JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Spanje – Goedkope Autovakanties – D-reizen

Zoek Vakanties

Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Spanje

Spanje is toch wel vakantiebestemming numero uno! Jaarlijks gaan zo'n 2,5 miljoen Nederlanders naar Spanje. En dat is niet zonder reden: van wereldsteden als Barcelona en Madrid tot aan vakantietrekpleisters aan de Costa Brava. Geniet van de Spaanse zon, zee en gastvrijheid!  

Hoogtepunten Spanje 

In Spanje vind je alles voor een geweldige autovakantie. Van  wereldsteden als Madrid, Barcelona en Valencia. Tot aan de gezellige steden aan de Spaanse costa's (waaronder Malgrat de mar en Lloret de Mar) waar de zee nooit ver weg is! Hou je van een kampeervakantie? Ook dan zit je in Spanje helemaal goed. Dat geldt ook voor mensen die van lekker eten houden! 

Barcelona

In Barcelona is altijd wat te beleven. In deze mooie stad aan de Middellandse Zee ontbreekt het je aan niets. Bezoek hoogtepunten zoals Camp Nou, Sagrada Familia of het Picasso Museum en geniet van een van de vele restaurantjes en de Catalaanse gastvrijheid. Tip: probeer eens een sangria (rode wijn met vruchtjes of paella (rijstgerecht met kip of vis). 

Ontdek barcelona

Madrid

Madrid

Ontdek Madrid

De Spaanse Costa's

De Spaanse costa's

dE Spaanse costa's

Valencia

Valencia

Ontdek Valencia

Campings Spanje

Campings in Spanje

Ontdek campings

Maak online jouw afspraak

Wil jij Spanje in je eigen tempo gaan ontdekken? Boek jouw autovakantie gemakkelijk online of neem contact op met een van onze reisadviseurs, zij helpen je met het boeken van jouw ideale autovakantie

Naar het reisbureau

Veelgestelde vragen autovakantie Spanje

Spanje is goed met de auto te doen. Al raden wij wel aan om minimaal 1 nacht te overbruggen als je vanuit Nederland naar Spanje rijdt.  Vanuit Utrecht bedraagt de reistijd naar:

Barcelona 15,5 uur (1500 kilometer)
Madrid 17,5 uur (1750 kilometer)

Valencia 18,5 uur (1850 kilometer)

Zowel benzine, diesel als LPG is goed verkrijgbaar in Spanje. Al zit er wel een dalende lijn in het aantal tankstations waar je LPG kunt krijgen. Voor wie elektrisch rijdt is enige planning vooraf wel vereist. Het netwerk is nu nog niet helemaal dekkend. 

Ga je in Spanje de weg op, dan zijn er een aantal zaken verplicht. In Spanje moet je beschikken over een reservewiel. Behoort deze niet tot de standaarduitrusting dan voldoet een bandenreparatieset ook. Voor auto's met een Nederlands kenteken is één gevarendriehoek verplicht. Huur je een Spaanse auto ter plekke, dan zijn twee gevarendriehoeken verplicht. Ten slotte is een veiligheidshesje ook verplicht.