JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Wintersport Frankrijk - Skivakantie Frankrijk deals bij D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Wintersport Frankrijk

Skiën over de Mont Blanc en snowboarden in Chamonix: wintersport in Frankrijk staat voor een skivakantie van wereldse allure! De perfecte poedersneeuw, de grootste skigebieden ter wereld en de enorme variatie aan pistes: hier ga je voor next-level sneeuwavonturen. Staan jouw skilatten al in de wax? Ga voor een skivakantie in Frankrijk met D-reizen!

Wintersport Frankrijk

Waarom op wintersport in Frankrijk?

Wintersport op wereldniveau: dat is wat een skivakantie in Frankrijk je belooft! De Franse Alpen beschikken namelijk over de grootste, aaneengesloten skigebieden ter wereld, zoals het bekende Les Trois Vallées met dorpen als Val Thorens en Méribel. En, wat te denken van Les Portes du Soleil en het reusachtige Evasion Mont Blanc met het mondaine Chamonix? Frankrijk behoort tot de ultieme favorieten onder gevorderden en professionele Alpine-skiërs! Toe aan de mooiste sneeuwavonturen? Ontdek de top 10 skigebieden van de Franse Alpen en vind de beste deals voor wintersport in Frankrijk bij D-reizen!

Voor wie is een skivakantie in Frankrijk geschikt?

Frankrijk beschikt, samen met Oostenrijk en Zwitserland, over de grootste skigebieden ter wereld. Alleen al het skigebied Les Portes du Soleil beschikt over zo'n 580 kilometer aan afdalingen. Je vindt hier dan ook een super gevarieerd aanbod van zowel blauwe, rode als zwarte pistes: dit betekent dat ieder niveau, van beginnend tot professioneel, voor een wintersportvakantie in Frankrijk terecht kan. Toch wordt wintersport in Frankrijk vooral aangeraden voor gevorderden en professionals. Waarom? Omdat het voor kinderen en beginners wat overweldigend kan zijn: in rustigere omstandigheden ontwikkel je op meer ontspannen wijze je vaardigheden. Of, ga je bijvoorbeeld naar het hooggelegen Val Thorens? Voor kinderen kan dit net te koud zijn. Een skivakantie in Frankrijk is dus vooral geschikt voor wintersporters die een gemiddeld tot (zeer) moeilijk niveau zoeken. Wil je als beginner toch voor wintersport naar Frankrijk gaan? Zoek dan vooral de groene pistes op: in dit land staan deze voor de meest makkelijke afdalingen.

Bereikbaarheid & openbaar vervoer

Wil je op wintersport in Frankrijk? De favoriete wintersportgebieden zijn op meerdere manieren te bereiken:

Met de auto naar de Franse Alpen

Ga je met de auto naar Frankrijk voor een wintersportvakantie? Door het uitstekende wegennet van Europa zijn de Franse Alpen zeer goed bereikbaar. Gemiddeld doe je hier een dag over. De meeste routes gaan hierbij via Genève of Chambéry. Ook de hoger gelegen Alpendorpen, zoals Val Thorens, zijn goed bereikbaar: er wordt namelijk steeds veel gedaan om de wegen berijdbaar te houden. Hieronder lees je wat je nodig hebt voor een autovakantie naar Frankrijk: ondanks het goede onderhoud van de weg, kan een onverwachte sneeuwbui voor verrassingen zorgen. Om hier goed op voorbereid te zijn, vertellen we hieronder wat je nodig hebt.

Met het vliegtuig naar de Franse Alpen

Ga je graag met het vliegtuig? De beste opties zijn dan rechtstreekse vluchten naar Genève of Grenoble. Tegen betaling laat je gemakkelijk je wintersportbagage inchecken bij de luchtvaartmaatschappij: wel hanteert iedere vliegmaatschappij andere kosten en regels, dus check deze altijd van te voren.

Openbaar vervoer

Ook in de wintersportdorpen zelf is het openbaar vervoer goed geregeld. Zo verplaats je jezelf met speciale bussen of neem je de gondel of skilift naar andere gebieden. Wil je met ander vervoer, zoals de bus of trein? Speciaal voor wintersport zijn er directe verbindingen naar diverse wintersportplaatsen, zoals de Flixbus of Thalys Sneeuw.

Wat nodig voor een wintersportvakantie naar Frankrijk?

Wil je met de auto op wintersport naar Frankrijk? Dan is het goed om rekening te houden met de verkeersregels die daar gelden. En, wat je in de auto verplicht mee moet nemen rond wintertijd. Om te beginnen wordt op de meeste wegen in Frankrijk tol geheven: dit betekent dat je moet betalen om de wegen te gebruiken. Wil je zo snel mogelijk naar je wintersportbestemming in Frankrijk rijden? Maak dan gebruik van de tolbadge: hiermee betaal je op elektronische wijze de tol. Je bevestigt de tolbadge achter de voorruit die automatisch herkend wordt door de tolpoorten: zo sta je dus niet in die lange rij. Handig, toch? Ook is het belangrijk je auto van winterbanden te voorzien en standaard sneeuwkettingen mee te nemen. Ben je namelijk op een moeilijk punt in de bergen? Dan komen deze je goed van pas! En, het zorgt voor een extra stukje veiligheid en meer grip op de weg.

Skipas nodig?

Wil je op wintersportvakantie naar Frankrijk, maar heb je nog geen skipasje? Geniet van een onbezorgde reis naar de Franse Alpen en schaf alvast jouw skipasje aan bij een van onze D-reizen winkels bij jou in de buurt!