Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Tsjechie ×
    • Praag En Omstreken ×
    • Praag ×

Praag is één groot monument. Bereid je dus maar voor op een stedentrip vol historie, cultuur en architectuur! Slenter over de Karelsbrug, bezoek de Praagse burcht en vergaap je aan de Astronomische Klok. En vergeet ook het bruisende uitgaansleven van de hoofdstad van Tsjechië niet. Je kunt je hoe dan ook optimaal vermaken tijdens een paar dagen of weekend weg in Praag!

Lees meer

Op stedentrip naar Praag

Praag, aan de rivier de Moldau, is een stad vol geschiedenis, cultuur en fraaie bezienswaardigheden. De binnenstad van Praag is één groot openluchtmuseum met sfeervolle pleinen, mooie kerken en historische gebouwen. Een weekend in Praag is zo gevuld!

Praag is een echte cultuurstad. De theaters zijn alleen al vanwege hun architectuur en interieur een bezoekje waard. Maar als je de kans krijgt, moet je zeker een dansvoorstelling of opera bijwonen.

Ook de smaakpapillen komen tijdens een stedentrip in Praag niets tekort. Er zijn ontelbaar veel restaurantjes en cafés waar je kunt genieten van de stevige Tsjechische keuken, mét een biertje natuurlijk. Want de Tsjechen zijn heer en meester in bierbrouwen. Maar ook kopje koffie of thee in een café met Jugendstil-interieur is zeker aan te bevelen.

Er is van alles te zien en te beleven en daarom zochten wij de leukste en fijnste hotels voor je uit, voor een heerlijk verblijf tijdens je citytrip in Praag.

Bezienswaardigheden voor een weekend in Praag

Een stedenreis naar Praag is snel gevuld dankzij de vele bezienswaardigheden. Omdat je lang niet alles kunt zien in een paar dagen Praag, lichten we de mooiste voor je uit.

De Praagse burcht, Hradcany, schittert op een heuvel boven de stad en dateert uit 880. Het is het grootste gesloten paleizencomplex ter wereld. De prachtige torens van de Sint-Vituskathedraal, die in de burcht staat, zie je boven het complex uitrijzen. De Praagse burcht is in verschillende bouwstijlen gebouwd en erg indrukwekkend. Vanaf de burcht heb je een geweldig uitzicht op de rivier de Moldau, de Karelsbrug en de Oude Stad (Staré Mesto).

Het beroemde Gouden Straatje ligt aan de binnenzijde van de Praagse burcht. Het is een smal straatje met kleine pittoreske huisjes, en een van de meest bezochte bezienswaardigheden van Praag. Het straatje is genoemd naar de goudsmeden die hier in de 17e eeuw woonden. In het Gouden Straatje hebben ook enkele beroemde creatievelingen gewoond, waaronder de Tsjechische schrijver Franz Kafka. Hij woonde tussen 1916 en 1917 op nummer 22.

Een van de beroemdste bouwwerken van Praag is de Karelsbrug, de 520 meter lange brug die de wijk Kleine Zijde (Malá Strana) met de Oude Stad verbindt. Op de brug zie je prachtige beelden van Johannes de Doper, Jozef en Sint-Wenceslas. En omdat de Karelsbrug alleen toegankelijk is voor voetgangers, kun je de beelden op je gemak bekijken. In de zomer zijn er op de brug veel schilders en straatartiesten te zien.

De Astronomische Klok in de gevel van het stadhuis in de Oude Stad is een soort gigantische koekoeksklok, maar in plaats van een vogeltje komen elk uur de twaalf apostelen voorbij. Aan de zijkanten van de klok bewegen op hetzelfde moment figuren die symbool staan voor de dood, hebzucht, lust en ijdelheid. Daarna gaat de haan kraaien en slaat de klok. De klok dateert uit 1490.

Onze tips voor een stedentrip in Praag

  • Het mooiste zicht over de schilderachtige daken van de stad heb je vanuit de Oude Stadhuistoren, die 69 meter hoog is. Deze gotische toren werd halverwege de 14e eeuw gebouwd en pas ruim een eeuw later werd de gevel voorzien van de beroemde Astronomische Klok.
  • Ten noorden van het Oude Stadsplein vind je Josefov, de joodse wijk. Je vindt er onder meer synagogen en prachtige Art Nouveau-panden. Een mooie buurt om doorheen te wandelen.

Uitgaan in Praag

Praag is een geweldige stad om uit te gaan. Van laagdrempelige biercafés tot elegante cocktailbars en hippe clubs. In de Oude Stad en Nieuwe Stad (Nove Mesto), en dan vooral rond het Wenceslasplein en omliggende straten, vind je tal van populaire uitgaansgelegenheden.

Praktische informatie voor je citytrip naar Praag

Waar ligt Praag?

Praag is de hoofdstad van Tsjechië en ligt op circa 860 km afstand van Utrecht.

Wat is de route vanuit Nederland naar Praag?

Er zijn verschillende manieren om in Praag te komen. Met de auto rijd je er vanaf Utrecht in ruim 9 uur naartoe. Met de trein reis je vanaf Amsterdam in 10,5 uur naar Praag, met een overstap in Berlijn. Of vlieg in anderhalf uur vanaf Amsterdam of Eindhoven naar de luchthaven van Praag.

Hoe is het openbaar vervoer in Praag?

Het openbaar vervoer in Praag is heel goed geregeld; vooral de metro en tram rijden frequent en zijn betrouwbaar. Er zijn in de stad volop taxi's verkrijgbaar, maar bedenk dat de chauffeurs geen goed imago hebben; vaak wordt een veel te hoog tarief berekend. Reserveer daarom, indien mogelijk, van tevoren een taxi online of per telefoon, in plaats van een taxi aanhouden op straat.


Wil jij ook op een weekendje weg naar Praag? Bekijk dan snel ons aanbod hotels in Praag!