mooiste stranden van Kefalonia is Myrtos. Dit wordt wel het paradijs van Kefalonia genoemd. Myrtos is een mooi wit zand-kiezelstrand met een diepblauwe zee.
 • Een ander bijzonder strand is het Xi-strand bij Paliki. Het strand heeft fijn rood zand en helder doorschijnend ondiep water. Hier vlakbij kun je de zogenaamde 'bewegende steen' (Kounoupetra) bekijken. Dit is een rots in de zee die ritmisch heen en weer beweegt.

In de zee rondom Kefalonia leven de beroemde reuzenzeeschildpadden (caretta caretta). Een goed moment om deze bijzondere dieren te zien is 's ochtends tussen 8 en 9 uur in de haven van Argostoli. De schildpadden komen af op de visresten van de vissersboten.

Ligging

Kefalonia is een eiland in de Ionische Zee. Het ligt ten noorden van het eiland Zakynthos en ten zuiden van het eiland Lefkas. Het behoort tot de eilandengroep Ionische Archipel. Het eiland is ongeveer 50 km lang en 6 tot 35 km breed en heeft een oppervlak van circa 900 km².

Bezienswaardigheden Kefalonia

Huur een auto en maak een rondrit over het eiland. Je kunt dan een bezoek brengen aan de plaatsen Argostoli, Lassi en Skala.

Als je met de ferry naar het vasteland gaat, ben je in een uurtje in Olympia. Deze plaats is de bakermat van de Olympische spelen. Je vindt hier bijzondere opgravingen en resten van Griekse tempels en sportaccommodaties.

Maak een boottocht naar de omringende eilanden Zakynthos, Lefkas en Ithaki. Vergeet niet in Zakynthos naar de waterschildpadden te kijken!

Bezoek de druipsteengrotten van Drogarati. Je vindt ze aan de weg van Sami naar Argostoli. Het centrum wordt gevormd door een enorme kamer vol stalagmieten waar ook concerten worden gegeven.

Verrassende Highlights in Kefalonia

Fiskardo, in het uiterste noorden van het eiland, is bekend om zijn sfeervolle en pittoreske haven. Assos is een charmant vissersplaatsje met een 16e eeuwse Venetiaanse burcht. Oorspronkelijk verdedigde deze burcht het eiland tegen de zeerovers. Je vindt er ook prima zandstrandjes, witte huizen en een mooie kade.

Praktische Tips voor je vakantie naar Kefalonia

Hoelang is het vliegen naar Kefalonia?

Kefalonia is meestal tussen de 3 en 3,5 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Kefalonia?

Het tijdverschil tussen Nederland en Kefalonia is 1 uur.

Wat is de route van Nederland naar Kefalonia

Je kunt vanuit Nederland meestal rechtstreeks naar Kefalonia vliegen. Het vliegveld ligt op ongeveer 8,5 km van Argostoli. De vliegtijd vanaf Schiphol is circa 3 uur.

Hoe is het openbaar vervoer in Kefalonia?

Er rijden regelmatig bussen tussen de verschillende plaatsen op Kefalonia. De belangrijkste busroute is die tussen Argostoli en Lassi. Vanuit Argostoli gaan enkele malen per dag bussen naar Skala, Sami, Kourkoumelata, Poros en Fiskardo.

Met de boot heb je twee keer per dag een verbinding met Lixouri, op het schiereiland van Kefalonia. Ook is er een verbinding met Kilini op het vasteland (beide carferry). Verder kun je in het seizoen twee keer per dag naar Zakynthos en vier keer per dag naar Lefkas. Ook Ithaka is met de boot te bereiken.

Als je een taxi neemt, spreek dan van te voren een prijs af. De meter wordt nauwelijks gebruikt. Voor ritten na 22:00 uur geldt voor taxi's een nachttoeslag, tussen middernacht en 05:00 uur geldt vaak een dubbel tarief.