Je zoekt nu op:
2 personen op 1 kamer
  • 1e persoon: 1-1-1990
  • 2e persoon: 1-1-1990
Wijzigen
    • Verenigde Arabische Emiraten ×
    • Dubai ×
    • Dubai ×

Winkelen, winkelen, winkelen, daarom komen mensen naar Dubai. Zij worden niet teleurgesteld in dit winkelmekka met hypermoderne shopping malls en eeuwenoude Arabische soeks. En alles taxfree! In het Las Vegas van de Verenigde Arabische Emiraten is luxe doodgewoon en de meest bizarre attracties staan voor je klaar. Wat dacht je van skiën in de woestijn?

Lees meer

Op vakantie naar Dubai

Viva het Arabische Las Vegas! Dubai, de hoofdstad van het gelijknamige emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten, is in veel opzichten te vergelijken met haar Amerikaanse zusje. Het is een ultramoderne stad midden in de woestijn. Er staan hotels in de vreemdste vormen en het aantal attracties is werkelijk ontelbaar.

Dubai Stad, in het noorden van Dubai, heeft echter één ding dat Las Vegas niet of veel minder heeft en dat zijn de talloze winkelstraten, shopping malls en eeuwenoude markten (soeks). Dubai is het winkelparadijs in het middenoosten. Shop till you drop, sta snel weer op en winkel rustig verder. Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het kopen. En het goede nieuws… Alles is belastingvrij. Als je zich slecht in kunt houden, is Dubai misschien niet zo’n slimme keuze.

Het uitgaansleven in Dubai is wervelend. Je vindt er vele restaurants, waarvan er enkele op honderden meters hoogte liggen! Er zijn honderden bars en cafés, waaronder een echt ijscafé, waar je kunt afkoelen van de warmte buiten. Maar blijf niet te lang, want er is veel meer te ontdekken. In de hippe clubs draaien internationale top DJ’s hun platen, terwijl de jetset nog een glaasje champagne bestelt. Dubai is over the top leuk!

Maar Dubai is meer dan moderne winkelcentra en winkelstraten; het heeft ook cultuur en oude gebouwen. Maak een wandeling door het oude gedeelte van de stad, Deira, en geniet van de authentieke huizen en traditionele windtorens, de ouderwetse variant van de moderne airco. Of bezoek de prachtige Jameirah Moskee of het huis van Sheik Saeed.

Dubai is een stad van vele gezichten!

Ligging

Dubai is na Abu Dhabi het grootste emiraat en ligt tussen Abu Dhabi in het westen en Ash Sharigah in het oosten.

De stad Dubai ligt in het noorden van het emiraat Dubai, en wordt in tweeën gesneden door een kreek van de Perzische Golf. Deze scheidt de delen Deira en Dubai.

Bezienswaardigheden Dubai

Zoals gezegd komen de meeste toeristen naar Dubai om eens exorbitant te shoppen. Jij ook? Wij kunnen het je meer dan aanraden! In dit winkelmekka van de Arabische landen is het luxe wat de klok slaat. Denk je dat dit niet voor jou is weggelegd? Treur niet, alle inkopen zijn belastingvrij! In de stad heb je volop keuze uit dure boetiekjes en leuke kledingzaken. Er zijn ongeveer 50 grote shopping malls en het worden er steeds meer! Kun je niet kiezen uit het grote aanbod? Geen nood, boek gewoon een Shopping Tour. De tour brengt je langs de belangrijkste shopping malls en de gezelligste markten. En natuurlijk is er tijd om je geld uit te geven!

Na al het winkelgeweld moet je even tot rust komen. Breng een bezoek aan één van de mooiste moskeeën van de stad, de Jumeirah Moskee. Dit is de enige moskee in Dubai die ook door niet-moslims mag worden bezocht. Als je gepaste kleding aanhebt, mag je mee met de rondleiding die dagelijks om 10:00 uur begint. Binnen mag je volop foto’s maken. Een unieke kans om eens een kijkje te nemen in een echte moskee! Maar niet alleen de binnenkant van de moskee is bijzonder, ook de buitenkant is een plaatje. Vooral in de avond is de moskee een genot voor het oog. De ondergaande zon kleurt de moskee, waar het gebouw een sprookjesachtige aanblik krijgt.

Dubai heeft een groot aantal authentieke Arabische markten, soeks. Ze zijn allemaal uniek en verkopen ieder andere dingen. De Gold Market of Gold Souk is een echte aanrader. Wandel over deze sfeervolle markt en geniet van al het goud, dat hier letterlijk blinkt. Op de markt kun je lekker rond slenteren en je favoriete sieraad uitzoeken. Wees niet te hebberig, want het gewicht bepaalt de prijs!

Verrassende Highlights in Dubai

Als je even wilt ontsnappen aan de moderne aanblikken van de wolkenkrabbers, kun je de Dubai Creek oversteken naar het stadsdeel Deira. Hier vind je de oude wijk Bastakiya. Bastakiya is het culturele centrum van de stad. Hier zie je circa 50 oude huizen en klassieke windtorens van rond 1900. Deze gebouwen geven een goed beeld van hoe Dubai vroeger was. De huizen zijn allemaal gebouwd volgens dezelfde methode. De wanden zijn van koraal en zijn bedekt met zandpleister. In de gebouwen vind je onder andere musea, winkeltjes, galeries en restaurantjes.

Wil je thuiskomen met een sterk, maar waar verhaal? Ga dan skiën in de woestijn! In Dubai vind je één van de grootste overdekte skibanen ter wereld. Je kunt op de lange latten naar beneden over vijf pistes. De pistes variëren in moeilijkheid van blauw (eenvoudig) tot zwart (moeilijk). De langste piste heeft een lengte van circa 400 m en is ongeveer 60 m breed. Toon je liever je kunsten op het snowboard? Ook dat kan! je vindt er een Freestyle Zone, waar je jezelf helemaal uit kunt leven.

In Dubai staat het wereldberoemde 7*-(!) hotel Burj-al Arab. De naam betekent letterlijk ’Toren van de Arabieren’ en staat op een kunstmatig aangelegd eiland ongeveer 280 m van de kust. Je bereikt het hotel via een brug. Het gebouw heeft de bijzondere vorm van een zeil van een dhow, een traditioneel Arabisch zeilschip. Het hotel lijkt dan ook zo in zee weg te varen. Al bij binnenkomst valt je mond wijd open bij het zien van de circa 180 m hoge atriumhal. Binnen is het één en al (blad)goud wat er blinkt. Heb je na het shoppen nog geld over? Dan kunt je een hapje eten in het restaurant dat zich op ongeveer 200 m hoogte bevindt. Het kost wat, maar het uitzicht is onvergetelijk! Let op: je mag het hotel alleen betreden als je gast bent of van het restaurant gebruik gaat maken.

Praktische Tips voor je vakantie naar Dubai

Hoelang is het vliegen naar Dubai?

Dubai is meestal tussen de 6,5 en 7 uur vliegen.

Wat is het tijdverschil met Nederland van Dubai?

Het tijdverschil van Dubai is in de wintertijd 2 en in de zomertijd 3 uur.