JavaScript staat uit in je instellingen. Zet JavaScript aan om gebruik te maken van D-reizen.nl.
Autovakantie Nederland - Met de auto in Nederland - D-reizen
Zoek Vakanties
Reisgezelschap
Bestemming
Vertrekdatum
Reisduur
Vervoerstype
Zoek vakanties

Autovakantie Nederland

Van het historische Leiden en de zilte lucht in Zeeland tot edelherten in de bossen van de Hoge Veluwe: een autovakantie in Nederland laat je ervaren hoe verrassend gevarieerd dit kleine landje is. Ga naar de hoofdstad Amsterdam of beleef het Bourgondische Maastricht. Voor welke bestemming stel jij je routeplanner in? Ontdek Nederland met de auto!

Autovakantie Nederland

Waarheen op autovakantie in Nederland?

Vakantie, daarvoor ga je naar het buitenland, toch? Nee, hoor! Ook in eigen land valt enorm veel te ontdekken. Wil je met de auto door Nederland? Dan ervaar je hoe divers dit kleine landje aan de Noordzee is. Ga je naar Limburg? Dan rijd je door idyllische heuvellandschappen: met enkele wijngaarden her en der krijg je haast een Frankrijk-gevoel. Dit vormt weer een groot contrast met Zuid-Holland: hier stuit je namelijk op oer-Hollandse polders, vol van iconische tulpenvelden. Iets verder gelegen, aan de kust van Zeeland, ruik je de zilte lucht onder het luide geroep van typische strandvogels.

Reis je naar het oosten met provincies als Gelderland en Noord-Brabant? Dan ervaar je sprookjesachtige oerbossen met nationale parken, zoals de bekende Hoge Veluwe. Of, wat te denken van de meren in Friesland? Maar, ook voor een  stedentrip leent Nederland zich perfect: van het ultramoderne Rotterdam en het Bourgondische Maastricht tot middeleeuwse Hanzesteden als Zwolle en Deventer. Om natuurlijk de kleurrijke, houten huisjes van de Zaanse Schans nabij Zaandam zeker niet te vergeten.  Wil je mooie plekken in dit land met de auto bezoeken of ontspannen op de stranden van de Waddeneilanden? Of, klinkt een dagje uit naar Amsterdam met de eeuwenoude grachten als de ideale bestemming? Ontdek met de auto in Nederland de mooiste plekken die dit polderland te bieden heeft!

Zuid-Holland

Ontspan aan de fijne zandstranden

Struin door historisch Leiden en Delft

Ga op stedentrip naar Rotterdam

ontdek zuid-holland

Drenthe

Bezoek Nationaal Park Dwingelderveld

Bekijk de Prehistorische hunebedden

Wandel door vestingstad Coevorden

ontdek drenthe

Overijssel

Vaar door het idyllische Giethoorn

Wandel over de Sallandse Heuvelrug

Bezoek Hanzestad Deventer

ontdek overijssel

Gelderland

Bezoek Nationaal Park de Hoge Veluwe

Ga naar het Kröller-Müllermuseum

Ontdek historisch Nijmegen en Arnhem

ontdek gelderland

Wat nodig voor een autovakantie in Nederland?

Wil je een autorondreis door Nederland maken? Nederland kent bepaalde regels op de weg. Hieronder vind je een paar nuttige tips:

  • Verschillende steden en gemeentes in Nederland werken met milieuzones, al verschilt het per stad of gemeente wat dit precies inhoudt: hier is namelijk geen landelijk beleid voor. Onder anderen steden als Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Rotterdam en Utrecht hebben milieuzones ingevoerd. Steden als Maastricht en Nijmegen hebben dit op de planning staan.
  • Nederland kent geen tolwegen. Wel moet voor enkele tunnels en een brug tol betaald worden, waaronder de Kilttunnel, Westerscheldetunnel en de Nieuwerbrug.
  • Het gebruik van een mobiele telefoon in de hand tijdens het rijden, is niet toegestaan. Wel mag de telefoon, bijvoorbeeld voor navigatie of bellen, handsfree gebruikt worden. 

Wat voor soort autovakantie zoek je?

Wil je reizen in Nederland, zoals een vakantie naar Limburg of Friesland? Laat je verrassen door het gevarieerde aanbod: van gezellige gezinsvakanties tot een culturele stedentrip. Wil je graag persoonlijk en vrijblijvend advies? Maak gemakkelijk een afspraak of wandel binnen in een van onze reisbureaus.